30/09/2020

Αναφορά Ν. Γκαρά στη Βουλή για προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Αναφορά Ν. Γκαρά στη Βουλή για  προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Ως Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία,  Νατάσα Γκαρά, την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης «Γεώργιος Βιζυηνός».

Στην Αναφορά, την οποία η κα Γκαρά απευθύνει στους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων, τονίζεται πως σύμφωνα με την Επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, υπάρχει αδυναμία τήρησης των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων με τον υφιστάμενο αριθμό προσωπικού καθαριότητας.

Για αυτό και επισημαίνεται πως πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας ώστε να μπορέσουν οι καθαρίστριες να ανταποκριθούν στις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ και στις αυξημένες ανάγκες που έφερε η πανδημία (τουαλέτες, απολύμανση επιφανειών, οργάνων γυμναστικής, θρανίων, πληκτρολογίων κλπ).

Παράλληλα, τονίζεται πως κάθε σχολείο θα πρέπει να έχει τη δική του καθαρίστρια, διότι είναι αδύνατο για τις καθαρίστριες να ανταπεξέλθουν όταν μοιράζονται σε δύο σχολεία και έχουν να καθαρίσουν 80-100 τμ σε κάθε ένα από αυτά, τη στιγμή, μάλιστα, που τα νέα δεδομένα επιτάσσουν την καθαριότητα των σχολείων στο σύνολο της βάρδιας αλλά και μετά το πέρας των μαθημάτων.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται πως επιβάλλεται όσες καθαρίστριες είναι με συμβάσεις μειωμένου ωραρίου να μετατραπούν άμεσα αυτές σε πλήρους ωραρίου, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται και να διασφαλίζεται με αυτόν τον  τρόπο η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί η αναφορά όπως κατατέθηκε στη βουλή:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ.κ. Υπουργούς
• Εσωτερικών
• Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα : «Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης»

Η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, καταθέτει στους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων ως Αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης «Γεώργιος Βιζυηνός», σχετικά με την αδυναμία τήρησης κατά γράμμα των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία του Δήμου με τον υφιστάμενο αριθμό προσωπικού καθαριότητας.

Όπως σημειώνεται και στην επιστολή τα νέα δεδομένα που έφερε και στα σχολεία η έλευση του κορονοϊού, καθιστούν ανέφικτο και χωρίς αποτέλεσμα το έργο των καθαριστριών αν δεν προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας ώστε να επαρκεί για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

Παράλληλα, θα πρέπει κάθε σχολείο να έχει τη δική του καθαρίστρια διότι είναι αδύνατο οι καθαρίστριες να ανταπεξέλθουν στις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ, όταν μοιράζονται σε δύο σχολεία. Πόσο μάλλον όταν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα απαιτούν την παρουσία των καθαριστριών στο σύνολο της βάρδιας αλλά και μετά το πέρας των μαθημάτων.

Τέλος, οι συμβάσεις μειωμένου ωραρίου των καθαριστριών θα πρέπει να γίνουν άμεσα πλήρους ωραρίου, για να μπορέσουν οι καθαρίστριες να ανταπεξέλθουν στις νέες αυξημένες ανάγκες που έφερε η πανδημία.

Επισυνάπτεται η επιστολή. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Η καταθέτουσα Βουλευτής