10/06/2020

Τρ. Αλεξιάδης : Οι επιχειρηματίες γνωρίζουν τις τεράστιες αποστάσεις που χωρίζουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες από τα γκισέ των τραπεζών - βίντεο

.

Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τις λεπτομέρειες που αφορούν το πακέτο ενίσχυσης της Κομισιόν, ως προς το ύψος του ποσού, αν θα σχετίζεται με αυξημένη εποπτεία και κυρίως τα θέματα διαφανούς διαχείρισης των χρημάτων, ζήτησε ο Τρ. Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο ACTION 24, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει με στοιχεία στη Βουλή σωρεία υποθέσεων που αφορούν σε "γκρίζα" οικονομική διαχείριση την περίοδο του κορωνοϊού.

Χαρακτήρισε θετική τη μετακίνηση της Ε.Ε. από τις σκληρές και ακραίες θέσεις που κυριαρχούσαν σε ηγεσίες χωρών της, προς πλησιέστερες θέσεις προς τις προτάσεις της κοινωνίας, αλλά είπε πως υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μέχρι την υλοποίηση.

Ο Βουλευτής δήλωσε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μορφή δανεισμού και εποπτείας, που θα δυσκόλευε την έξοδο της χώρας στις αγορές, υπενθυμίζοντας την τραγική κατάσταση της χώρας που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, με τις μνημονιακές δεσμεύσεις και την αδυναμία της ΝΔ να "κλείσει" το πρόγραμμα, καθώς και την επιτυχή προσπάθεια που κατέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ για να το ολοκληρώσει.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τεράστια απόσταση που χωρίζει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης από ό,τι βιώνουν στην πραγματικότητα επιχειρηματίες που αιτούνται χρηματοδότησης, με τις τράπεζες να τους ζητούν, όπως καταγγέλλει και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, εγγυήσεις έως και του 50% του ποσού. Ο Τρ. Αλεξιάδης ανάφερε συγκεκριμένο παράδειγμα καταστηματάρχη της Νίκαιας, που στην πρόσφατη περιοδεία μελών του ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση του προγράμματος " Μένουμε Όρθιοι", κατάγγειλε ότι στην αίτηση του για ποσόν 15.000 €, η τράπεζα του ζήτησε να βάλει ως εγγύηση το σπίτι του.

Η προβληματική υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης αντανακλάται σε όλους τους τομείς, και ο Τρ. Αλεξιάδης έφερε ως παράδειγμα για τον μεν τομέα της υγείας τις απολύσεις συμβασιούχων από τα νοσοκομεία αυτήν την περίοδο, για τον δε τομέα του τουρισμού τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις των ιθυνόντων, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα αν η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού κατά το πρόσφατο τριήμερο πήγε σε κάποιο ξενοδοχείο για να δώσει το κατάλληλο παράδειγμα στήριξης του κλάδου.

Κλείνοντας μίλησε για την αναγκαιότητα άμεσων και γενναίων μέτρων, αναφερόμενος στις προβλέψεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής περί αύξησης της ανεργίας στο 31%, η οποία εκτός των κοινωνικών επιπτώσεων θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και κατά συνέπεια στο συνταξιοδοτικό.