20/11/2019

Κ. Μάλαμα: Πάγιες και διαρκείς ανάγκες καλύπτουν οι νέοι συμβασιούχοι επιστήμονες

Συνάντηση της βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, με αντιπροσωπεία συμβασιούχων νέων επιστημόνων της Χαλκιδικής

Συνάντηση με αντιπροσωπεία συμβασιούχων νέων επιστημόνων της Χαλκιδικής πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα στον Πολύγυρο, με αντικείμενο την στήριξη του δίκαιου αιτήματος για την παράταση του προγράμματός τους. Αντίστοιχη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί πριν από λίγο καιρό και με τους συμβασιούχους της Χαλκιδικής στο πρόγραμμα πυροπροστασίας. Όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους των νέων επιστημόνων, τα 21 νέα παιδιά που στηρίζουν το έργο της δημόσιας διοίκησης στη Χαλκιδική έχουν συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της σχέσης του πολίτη με την διοίκηση κι έχουν καλύψει σημαντικά λειτουργικά κενά. Όπως επισημάνθηκε επίσης για πολλά από αυτά τα νέα παιδιά, το πρόγραμμα αυτό λειτούργησε αποτρεπτικά για την φυγή τους στο εξωτερικό και μείωσε το brain drain.

Η Κυριακή Μάλαμα τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως κι εκείνο της δασοπροστασίας σχεδιάστηκαν κι εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η αποτίμησή τους είναι θετική και κατά συνέπεια θα πρέπει η κυβέρνηση να διασφαλίσει άμεσα την ανανέωσή τους. Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε της στήριξή της στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στην Αθήνα κι επανέλαβε την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να πιέζει με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα για την θετική έκβαση των προσπαθειών τους.