22/05/2020

Ερώτηση 27 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούν διευκρινήσεις για λογισμικό τηλε-εκπαίδευσης για τις κρατικές δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης

Ερώτηση κατέθεσαν 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπουργό Πολιτισμού με πρωτοβουλία της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλίας Χρηστίδου, με την οποία ζητούν διευκρινήσεις για λογισμικό τηλε-εκπαίδευσης για τις κρατικές δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως στις 7/5, μετά από σχεδόν δύο μήνες ουσιαστικής αδιαφορίας του ΥΠΠΟΑ αναφορικά με τα αιτήματα των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού, η αρμόδια Υπουργός προέβη σε ανακοίνωση μέτρων στήριξης, ακριβώς τη στιγμή που στη πλατεία Συντάγματος πραγματοποιείτο σχετική μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως στα εν λόγω εξαιρετικά ανεπαρκή και ελλειμματικά μέτρα, που καθόλου δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες όσων βιοπορίζονται από την Τέχνη και τον Πολιτισμό, συμπεριλαμβανόταν και η ανακοίνωση ότι το ΥΠΠΟΑ «έχει προχωρήσει σε κτήση λογισμικού τηλε- εκπαίδευσης για τις κρατικές δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και συστήνει τη χρήση του όπου είναι εφικτό».

Επειδή σε κανένα προγενέστερο ή μεταγενέστερο Δελτίο Τύπου, από τα καθημερινά που εκδίδει τα Υπουργείο, δεν υπάρχει καμία λεπτομέρεια αναφορικά με τέτοιο λογισμικό τηλε- εκπαίδευσης,

Επειδή στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν εντοπίζεται καμία προκήρυξη δημιουργίας τέτοιου λογισμικού τηλε- εκπαίδευσης εκ μέρους του ΥΠΠΟΑ,

Επειδή η φύση των κρατικών δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, δηλαδή των Δραματικών Σχολών του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, καθώς και της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης, είναι τέτοια που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη και προβληματική τη χρήση ενός λογισμικού τηλε- εκπαίδευσης,

οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν την αρμόδια Υπουργό:

-Σε ποια χρονική στιγμή προέβη το ΥΠΠΟΑ σε κτήση λογισμικού τηλε- εκπαίδευσης για τις κρατικές δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης;

-Η προμήθεια του εν λόγω λογισμικού πραγματοποιήθηκε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, με απευθείας ανάθεση ή με άλλο τρόπο;

-Πότε υπήρξε η δημοσιοποίηση της εν λόγω διαδικασίας;

-Το συγκεκριμένο λογισμικό εστάλη στις κρατικές δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης; Αν ναι, αξιολογήθηκε και χρησιμοποιήθηκε από αυτές;

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: «Λογισμικό τηλε-εκπαίδευσης για τις κρατικές δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης»

Στις 7/5, μετά από σχεδόν δύο μήνες ουσιαστικής αδιαφορίας του ΥΠΠΟΑ αναφορικά με τα αιτήματα των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού, η αρμόδια Υπουργός προέβη σε ανακοίνωση μέτρων στήριξης, ακριβώς τη στιγμή που στη πλατεία Συντάγματος πραγματοποιείτο σχετική μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας.
Στα εν λόγω εξαιρετικά ανεπαρκή και ελλειμματικά μέτρα, που καθόλου δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες όσων βιοπορίζονται από την Τέχνη και τον Πολιτισμό, συμπεριλαμβανόταν και η ανακοίνωση ότι το ΥΠΠΟΑ «έχει προχωρήσει σε κτήση λογισμικού τηλε- εκπαίδευσης για τις κρατικές δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και συστήνει τη χρήση του όπου είναι εφικτό».
Ερωτάται η κα. Υπουργός:
1. Σε ποια χρονική στιγμή προέβη το ΥΠΠΟΑ σε κτήση λογισμικού τηλε- εκπαίδευσης για τις κρατικές δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης;
2. Η προμήθεια του εν λόγω λογισμικού πραγματοποιήθηκε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, με απευθείας ανάθεση ή με άλλο τρόπο; Πότε υπήρξε η δημοσιοποίηση της εν λόγω διαδικασίας;
3. Το συγκεκριμένο λογισμικό εστάλη στις κρατικές δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης; Αν ναι, αξιολογήθηκε και χρησιμοποιήθηκε από αυτές;

Οι ερωτώντες/τώσες Βουλευτές/ Βουλεύτριες

Χρηστίδου Ραλλία