05/10/2020

Δ. Βίτσας: Δεν είναι δυνατόν στους γάμους να παραβρίσκονται 20 άτομα και στις σχολικές αίθουσες να είναι 25

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία του Δυτικού Τομέα Αθηνών, στο ραδιοφωνικό Σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 Fm» και την εκπομπή «Μπες στο θέμα…» (Π. Καψής - Ντ. Δρούτσα)

«… Όλοι και σε όλες τις περιόδους στην αριστερά, αναγνωρίζουμε ότι το ποιος ηγείται του κόμματος και είναι πρόεδρος ή γενικός γραμματέας έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Συγχρόνως όμως όλοι αναγνωρίζουμε ότι τη ουσιαστική δύναμη την έχουν τα συλλογικά όργανα.

Δεν επιθυμώ να σχολιάζω τι λέει το κάθε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά, ποτέ δεν έδινα μεγάλη σημασία σε αυτά.

Έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε.

Η κατάσταση στην κοινωνία, στην υγεία, στην οικονομία, στην δημοκρατία, στο κοινωνικό κράτος κλπ, είναι πολύ σοβαρή και νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να συμβάλει σε λύσεις.

Ενώ τα υπόλοιπα κόμματα εξωραΐζουν την προς τα έξω εικόνα τους και την κομματική τους συνοχή ,ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα συζητούσε δημόσια και δεν έκρυβε τίποτα, ενώ ο δημόσιος λόγος του κινούνταν πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Εξ άλλου, ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του κατά τα αστικά πρότυπα “δελφίνο” και νομίζω ότι όπως και εγώ είναι ανάμεσα σε εκείνους που δεν αμφισβητούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπαιξε, παίζει και θα παίζει σημαντικό ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στις αλλαγές που θα γίνουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το αίτημα για τον διορισμό της κας Ζαρούλια σα μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του κου Μιχαλολιάκου θα έπρεπε κανονικά να έρθει στη διάσκεψη των προέδρων και όχι να πάρει την πρωτοβουλία και να το πάρει επάνω του ο πρόεδρος της Βουλής.

Μάλιστα είναι προκλητικό το γεγονός ότι αυτό γίνεται λίγες μέρες πριν την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή.

Όλο αυτό λοιπόν θα πρέπει να ανακληθεί και ακολούθως να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής .

Δυστυχώς όλα σχεδόν τα κόμματα , από το 1997 και μετά ,έκαναν χρήση αυτού του νόμου.

Το βέβαιο είναι ότι η μάχη απέναντι στο φασισμό είναι πολιτική, ιδεολογική και με συνεχή αντίσταση στο δρόμο, γιατί αυτές οι εγκληματικές ομάδες λειτουργούν με κέντρο τη βία και το φόβο και στον δρόμο.

Η συζήτηση που αφορά τα πολιτικά κόμματα είναι η παιδεία και όχι αν είναι υπέρ ή κατά σε ότι έχει να κάνει με τις καταλήψεις των σχολείων ή με τις μορφές αγώνα που το κάθε κίνημα θα επιλέξει.

Το πρόβλημα σήμερα το έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με τις υπεράριθμες τάξεις και την έλλειψη προετοιμασίας για την ασφαλή παρακολούθηση των μαθημάτων.

Οι μαθητές από μόνοι τους επιλέγουν τις μορφές αγώνα.

Είναι σοβαρό ζήτημα το κλείσιμο των σχολείων αλλά η παράνομη πράξη ξεκινά από το υπουργείο παιδείας και την κυβέρνηση.

Δεν είναι δυνατόν στους γάμους να παραβρίσκονται 20 άτομα και στις σχολικές αίθουσες να είναι 25.

Αποτελεί γελοιότητα το θέμα με τις μάσκες όπως εξελίχθηκε και που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν τις ακριβείς διαστάσεις τους…».