08/07/2020

Δ. Βίτσας: Η κοινωνική σκανδαλολογία είναι καλή για τους φανατισμένους οπαδούς δεν λύνει όμως κανένα πρόβλημα

Δ. Βίτσας:  Η κοινωνική σκανδαλολογία είναι καλή για τους φανατισμένους οπαδούς δεν λύνει όμως κανένα πρόβλημα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ALPHA RADIO 98,9 FM» (Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ – Τ. ΧΑΤΖΗΣ)

Σε συνέντευξη του στον ρ/σ «ALPHA RADIO 98,9 FM» και τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Τάκη Χατζή, ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρους της Βουλής, Δημήτρης Βίτσας, τόνισε:

Στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας περισσότερο εστίασε στα προβλήματα που έχει η χώρα και θα σας παρακαλέσω τον Σεπτέμβριο να ξανακάνουμε μια συζήτηση για αυτά. Η κοινωνική σκανδαλολογία είναι καλή για τους φανατισμένους οπαδούς δεν λύνει όμως κανένα πρόβλημα.

Σχετικά με το θέμα Καλογρίτσα η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει μια αστική διαφορά μεταξύ δύο εταιριών, η οποία στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο έχει λυθεί και η μία εταιρία μεταφέρει αυτή τη διαφορά στην Ελλάδα ώστε να μπορεί να δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία. Από την μία πλευρά λοιπόν έχουμε μια διαστροφή της αλήθειας και από την άλλη μια επίθεση σε ένα πολιτικό πρόσωπο.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

· Πως έγιναν όλα αυτά που ισχυρίζεται η πλευρά του επιχειρηματία και τελικά δεν πήρε τηλεοπτική άδεια ;

· Γιατί η εταιρία των Λιβανέζικων συμφερόντων δεν λέει πως έγιναν ακριβώς τα πράγματα και απλά μιλά για μια οφειλή 3 εκ ευρώ;

· Γίνεται να γίνει εικονική συναλλαγή με έναν μόνο εμπλεκόμενο;

Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα να γίνεται συζήτηση περί της ορθότητας ή μη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες και τελείως διαφορετικό αυτό που καταγγέλλεται από την πλευρά της ΝΔ και του κου Καλογρίτσα. Άρα η συζήτηση γίνεται περί «όνου σκιάς».

Η πραγματικότητα όμως ανεξάρτητα από την ασκούμενη κριτική είναι ότι έχουμε πλέον ένα νόμιμο τηλεοπτικό τοπίο, τα κανάλια έχουν πληρώσει τα συμφωνηθέντα οικονομικά τιμήματα και έχει εν πολλοίς διαμορφωθεί ένα νόμιμο τηλεοπτικό τοπίο. Δεν έχω δει ποτέ στην πολιτική ζωή της χώρας , το σύνολο των καναλιών να κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και όχι στην κυβέρνηση.

Με αυτό τον τρόπο εμείς διαχειριστήκαμε τα πράγματα το 2016, όλοι μαζί το κάναμε, είμαστε δεκτικοί στην κριτική και εφόσον πρόκειται για κυβερνητική επιλογή η ευθύνη είναι συλλογική.