26/04/2020

Κ. Αρβανίτης: Η Μεγάλη Μάχη της Επόμενης Μέρας θα είναι για τα Εργασιακά Δικαιώματα - βίντεο

Στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή του Κώστα Λασκαράτου φιλοξενήθηκε χθες ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL Κώστας Αρβανίτης

.

Απαντώντας στο σχόλιο της ΕΒ της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη, για τη στάση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς απέναντι στα λεγόμενα «ομόλογα ανάπτυξης», ο Κ. Αρβανίτης ανέφερε:

«Η αποχή είναι πολιτική στάση. Η απόφαση του ΕΚ, αν και δεν ήταν a priori λάθος, άφησε απ’ έξω σημαντικές πτυχές, όπως τα εργασιακά, το προσφυγικό, τα δικαιώματα συνολικά. Δεν πήρε θέση, ούτε για τα ύψιστης σημασίας πολιτικά επίδικα των ημερών μας, όπως την οπισθοχώρηση της δημοκρατίας, κυρίως στις χώρες του Βίσεγκραντ και ιδιαίτερα στην Ουγγαρία. Δεν θα μπορούσε η Αριστερά να δικαιώσει με θετική ψήφο μία τόσο περιορισμένου εύρους απόφαση, τόσο χαμηλότερη των περιστάσεων».

Ακόμη, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως, «Η μεγάλη μάχη που έρχεται, είναι η επόμενη μέρα για τους εργαζόμενους, τα κοινωνικά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις. Αυτά είναι τα θέματα που τίθενται σε προτεραιότητα ευρύτερα από την πολιτική μας ομάδα και ειδικότερα από το δικό μας γραφείο. Παράλληλα, μας απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα του ενιαίου κατώτατου μισθού, για όλη την Ευρώπη, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και όχι μόνο από τη δεξιά, αλλά και από τον προοδευτικό χώρο, από χώρες όπως η Σουηδία, που φοβούνται ότι λόγω της ενιαιοποίησης θα μειωθεί ο δικός τους κατώτατος μισθός».