27/08/2020

Δήλωση Γ. Μπουρνού για Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο

Δήλωση Γ. Μπουρνού, βουλευτή Ν. Λέσβου και τομεάρχη Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ για Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο

Η απόφαση της Ένωσης Παικτών του NBA, να μην κατέβουν στους αγώνες των play offs σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συνεχή κρούσματα αστυνομικής βίας εναντίον αφροαμερικανών (με τελευταίο παράδειγμα τους επτά πισώπλατους πυροβολισμός εναντίον του Τζέικομπ Μπλέικ στο Ουισκόνσιν, που τον αφήνουν παράλυτο) αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε αθλητή στον πλανήτη.

Οι αθλητές είναι οργανικό μέρος της κοινωνίας και - ακόμη περισσότερο - πολλοί από αυτούς αποτελούν role models για εκατομμύρια νέους ανθρώπους. Οφείλουν λοιπόν να είναι ενεργοί πολίτες και να παίρνουν θέση ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και την κοινωνική αδικία, κόντρα σε λογικές "No politica".

Θερμά συγχαρητήρια στους συμπατριώτες μας, Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο που πρωταγωνιστούν στην κινητοποίηση των παικτών των Milwaukee Bucks . Μας κάνουν περήφανους.