28/01/2020

Γ. Μπουρνούς: Ο κ. Βρούτσης δεν έχει υπογράψει ακόμα την απόφαση για την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων των ΚΥΤ - βίντεο

Βασικά σημεία της τοποθέτησης του Γ.Μπουρνού στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες (27/1) στη Μυτιλήνη ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς και εκπρόσωποι της οργάνωσης "Αλληλεγγύη για όλους" και του γραφείου του ευρωβουλευτή, Κώστα Αρβανίτη, με αφορμή την επίσκεψη και την παράδοση ειδών ατομικής υγιεινής στο ΚΥΤ Μόριας

Σύμφωνα με τα χθεσινά επίσημα στοιχεία:

- Στο ΚΥΤ Μόριας υπάρχουν 19.432 πρόσφυγες και μετανάστες. Στις 7 Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το ΚΥΤ με 5678 ανθρώπους.
- Από την 1/1/20 η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει 12 επιστροφές στην Τουρκία. Προεκλογικά υποσχόταν χιλιάδες.
- Από την 1/1/20 η κυβέρνηση της ΝΔ έχει στείλει στην ενδοχώρα 802 άτομα. Το ίδιο διάστημα, οι αφίξεις στη Λέσβο ήταν 1577.
- Ο κ. Βρούτσης δεν έχει υπογράψει ακόμα την απόφαση για την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων των ΚΥΤ από τον Β` και Γ` κύκλο κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Οι συμβάσεις πολλών εργαζομένων έχουν ήδη λήξει και άλλες λήγουν άμεσα. Στα τέλη Αυγούστου έκανα σχετική παραίνεση στον κ. Κουμουτσάκο και στα τέλη Νοεμβρίου κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Βρούτση. Ο κ. Βρούτσης πρέπει άμεσα να υπογράψει την παράταση, δεν είμαστε πια στο "παραπέντε", αλλά στο "και πέντε".
- Οι διαξιφισμοί μεταξύ των αυτοδιοικητικών αρχόντων, δημάρχων και περιφερειάρχη, μπερδεύουν κι εμάς τους ίδιους που ασχολούμαστε καθημερινά με το πρόβλημα. Τους καλώ να δεσμευτούν δημοσίως, ότι θα υπερασπιστούν μέχρι τέλους τα δύο βασικά αιτήματα στα οποία συγκλίνουμε όλοι, για άμεση αποσυμφόρηση και καμία νέα δομή στη Λέσβο.

- Η ΝΔ έχει αλλεργία στον αντίλογο. Ήμουν ο μόνος Βουλευτής από τους τρεις Νομούς (Λέσβου, Χίου, Σάμου) που στις 23/1 προσήλθα έξω από τ Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας να παραστώ στη σύσκεψη της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης. Ο κ.Μηταράκης μου αρνήθηκε την είσοδο. Ίσως να αισθάνθηκε άσχημα, που κανένας κυβερνητικός βουλευτής δεν εμφανίστηκε.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως και βυθίζει την κατάσταση ακόμη πιο βαθιά στο χάος, αφήνοντας το ΚΥΤ να καταρρεύσει με πληθυσμό 19.432 ανθρώπους και χωρίς εργαζομένους.
 Πρέπει να βάλει καλά στο μυαλό της, ότι δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω στις διεκδικήσεις μας.