ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

07/02/2020

Α. Αυλωνίτης: H κυβέρνηση αγνοεί τη στάση των κατοίκων της Κέρκυρας - βίντεο

Α. Αυλωνίτης: H κυβέρνηση αγνοεί τη στάση των κατοίκων της Κέρκυρας - βίντεο



Ομιλία του βουλευτή Ν. Κερκύρας Αυλωνίτη Αλέξανδρου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση και τη λειτουργία υδατοδρομίων

Από το βήμα της Βουλής, τοποθετήθηκε ο Bουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση και τη λειτουργία υδατοδρομίων, στο οποίο συμπεριλήφθηκε εκπρόθεσμα –φωτογραφική- τροπολογία, την οποία συνυπογράφουν οι αρμόδιοι Υπουργοί της κυβέρνησης και αφορά στη Βόρεια Κέρκυρα και συγκεκριμένα, τον Ερημίτη. 

Αναφέρθηκε στη βιαστικότητα και φορτικότητα με την οποία, εισήχθη η τροπολογία «επένδυσης» στον Κασσιόπη, την οποία χαρακτήρισε ως ενέργεια, θεσμικά και πολιτικά κατάπτυστη. «Αφαιρούνται σημαντικές αρμοδιότητες από τα κατά τόπον δημοτικά συμβούλια και με τη στάση της αυτή, η κυβέρνηση ουσιαστικά αγνοεί παντελώς, την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, τη συμμετοχή, τη διαβούλευση και τη διάκριση των αρμοδιοτήτων μεταξύ Αυτοδιοίκησης και κεντρικής εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε, λέγοντας «προκειμένου να αδειοδοτηθεί μία ιδιωτική εταιρία, όλα τα παραπάνω καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως, η κυβέρνηση αγνοεί τη στάση των κατοίκων της Κέρκυρας, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προοπτική τσιμεντοποίησης μιας περιοχής απαράμιλλου φυσικού κάλους. Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να κάνει μνεία στο Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ και στις δημόσιες τοποθετήσεις του, με τις οποίες αναφέρεται περιπαικτικά στις αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων του νησιού.

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως η ύπαρξη ενός σαφούς και φιλικού προς την ιδιωτική πρωτοβουλία νομοθετικού πλαισίου για τα υδατοδρόμια, αποτελεί προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων στο συγκεκριμένο τομέα της αγοράς, με πολλαπλά προσδοκώμενα οφέλη για τον τουρισμό, την οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες που αυτά, θα εξυπηρετούν. Ταυτόχρονα, όμως χαρακτήρισε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ως συνέχεια, του Ν. 4568/2018 που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ίδιο σκοπό.

Ο κ. Αυλωνίτης αναφέρθηκε στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στη λειτουργία των ΚΤΕΛ και εξήγησε πως η κατάργηση του ΠΔ 246/2006 (κανονισμός λειτουργίας ΚΤΕΛ) θα οδηγήσει σε καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ και των εργαζομένων-ιδιοκτητών λεωφορείων. Κλείνοντας την ομιλία του, άφησε σοβαρές αιχμές για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο μείωσης ή και κατάργησης των επιδοτούμενων διαδρομών. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε, πως «θα επηρεάσει αρνητικά, τις ευάλωτες ομάδες επιβατών και κυρίως, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, τους φοιτητές και τους άνεργους. Τα ερωτήματα αυτά, αφήνει μετέωρα η κυβέρνηση, χωρίς να δίνει καμία ουσιαστική απάντηση».

Όλη η τοποθέτηση του κ. Α. Αυλωνίτη από τα πρακτικά της συζήτησης της Βουλής:

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Θ΄ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΙH΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΣΥΝΟΔΟΣ Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ΄ 

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων, των τροπολογιών και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις» ………………………………………………………………………………………………………………..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Αγαπητοί συνάδελφοι, θα αρχίσω την τοποθέτησή μου για μια εμβληματική τροπολογία σας που συζητείται σήμερα ταυτόχρονα με το νομοσχέδιο.
Αφορά μια επένδυση στο νησί μου, την Κέρκυρα, στην περιοχή της Κασσιόπης που όλοι ξέρετε. Το βλέπετε κάθε βράδυ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο κ. Γεωργιάδης, ο Υπουργός, φωνάζει συνεχώς για αυτήν την επένδυση. Τη φέρνετε και αυτή νύχτα, χτες το βράδυ. Ευτυχώς που όταν θα την ψηφίσουμε, δεν θα έχει δύσει ο ήλιος.
Είναι μια συνήθης πρακτική σας, η οποία -δεν κρύβω να σας πω- ότι δεν μου αρέσει και θα σας πω γιατί δεν μου αρέσει. Γιατί φαίνεται ότι δεν διαπνέεστε από αυτό που λέμε τη δημοκρατικότητα που στηρίζεται πάνω στη συμμετοχή, στη διαβούλευση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που θα το αναδείξω ή θα προσπαθήσω να το αναδείξω στη συνέχεια.
Δεν σας βγαίνει, φαίνεται, η επένδυση στο Ελληνικό, στην οποία επικοινωνιακά έχετε επενδύσει -ακόμα ψάχνουμε να βρούμε τις μπουλντόζες στο Ελληνικό- και έτσι στραφήκατε στη βορειοδυτική Ελλάδα, στην πατρίδα μου, στο νησί της Κέρκυρας, στην περιοχή της Κασσιόπης, στον Ερημίτη, που έτσι τη λέμε.
Ο κ. Γεωργιάδης, έτσι όπως το βλέπω, έχει κατακτήσει τις τελευταίες μέρες στην κυριολεξία την ιδιότητα του ντίλερ αυτής της επένδυσης της εταιρίας «Capital». Την ξέρετε την «Capital». Είναι μία εταιρεία, η οποία ψάχνει τέτοιες χώρες σαν και εμάς υπό συνθήκες πτώχευσης να κάνει τις επενδύσεις της. Και, μάλιστα, μέρα νύχτα στα κανάλια απειλεί τη δημοτική αρχή του δήμου της Βόρειας Κέρκυρας -εκεί βρίσκεται ο Ερημίτης- ότι αν δεν περάσει μια υψομετρική μελέτη της εταιρείας αυτής, θα νομοθετήσει και θα πάρει αυτήν την αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου της Βόρειας Κέρκυρας, όλων των δημοτικών συμβουλίων παντού ανά την επικράτεια, γιατί χαρακτηρίζει – έτσι τη βάπτισε- ως εθνικού χαρακτήρα την επένδυση. Και τα σκυλιά δεμένα.Ιδού, λοιπόν, η τροπολογία σήμερα να τη συζητάμε.
Αγνοείτε, όμως, έτσι, κύριοι Υπουργοί, την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, αγνοείτε τη δημόσια διαβούλευση που είπα προηγούμενα, αγνοείτε τη διάκριση των αρμοδιοτήτων της κεντρικής Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης και προκειμένου να αδειοδοτήσετε μια ιδιωτική εταιρεία, όλα τα παραπάνω τα πετάτε στο καλάθι των αχρήστων με τη λογική του κ. Γεωργιάδη: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ, κύριε Δήμαρχε;». Αυτό είναι.Είναι πολύ δημοκρατικός Υπουργός ο κ. Γεωργιάδης. Μπράβο του.
Αγνοείτε έτσι το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Αυτοδιοίκηση, αγνοείτε ότι η δημοτική αρχή έχει διαφορετικές απόψεις από εσάς και κυρίως αγνοείτε την τεράστια πλειοψηφία του τόπου που δεν θέλει τσιμεντοποίηση ενός –προσέξτε το- εκ των τριών εναπομεινάντων παρθένων δασικών τμημάτων του νησιού μου, της Κέρκυρας.Πετάξτε κάποια φορά με ένα ελικόπτερο πάνω από την Κέρκυρα για να δείτε πώς έχει τσιμεντοποιηθεί και είναι μια περιοχή απαράμιλλου φυσικού κάλλους.
Όμως, το τραγικό δεν είναι αυτή καθαυτή η επένδυση που θα μπορούσαμε να την κουβεντιάσουμε. Το τραγικό είναι ότι ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νησί, ο κ. Γκίκας, μιλάει και αναφερόμενος σε αυτούς που έχουν τις αντιρρήσεις τους τους κατονομάζει ότι είναι κάποιοι τύποι, οι οποίοι δεν θέλουν την επένδυση.
Αλήθεια, είναι κάποιοι τύποι περίεργοι ο λαός της Βόρειας Κέρκυρας; Είναι περίεργος τύπος ο κ. Δένδιας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησής σας και αγαπητός φίλος και συνάδελφος δικηγόρος; Είναι κάποιοι περίεργοι τύποι αυτοί που διοικούσαν τον έναν δήμο του νησιού μας που ομόφωνα αρνήθηκαν αυτό, το περιφερειακό συμβούλιο -μιλάω από το 2010- ηπεριφερειακή αρχή;Όλοι αυτοί, λοιπόν, είναι περίεργοι τύποι κατά εσάς και κατά τον Βουλευτή.
Προσέξτε να δείτε τι έγινε. Ξεσηκώσατε τον τόπο –μιλάω για προχθές, δεν μιλάω για πριν από καιρό- γι’ αυτήν την επένδυση. Και ακούστε. Το Δημοτικό Συμβούλιο προχθές περικυκλώθηκε γύρω-γύρω από Αστυνομία για να μη δημιουργηθούν επεισόδια κατά τη συνεδρίασή του. Το ένα είναι αυτό. Δεύτερον, αφού έγινε καλώς ή κακώς η συνεδρίαση, αναβλήθηκε το θέμα και φεύγουν πέντε δημοτικοί σύμβουλοι από τη δημοτική αρχή, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δύο αντιδήμαρχοι και λοιπά και πάει να διαλυθεί ο Δήμος της βόρειας Κέρκυρας, νεοσύστατος δήμος, για όλα αυτάπου επικαλείται ο κ. Γεωργιάδης.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλος σεβασμός στην Αυτοδιοίκηση με τον τρόπο που ενεργείτε. Δηλαδή, επειδή δεν περνάει μια υψομετρική μελέτη, όχι επειδή έτσι το θέλουν, αλλά για συγκεκριμένους ουσιαστικούς και τυπικούς λόγους, ψηφίζουμε σήμερα τροπολογία «Τι μου λες, κύριε Δήμαρχε, τι μου λέτε, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι; Εγώ είμαι. Εγώ θα ψηφίσω. Εγώ έτσι γουστάρω». Αυτή είναι η λογική.Έχω την εντύπωση ότι αυτό γίνεται με την κάλυψη του κυρίου Πρωθυπουργού.
Τούτη η φωτογραφική τροπολογία που θέλετε να ψηφίσετε σήμερα, κύριοι Υπουργοί, αποτελεί κατ’ εμέ και το Κόμμα μου θεσμικά και πολιτικά κατάπτυστηενέργεια και εγώ ενεργοποιώ δια των λόγων μου ή προσπαθώ να ενεργοποιήσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανά την επικράτεια, που της αφαιρεί μια αρμοδιότητα με αυτήν τη διάταξη για έργα που λένε ότι είναι εμβληματικά και επενδύσεις και την παίρνει επειδή κάποιος δήμαρχος στην Κέρκυρα δεν θέλει αυτήν την επένδυση.
Αυτό πιστεύετε ότι είναι δημοκρατικό; Αν ναι, ας μιλήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εμείς, φυσικά, δεν θα ψηφίσουμε αυτήν την τροπολογία και με ακούνε πάρα πολύ Κερκυραίοι σήμερα με τοποθέτησή μου αυτή.
Θα σας πω και κάτι άλλο που έχει να κάνει με τα υδατοδρόμια. Αμφισβητεί κανείς ότι ένα νομοθετικό πλαίσιο σαφές και φιλικό προς τους ιδιώτες για τα υδατοδρόμια δεν το θέλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή δεν το θέλουμε τώρα ως Αντιπολίτευση; Κάνετε λάθος. Νομίζω ότι αν υπάρχει τέτοιο πλαίσιο που να προσελκύσει ιδιώτες, καλό είναι. Η υλοποίηση της διαδικασίας δημιουργίας του δικτύου υδατοδρομίων δηλώνεται πομπωδώς ότι το κάνετε εσείς, το Υπουργείο. Καλώς. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Πιστεύω ότι καλά ενεργείτε σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό και δεν διαφωνούμε. Το είπε και Εισηγήτριά μας.
Σημειώνουμε, όμως -θα το τονίσουμε- ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε τον ν. 4568/2018. Δεν νομίζω ότι με το νομοσχέδιό σας βοηθάτε, όμως, ειδικά στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσής τους ,που πρέπει να σημειωθεί ότι έγινε σημαντική προσπάθεια και επίμονη της προηγούμενης Κυβέρνησης σ’ αυτόν τον τομέα. Κολλάμε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις με το νομοσχέδιο αυτό.
Εγώ ως Βουλευτής της νησιωτικής περιοχής του νομού Κέρκυρας θέλω γρήγορες αδειοδοτήσεις και των υπολοίπων νησιών της ευρύτερης περιοχής. Σήμερα γνωρίζουμε ότι έχουν αδειοδοτηθεί μόνο τα υδατοδρόμια σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα. Για να υπάρχει ένα δίκτυο υδατοδρομίων, των οχτώ, δηλαδή, υδατοδρομίων, απαιτείται η περιφέρεια Ιονίων νήσων να προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την τοποθέτηση οικίσκων, εξυπηρέτησης επιβατών και γενικότερα να ολοκληρώσει άμεσα τις εκκρεμότητες στα υδατοδρόμια Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας, Μεγανησίου και Ζακύνθου σε συνέχεια προγραμματικής συμφωνίας που έχει πραγματοποιήσει η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, η οποία ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, αν θυμάστε καλά.
Αυτά θέλω, αλλά δεν τα εξασφαλίζει το νομοσχέδιό σας, αγαπητοί κύριοι Υπουργοί.
Και τελειώνω με το εξής: Αναφέρομαι στη διάταξη που αφορά τα ΚΤΕΛ. Έχω προσωπική γνώμη γιατί συνάντησα τους εργαζόμενους στο ΚΤΕΛ. Η κατάργηση του κανονισμού των ΚΤΕΛ φοβάμαι πως θα επιφέρει καταστάσεις καθημερινών απολύσεων των εργαζομένων. Ο κανονισμός αποτελεί εχέγγυο της ποιότητας των υπηρεσιών και της οδικής ασφαλείας κατά τη μετακίνηση του επιβατικού κοινού και εσείς σήμερα τον καταργείτε. Ρωτήστε, λοιπόν, τους εργαζόμενους να δείτε τι λένε.
Κύριε Υπουργέ, μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση στο νομοσχέδιο αυτό προβλέπεται -ακούστε τώρα- ότι επειδή έχει καταργηθεί ο εισπράκτορας στο υπεραστικό ΚΤΕΛ και στο αστικό ΚΤΕΛ, στη θέση του συνοδηγού, εκεί που καθόταν εισπράκτορας, μια ακόμη θέση. Αυτό τώρα είναι σοβαρό ένας οποιοσδήποτε επιβάτης να κάθεται δίπλα στον οδηγό, κατοχυρώνοντας ζητήματα ασφαλείας της διαδρομής;
Και επιπλέον, τι γίνεται με τις επιδοτούμενες διαδρομές, τις εγκαταλείπετε; Την τιμή του εισιτηρίου;
Τελειώνοντας, λέγοντας, ο κόσμος έχει ανάγκη για φθηνότερα κόμιστρα με τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: ΑΜΕΑ, τρίτη ηλικία και λοιπά και φοιτητές, ειδικότερα με το νομοσχέδιο σας, να επωμίζονται δυσβάστακτο βάρος. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε. (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Να καλέσω στο Βήμα…
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, θέλω τον λόγο για ένα λεπτό επί προσωπικού, γιατί αναφέρθηκε στο όνομα μου.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Αναφέρθηκε στο όνομα σας. Αλλά δεν υπάρχει προσωπικό θέμα όμως.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ: Αναφέρθηκε το όνομα μου.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Πάρτε ένα λεπτό να μας εξηγήσετε σε τι οφείλεται.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ: Υπάρχει, κύριε Πρόεδρε, γιατί μπορεί να διαστρέβλωσε τις απόψεις του.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Εγώ το κρίνω αν υπάρχει, κύριε Μπουκώρο.
Εντάξει. Ξέρετε να το πούμε μία φορά, το ακούν όλοι, γιατί παντού εγείρονται.
Προσωπικό θέμα δεν είναι η αναφορά του ονόματος. Καλό είναι να μην λέγεται.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ: Επικαλέστηκε…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Εν πάση περιπτώσει,έχετε ένα λεπτό και με την ανοχή του Προεδρείου αυτό.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Ο κύριος συνάδελφος, που είναι από την Κέρκυρα και αυτός, μπορεί να έχει διαφορετική άποψη για τη συγκεκριμένη επένδυση. Εγώ, αυτό το οποίο είπα και επικαλέστηκε δηλώσεις μου είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση θεωρεί τις επενδύσεις βασικό πυλώνα της πολιτικής που ακολουθεί.
Στην Κέρκυρα, λοιπόν, έχουμε μία εμβληματική, μεγάλη επένδυση που εδώ και οκτώ χρόνια προσπαθεί να υλοποιηθεί. Υπεγράφη από την προπροηγούμενη Κυβέρνηση, επικαιροποιήθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί. Από κει και πέρα, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που δεν έχουνε ως νόημα την επένδυση, αλλά είναι θέματα καθαρά γραφειοκρατικά, όπως είναι μία υψομετρική μελέτη βεβαίως, δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο σε μία επένδυση.
Εγώ, λοιπόν, επικαλέστηκα ότι κάποιοι άνθρωποι προφανώς, από τη Βόρεια Κέρκυρα και από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θέλουν την επένδυση. Αλλά,εάν γίνει ή όχι η επένδυση, το θέμα έχει τελειώσει, έχει αποφασισθεί από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Τώρα, είναι μία απλή διοικητική πράξη. Και γι’ αυτό το λόγο φέραμε και αυτή την τροπολογία. Ουδέποτε μίλησα απρεπώς ή είπα κάτι τέλος πάντων το οποίο είναι πέραν τούτου. Ευχαριστώ πολύ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Ωραία.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα τον λόγο επί προσωπικού.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Κύριε Αυλωνίτη, μην ανοίξουμε το θέμα. Η απάντηση δεν ήταν καθόλου προς εσάς. Διευκρίνισε τι είπε, τίποτα άλλο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ: Θα ήθελα τον λόγο για τριάντα δευτερόλεπτα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, δώστε τον λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Εσείς ακούσατε κάτι που είναι επιβαρυντικό; Υπερασπίστηκε την άποψή του. Καθώς, επίσης, και ο κ. Αυλωνίτης τη δική του. Και εδώ τελειώνει το θέμα.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ