22/09/2020

Αναγνωστοπούλου - Σκουρολιάκος για την παραίτηση του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου: Γι’ άλλη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα η ανικανότητα της κ. Μενδώνη να διαχειριστεί την κρίση που μαστίζει εν συνόλω τους εργαζόμενους στον σύγχρονο Πολιτισμό

Δήλωση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχη και Αναπληρωτή Τομεάρχη Πολιτισμού, Σίας Αναγνωστοπούλου και Πάνου Σκουρολιάκου, σχετικά με την παραίτηση του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Γι’ άλλη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα  η ανικανότητα της κ. Μενδώνη να διαχειριστεί την κρίση που μαστίζει εν συνόλω τους εργαζόμενους στον σύγχρονο Πολιτισμό.

Στις 7 Σεπτεμβρίου με ερώτηση στην Βουλή είχαμε τονίσει τον προβληματικό, ως και αδιαφανή τρόπο που διεξήχθη ο διαγωνισμός με το πρόγραμμα «Covid19 Support» ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν είχε ανακοινωθεί αρμόδια Επιτροπή, δεν είχαν ανακοινωθεί τα κριτήρια βάσει των οποίων θα προκρίνονταν οι προτάσεις. Η δε δημοσίευση του ΦΕΚ της προκήρυξης του διαγωνισμού, ακόμα αναζητείται.

Στην επιστολή παραίτησης του ΔΣ του ΕΚΚ αποδεικνύεται ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με αδιαφανή τρόπο.

Η αλαζονεία, ο κυνισμός, η απαξίωση των δημιουργών, η αδιαφορία για τους εργαζόμενους, η αδιαφάνεια, η έλλειψη κάθε έννοιας λογοδοσίας περικλείονται σε μία μικρή φράση: «Μόλις έλαβα την επιστολή σας. Η παραίτησή σας γίνεται άμεσα δεκτή». Όταν ένας/μία Υπουργός ειδικά όταν αυτός/αυτή είναι Υπουργός Πολιτισμού, απαντά με αυτόν τον ιταμό τρόπο στο ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου που παραιτείται, αφήνοντας εκκωφαντικές αιχμές για αδιαφανείς διαδικασίες, τότε ίσως η Υπουργός Πολιτισμού τη μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον Πολιτισμό, είναι η δική της παραίτηση.