08/11/2019

Ν. Φίλης: Οι άριστοι… έμπλεξαν τα xls!

Δήλωση του τομεάρχη Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταργήσεις των τμημάτων ΑΕΙ

Πέτυχε το ακατόρθωτο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, χθες το απόγευμα. Πάνω στη φούρια της να «σβήσει» τμήματα από τον ακαδημαϊκό χάρτη, κατήργησε μέχρι και τμήμα που λειτουργούσε, με 100 φοιτητές ήδη να σπουδάζουν!

Αρχικά -γράφει η ιστοσελίδα esos.gr- το υπουργείο απέστειλε στους δημοσιογράφους πίνακα με 37 τμήματα η έναρξη λειτουργίας των οποίων «αναστέλλεται». Στην πράξη βέβαια, πρόκειται για κατάργηση. Μία ώρα αργότερα, απέστειλε νέο διορθωμένο πίνακα αυξάνοντας τα τμήματα σε 38, με την προσθήκη του τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο ωστόσο ήδη λειτουργεί από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, με 100 φοιτητές!

Μάλιστα το υπουργείο δικαιολογούσε την αποστολή του νέου πίνακα (με τα 38 τμήματα), γράφοντας σε ανακοίνωσή του με κακά ελληνικά: «Σας επισυνάπτεται, εκ νέου, ο πίνακας με τα προς αναστολή τμήματα τα οποία αριθμούν 38 και όχι 37 όπως εκ παραδρομής γράφτηκε στο προηγούμενο Δελτίο Τύπου εξ’ αιτίας αναφοράς σε προηγούμενη έκδοση του σχετικού αρχείου excel»! Μπορεί να φανταστεί κανείς τον πυρετό με τον οποίο συντάσσονταν αυτά τα αρχεία excel μέσα στο υπουργείο, κόψε-ράψε!

Κατόπιν, μετά τη θύελλα που ξεσηκώθηκε στο Ιόνιο, με καθηγητές, γονείς και φοιτητές να αναρωτιούνται γιατί… καταργήθηκαν και τι κάνουν τώρα, το υπουργείο επανήλθε με νέο αρχείο excel όπου τα τμήματα ξαναγίνονται 37, χωρίς το Τουρισμού. Έτσι «χτίζουν» την νέα τριτοβάθμια εκπαίδευση οι άριστοι. Διαλύοντας στο πόδι.