04/05/2020

Συνάντηση της βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Ελευθεριάδου με μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων «Το Βαρέλι»

Σήμερα 4/5/2020 συναντήθηκα με το Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων στην «Ενεργειακή Αιγαίου Καβάλας Α.Ε.», «Το Βαρέλι». Τα μέλη του Δ.Σ., μού μετέφεραν την ανησυχία των 270 περίπου εργαζομένων για το μέλλον και την βιωσιμότητα της εξορυκτικής δραστηριότητας της εταιρίας, που μετρά 46 χρόνια ζωής από τότε που ανακαλύφθηκε και 39 χρόνια από τότε που έδωσε τα πρώτα βαρέλια πετρελαίου.

Επίσης δήλωσαν, προς τιμή τους, ότι είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν και οι ίδιοι, με όποιο τρόπο χρειαστεί, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει. Τους διαβεβαίωσα ότι από πλευράς μου θα επιδιώξω να δοθεί η βέλτιστη λύση για την εταιρία αλλά και για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει άμεσα λύση, χωρίς να μετακυλήσει, γι ακόμη μία φορά το βάρος στους εργαζόμενους, οι οποίοι διαχρονικά έχουν περάσει απίστευτες περιπέτειες, με επενδυτικά σχήματα να εγκαταλείπουν τις εξέδρες και να «τινάζουν στον αέρα» τους ίδιους αλλά και την οικονομική και κοινωνική ζωή της Καβάλας.

Προς τον σκοπό αυτό, καλώ τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού μας και τους αυτοδιοικητικούς φορείς, να συστρατευθούν δίπλα στο Σωματείο, ώστε όλοι μαζί να συνεργαστούμε, γιατί το αρνητικό σενάριο για το μέλλον της εταιρίας θα έχει ολέθριες συνέπειες για την κοινωνία της Καβάλας.