12/03/2020

Χρ. Γιαννούλης: Αρραγές πολιτικό μέτωπο απέναντι στον τυχοδιωκτισμό Ερντογάν - βίντεο

Σημεία συνέντευξης του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ

«Υπάρχει εθνική γραμμή και είναι μία. Αυτή η χώρα όταν νιώθει ή όταν βλέπει ότι υπάρχει κίνδυνος υποχρεούται να είναι ενωμένη και να διαφυλάττει τη συνοχή της και σε πολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο» τόνσε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ.

«Αυτό που πρέπει να προτάξουμε στο θράσος και τον τυχοδιωκτισμό του Ερντογάν, είναι ένα αρραγές πολιτικό μέτωπο, το οποίο διασφαλίζεται και με τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.Σε αυτή την κατεύθυνση δεν βοηθάνε δηλώσεις όπως αυτές του κυρίου Πέτσα. Εγώ για τον κύριο Πέτσα είμαι προδότης. Δεν δέχομαι ο κύριος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία να ανέχονται έναν άκαπνο, ένα πολιτικό στέλεχος που δεν έχει εκλεγεί ούτε σε φιλανθρωπικό σωματείο, να τοποθετείται με αυτό τον τρόπο. Έπρεπε να είναι σπίτι του».

Για τον κορωνοϊό και το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ο Χρήστος Γιαννούλης σχολίασε:

«Σε αντίθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Πρωθυπουργός βγήκε με σοβαρότητα και τοποθετήθηκε στο θέμα του κορωνοϊού και ειδικότερα σε ότι αφορά την εκκλησία. Πέρα όμως από την παρότρυνση η ελληνική πολιτεία εντέλλεται και να αποφασίζει. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η πολιτική διαχείριση, αλλά ένα βήμα μεγαλύτερης γενναιότητας βοηθάει όλους μας. Η επιδημία τον κορωνοϊό εξελίσσεται σε ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα. Πέρα από τα συνολικά μέτρα αντιμετώπισης, η κρίση αυτή δίνει την ευκαιρία ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας».