05/09/2020

Tην ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών ζητούν με κοινοβουλευτική παρέμβαση τους οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου

Την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.), με την οποία ζητούν την ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) φέρνουν στη βουλή με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης καταθέτοντας σχετική αναφορά και καλώντας τον κ. Υπουργό  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, να εξετάσει το θέμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε αιφνίδια συντονισμένη επιχείρηση για τον έλεγχο τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε επιχείρηση που εδρεύει στη Β.Ι.Π.Ε Ηρακλείου και δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, της Επιθεώρηση Εργασίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε παράνομη υπερεργασία σε εργαζομένους της.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, καταδεικνύουν την αναγκαιότητα επιπλέον στελέχωσης τους και οι βουλευτές Ηρακλείου ζητούν για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ενίσχυσή τους άμεσα, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό,  έτσι ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι τόσο για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα όσο και για θέματα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας.