03/02/2020

Επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τριανταφυλλίδη σχετικά με την επιτάχυνση διαδικασιών κατασκευής και ολοκλήρωσης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Επιτάχυνση διαδικασιών κατασκευής και ολοκλήρωσης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης»

Ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών των κατοίκων αλλά και των φορέων της Θεσσαλονίκης γίνεται πραγματικότητα χάρη στην ευγενή δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το οποίο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Ιδρύματος αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2024.

Χάρη στις προσπάθειες της προηγούμενης Κυβέρνησης, το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, δυναμικότητας 300 κλινών, χωροθετήθηκε άμεσα στην περιοχή του Φιλύρου προκειμένου να επισπευστεί η διαδικασία κατασκευής του κα να αποδοθεί στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποια είναι η εξέλιξη και η πορεία των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την άμεση υλοποίηση της κατασκευής του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης;

Ο ερωτών βουλευτής

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος