19/09/2020

Δήλωση Αλ. Αυλωνίτη για την καταστροφική κακοκαιρία

[19/09/2020] Δήλωση Αλ. Αυλωνίτη για την καταστροφική κακοκαιρία

Με αφορμή την καταστροφική κακοκαιρία που σημειώθηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Εικόνες απόλυτης καταστροφής άφησε πίσω της, η κακοκαιρία «Ιανός» σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη και Λευκάδα, αλλά και τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Βομβαρδισμένο τοπίο τα νησιά μας με εκτεταμένα προβλήματα στις παραθαλάσσιες περιοχές και γενικότερα στα οδικά δίκτυα, την ηλεκτροδότηση και τα λιμάνια.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες του Ιονίου μετρούν με άνισο τρόπο τις νέες πληγές τους, μετά την ανεξίτηλη καλοκαιρινή παραμονή της υγειονομικής πανδημίας στον τόπο μας. Η συμπαράσταση της Πολιτείας στην καταγραφή των ζημιών και την οικονομική ενίσχυση οφείλει να είναι άμεση και αποτελεσματική. Κανείς, δεν πρέπει να αφεθεί στο έλεος των συνεπειών του καταστροφικού αυτού, φαινομένου.

Μέλημά μας είναι να σταθούμε δίπλα στους συντοπίτες μας και στους πολίτες των περιοχών που επλήγησαν με σκοπό να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει το αίσθημα της απογοήτευση, της κρατικής εγκατάλειψης και αναλγησίας. Όλες μας, οι προσπάθειες θα ενταθούν προς το σκοπό αυτό τις αμέσως επόμενες ημέρες".