02/10/2020

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την αδυναμία της κυβέρνησης να διασφαλίσει την υγεία των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε Αναφορά στηρίζοντας τα αιτήματα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου για τη διαμόρφωση ασφαλών χώρων δουλειάς με άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων.
Στο πλαίσιο αυτό, ζητείται η διενέργεια τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων του κορωνοϊού χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά οι εργαζόμενοι που έχουν ήδη πληγεί πολλαπλώς από την κρίση, καθώς και η θερμομέτρηση πριν την είσοδο των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.
Οι χώροι εργασίας, όπως και τα μέσα μεταφοράς, δεν πρέπει να αποτελούν χώρους διασποράς, ενώ αναγκαία είναι η δρομολόγηση περισσότερων λεωφορείων για τη μετακίνηση του προσωπικού, ώστε να αποφεύγεται ο επικίνδυνος συνωστισμός. Επιπλέον, η Επιθεώρηση Εργασίας πρέπει να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες και να πατάσσει αυθαιρεσίες και παρανομίες που λαμβάνουν χώρα με πρόσχημα την υγειονομική κρίση.
Όπως επεσήμανε ο Αλ. Μεϊκόπουλος, «η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την προστασία της ανθρώπινης υγείας που δεν «κοστολογείται» και μέχρι στιγμής φαίνεται ανίκανη να προστατεύσει τους εργαζομένους τόσο σε επίπεδο υγειονομικό όσο και σε επίπεδο εργασιακών δικαιωμάτων».