22/07/2020

Αναφορά Χάρη Μαμουλάκη με θέμα ανανέωση πιστοποιητικών πυρασφάλειας

Κοινοβουλευτική αναφορά με θέμα «Αίτημα παράτασης ενός χρόνου για την ανανέωση των πιστοποιητικών πυρασφάλειας» έκανε ο βουλευτής ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης στον κ. Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, καταθέτοντας την επιστολή του Παγκρήτιου Συλλόγου ιδιωτικών βρεφονηπιακών

σταθμών & συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων.

Στην εν λόγω επιστολή επισημαίνεται η ανάγκη να δοθεί παράταση ενός χρόνου επί του συνόλου των διαδικασιών ανανέωσης των πιστοποιητικών πυρασφάλειας καθώς ενώ τονίζεται ότι θα πρέπει παράλληλα, τα υφιστάμενα πιστοποιητικά να ισχύσουν έως την ημερομηνία λήξης τους.

Επίσης, ο Παγκρήτιος Σύλλογος ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών & συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί πιστοποιητικό πυρασφάλειας χωριστά για την ενεργητική και χωριστά για την παθητική ασφάλεια καθώς και ότι οι διαδικασίες που απαιτούνται ως προς τις κτιριολογικές αλλαγές είναι αδύνατον να γίνουν σε ένα μήνα όπως ορίζει σχετική απόφαση. ​