12/11/2019

Γ. Αμανατίδης: Στόχος της κυβέρνησης η απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - βίντεο

Σημεία συνέντευξης του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, στην τηλεόραση της ΕΡΤ1

Για την επαναφορά αναχρονιστικών διατάξεων και κυρίως για την στοχοποίηση της δημόσιας παιδείας, από την κυβέρνηση της ΝΔ, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Είναι ξεπερασμένες αυτές οι διατάξεις περί βλασφημίας και ήταν ομόφωνη η πρόταση, την οποία, μεταξύ άλλων, είχε ζητήσει και η Ένωση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από το 2005, της τελευταίας νομοπαρασκευαστικής για τον νέο Ποινικό Κώδικα. για αυτό και δεν ήταν μονομερής απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθάρισε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, στην ερώτηση σχετικά με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα ενώ πρόσθεσε ότι «η ΝΔ πρέπει να πάψει να δίνει χώρο σε ακροδεξιά στοιχεία και φωνές». Στη συνέχεια, υπενθύμισε την Συνεργασία των αρχαίων Πολιτισμών, που εγκαινιάστηκε το 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Μουσείο της Ακρόπολης και την στήριξή του στην διεκδίκηση των γλυπτών και των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ερωτηθείς, για την έφοδο των ΜΑΤ στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ και τα χθεσινά επεισόδια απάντησε ότι «πολλές φορές, αυτά τα φαινόμενα, χρησιμοποιήθηκαν για να πλήξουν το φοιτητικό κίνημα και την Αριστερά. Στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Το σύνθημα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" εκφράζει διαχρονικά την ενότητα του λαϊκού και φοιτητικού κινήματος».

«Οι φοιτητές χθες δεν φορούσαν κουκούλες, ούτε έφεραν όπλα, υπερασπίζονταν το άσυλο του Πανεπιστημίου» πρόσθεσε.

«Όσοι νομίζουν ότι οι διαφορές απόψεων μέσα στα Πανεπιστήμια λύνονται βάζοντας μέσα την αστυνομία, όχι απλώς βρίσκονται σε αδιέξοδο, αλλά είναι και επικίνδυνο αυτό που κάνουν» τόνισε, καταλήγοντας ότι «η ΝΔ έκανε μπάχαλο την Παιδεία».