22/03/2020

Χ. Μαμουλάκης: Ασπίδα προστασίας η έγκυρη ενημέρωση - Οι δημοσιογράφοι δίνουν τη δική τους μάχη για την ενημέρωση - Απαραίτητη η στήριξη του Τύπου

Κορωνοϊός: Ασπίδα προστασίας η έγκυρη ενημέρωση

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία.

Με αφορμή τον αντίκτυπο που έχουν στην κυκλοφορία των εφημερίδων, τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα, ας μη ξεχνάμε ότι και οι δημοσιογράφοι δίνουν τη δική τους μάχη στην ενημέρωση.
Οι περιορισμοί που σωστά έχουν επιβληθεί με στόχο τη μη περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοΐού, έχουν άμεσο αντίκτυπο στη κυκλοφορία των εφημερίδων. Παρατηρούνται ήδη απώλειες που ξεπερνούν το 30% και με δεδομένο ότι δε μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα επανέλθει η χώρα σε κανονικές συνθήκες, ο πολύπαθος κλάδος των εφημερίδων απειλείται ακόμα και με ξαφνικό θάνατο.
Καλούμε την κυβέρνηση σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τις εφημερίδες, να στηρίξει έμπρακτα με ουσιαστικά μέτρα τον Τύπο. Η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αποτελεί επιπλέον ασπίδα προστασίας. Ή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αποτελεί υπόθεση Δημοκρατίας».