09/03/2020

Επίκαιρη ερώτηση της Θ. Τζάκρη για την πορεία των διαδικασιών της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

Θέμα: «Ερώτηση για την πορεία των διαδικασιών της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα».

Είναι γνωστό πως η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας αποτελεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας και μεγάλης σημασίας για την πόλη της Έδεσσας, αφού οι υφιστάμενες υποδομές δεν είναι ικανές να εξυπηρετήσουν την ομαλή φιλοξενία και λειτουργία των σχετικών υπηρεσιών.

Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 19-9-2019 αναφορικά με το έργο της κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου, έλαβα τη διαβεβαίωσή σας, ότι το έργο, που ωρίμασε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα εγκριθεί άμεσα από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Έξι μήνες μετά ο φάκελος βρίσκεται στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ και παρά το γεγονός πως έχουν ολοκληρωθεί οι γεωτεχνικές μελέτες και ο κτιριολογικός πίνακας του έργου, δεν έχει προχωρήσει ακόμα η διαδικασία της πρότασης ένταξης του έργου στον Κατάλογο Προτεινόμενων Συμπράξεων, ώστε, μετά από θετική αξιολόγηση, να δρομολογηθεί η εισήγηση προς τη ΔΕΣΔΙΤ. Κατόπιν τούτων γεννώνται πολλά ερωτήματα για την πορεία των διαδικασιών της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου. Υπενθυμίζω, δε πως η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούλιο του 2019. Δεδομένου πως:

• Έχει σημειωθεί, ήδη, καθυστέρηση 8 μηνών.

• Ο προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη, ανέρχεται σε 30 μήνες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο δεν προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου;

2. Πότε θα κατατεθεί η εισήγηση προς τη ΔΕΣΔΙΤ και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τζάκρη Θεοδώρα