ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

24/10/2020

Θ. Τζάκρη: Νομοσχέδιο «Για την καθολική πτώχευση και πλήρη εξαθλίωση των ελλήνων» -η χειρότερη νομοθετική πρωτοβουλία στη νομοθετική ιστορία της χώρας!

Θ. Τζάκρη: Νομοσχέδιο «Για την καθολική πτώχευση και πλήρη εξαθλίωση των ελλήνων» -η χειρότερη νομοθετική πρωτοβουλία στη νομοθετική ιστορία της χώρας!



Παρέμβαση της Θεοδώρας Τζάκρη, αναπληρώτριας Τομεάρχη Εξωτερικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές
Μετά την κατάθεση του Νομοσχεδίου “ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ” (όπως είναι ο πραγματικός του τίτλος), ένα είναι βέβαιο: Το παρόν Νομοσχέδιο αποτελεί τη χειρότερη (και με διαφορά μάλιστα!) νομοθετική πρωτοβουλία στη νομοθετική ιστορία του Ελληνικού Κράτους. Από της συστάσεώς του, μέχρι και σήμερα! Με εξαίρεση δε τις κυβερνητικές αποτυχίες στο χειρισμό της Ελληνοτουρκικής κρίσης, το συζητούμενο νομοσχέδιο για την καθολική πτώχευση και την πλήρη εξαθλίωση των Ελλήνων θα στιγματίσει, ιστορικά και ανεξίτηλα, αυτήν την Κυβέρνηση, για την απρόκλητη επίθεσή της, σε βάρος της καταβασανισμένης κοινωνίας μας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα - κυριολεκτικώς - εκτός τόπου και χρόνου, βάρβαρο και κοινωνικά ανάλγητο, απατηλά ψευδεπίγραφο και εκδικητικό καθώς και εξαιρετικά κακότεχνο και προχειρογραμμένο Νομοσχέδιο, το οποίο, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ σαδιστικά, “ρίχνουν αλάτι στις πληγές”.

Το συζητούμενο Νομοσχέδιο ρίχνει αλάτι στις πληγές τόσο της κοινωνίας μας όσο και της χειμαζόμενης εθνικής μας αγοράς. Με απολύτως παράλογες, κραυγαλέα αντικοινωνικές και, κυριολεκτικώς, απάνθρωπες ρυθμίσεις εξαθλιώνει, συνειδητά και πλήρως, όλη την κοινωνία και, ιδίως, τις πιο παραγωγικές της ομάδες.

Όλες οι ρυθμίσεις του κατατείνουν στην αντιαναπτυξιακή φτωχοποίηση της κοινωνίας και την αντιπαραγωγική εμπέδωση ενός γενικού αισθήματος ακραίας αδικίας, ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ δέκα (10) χρόνια, μετά την επίσημη πτώχευση του Κράτους και δέκα (10) μήνες, μετά τα, παρατεταμένα και επώδυνα, lockdowns.

Η κεντρική, αποκρουστική ιδέα αυτού του Πτωχευτικού Νόμου είναι η εξής πρωτοφανής, απροκάλυπτη και θρασύτατη αδικία: η κοινωνία – οφειλέτης, μέσω της Πτωχευτικής Εκκαθάρισης, θα χάσει όλα τα υπάρχοντά της (ακόμη και τα σπίτια της και τους κατώτατους μισθούς επιβίωσης), προκειμένου το, διαχρονικά απολύτως αποτυχημένο, Τραπεζικό Κατεστημένο - Πιστωτής, που ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ να ξαναχρηματοδοτηθεί από το Λαό μας.

Το αποτυχημένο Τραπεζικό Κατεστημένο
· που ΠΤΩΧΕΥΣΕ την Πατρίδα, δημιουργώντας “κόκκινα δάνεια”, πάνω από πενήντα δύο τοις εκατό (52%!!!) Συναγερμός, εν τω μεταξύ, σημαίνει για το Δυτικό Κόσμο, όταν η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ αγγίζει το τέσσερα τοις εκατό (4%!!),
· που στέγνωσε τις τσέπες των φορολογουμένων με τρεις, τεραστίας κλίμακας, ανακεφαλαιοποιήσεις, χωρίς αποτέλεσμα,
· που εξακολουθεί να αμείβει προκλητικά τα αποτυχημένα golden boys της ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ,
· που κουρεύει τις οφειλές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ”, δηλ. στα “φιλαράκια” του Τραπεζικού Κατεστημένου, και, ΚΥΡΙΩΣ,
· ΠΟΥ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ Ή ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ, ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!!

Αυτό, λοιπόν, το Τραπεζικό Κατεστημένο, ετοιμάζεται να αρπάξει, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, τα σπίτια, τα υπάρχοντα, το βιος και τις ζωές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!! ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ, ΣΥΝΤΟΜΑ, “ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ” ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ”, Ή ΠΑΧΥΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ GOLDEN BOYS.


Κι ενώ το σύνολο των εννόμων τάξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Χωρών του, πολιτισμένου, Δυτικού Κόσμου προώθησαν αυτή την περίοδο της πανδημίας επιεικέστερες νομοθετικές ρυθμίσεις, για την προστασία και την ενίσχυση των οφειλετών, το συζητούμενο, εντελώς ιδεοληπτικό, ακραία εκδικητικό και φανερά προχειρογραμμένο, Νομοσχέδιο ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ, ΑΚΡΙΒΩΣ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ:

ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ, ΕΙΣΑΓΕΙ ΕΠΙΕΙΚΕΣΤΕΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ! ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ, ΣΑΔΙΣΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΥΝ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ Η ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (30.000) ΕΥΡΩ!!

Το συζητούμενο Νομοσχέδιο είναι, κυριολεκτικώς, μαύρο πάνω στο άσπρο!

Είναι η ΜΑΥΡΗ, ελληνική, αυστηροποίηση του δικαίου της αφερεγγυότητας, απέναντι στο κύμα των επιεικέστερων ρυθμίσεων της αφερεγγυότητας, διεθνώς. Στη Γερμανία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία, στην Ολλανδία, στην Ιταλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Η.Π.Α, … παντού, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και της πανδημίας του κορονοιού, στη θέση της Πτώχευσης, εισάγουν την Εξυγίανση των Επιχειρήσεων, και στη θέση των καταδιωκτικών μέτρων, σε βάρος των οφειλετών, θεσπίζουν μέτρα οικονομικής ανακούφισής τους.

Είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που πάμε αντίθετα γιατί η πτώχευση είναι εκκαθάριση και ρευστοποίηση της περιουσίας του νοικοκυριού και της επιχείρησης και δεν είναι εξυγίανση και αναδιάρθρωση.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι νομοθετημένα προγράμματα εξυγίανσης, αναδιάρθρωσης και ανασυγκρότησης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της κρίσης.

Στα μέτρα εξυγίανσης θα έπρεπε να περιλαμβάνεται η αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πανδημίας, η προθεσμία χάριτος για την καταβολή των οφειλών τους και οπωσδήποτε μια δραστική απομείωση-κούρεμα των οφειλών που δημιούργησε η μακροχρόνια και βαθιά κρίση, με την άμεση συνδρομή και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αυτό έπρεπε να κάνετε. Το συζητούμενο νομοσχέδιο όμως κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση: Αντί να χορηγεί προθεσμία χάριτος στους οφειλέτες, επιταχύνει, χωρίς διακρίσεις, πρόχειρα, παράνομα και αντισυνταγματικά, τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον τους.

Αντί να προστατεύει την πρώτη κατοικία των πολιτών, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, τους την αρπάζει, χωρίς την τήρηση των, στοιχειωδέστερων, συνταγματικών κανόνων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ταυτοχρόνως δε, τους εμπαίζει, τους κοροϊδεύει και τους λοιδορεί, αφού ΑΠΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, ΑΜΕΣΩΣ, θα τους ΚΑΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ στο ίδιο τους το σπίτι, για το οποίο θα πρέπει να πληρώνουν και ακριβό ΜΙΣΘΩΜΑ, μέχρι να το χάσουν, εντελώς και σε ελάχιστο χρόνο. Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ, ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ.

Επίσης, αντί να προστατεύει τους επιχειρηματίες, κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας και βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνουν, τους αρπάζει τις επιχειρήσεις και τις δίνει, απευθείας και αντισυνταγματικά, στους πιστωτές τους.

Αντί να βελτιώνει και να ενισχύει τους μηχανισμούς εξυγίανσης των προβληματικών, λόγω της κρίσης, επιχειρήσεων, αυστηροποιεί τις διαδικασίες πτωχευτικής εκκαθάρισης και τις διαλύει, καταστρέφοντας τις τεράστιες επιχειρησιακές υπεραξίες που έχουν δημιουργηθεί με σκληρή δουλειά και σε βάθος χρόνου.

Αντί να περιορίζει τον αριθμό των πτωχεύσεων και να μικραίνει των κύκλο των πτωχών επιχειρηματιών, ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΣΜΟ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΦΟΙΤΗΤΗΣ Ή ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ, ΓΙΑΤΡΟΣ Ή ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΨΑΡΑΣ Ή ΚΟΥΡΕΑΣ, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ Ή ΚΑΣΤΑΝΑΣ …

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές

Ο “ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ” που συζητάμε σήμερα υποτίθεται ότι είναι Πτωχευτικός Κώδικας! Αν ήταν όμως Κώδικας θα έπρεπε να συνταχθεί από Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και όχι από Δικηγόρους- Πτωχολόγους. Είναι απλά ένα πρόχειρο συμπίλημα παλαιών, ξεπερασμένων και αντιφατικών, ρυθμίσεων που ενοποιούνται άτακτα και, κυρίως, ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ, για να κρύψουν τις, ακόλουθες, ακραία αντικοινωνικές, βάρβαρες και πρωτόγονες ρυθμίσεις:

1. Την καθολική ΠΤΩΧΕΥΣΗ των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως της εμπορικής τους ιδιότητας. Αυτό εννοεί ο τίτλος με τη ... “δεύτερη ευκαιρία”. Αφού πτωχεύσει ο κάθε έλληνας και του αρπάξουν το σπίτι, τα υπάρχοντα και τη ζωή του θα έχει μια “δεύτερη ευκαιρία”, δηλ. θα έχει ευκαιρία για τη ζωή μετά θάνατον!!
2. Την άμεση αρπαγή των επιχειρήσεων από τους πιστωτές, κυρίως Τράπεζες, χωρίς να ερωτηθούν καν οι επιχειρηματίες που μαστίζονται από τη μακροχρόνια και πολύμορφη κρίση.
3. Την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας των χειμαζομένων Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι από ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ θα γίνουν, για πολύ λίγο, ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ και, στη συνέχεια, θα την κοιτούν από μακρυά, αφού ιδιοκτήτης της θα είναι, πλέον, κάποιο fund από τις Ολλανδικές Αντίλλες ή από άλλο εξωτικό Παράδεισο των off shore.
4. Την κατάργηση της δικαστικής προστασίας όσων θα προσέφευγαν στις ευεργετικές διατάξεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού, δηλ. ουσιαστικά την πλήρη κατάργηση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού και κάθε διαδικασίας συμβιβαστικής διευθέτησης των οφειλών, που γέννησε η μακροχρόνια κρίση.
5. Τη ραγδαία επιτάχυνση των διαδικασιών εκτέλεσης κατά των οφειλετών της κρίσης και την ταχύτατη αφαίρεση της υπέγγυας περιουσίας τους υπέρ των Πιστωτικών Ιδρυμάτων και των Τραπεζών. Και (αν είναι δυνατόν)
6. Την ποινικοποίηση της φτώχειας, αφού δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις με χρέη πάνω από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, θα πρέπει να κηρύξουν, αμέσως, πτώχευση !! Αλλιώς, θα αντιμετωπίσουν τον Εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες δόλιας χρεοκοπίας, καταδολίευσης των δανειστών και για άλλα εγκλήματα.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές

Το Σχέδιο Νόμου για την καθολική ΠΤΩΧΕΥΣΗ της κοινωνίας, προκειμένου να ξαναχρηματοδοτηθεί το χρεοκοπημένο Τραπεζικό Κατεστημένο, παραγνωρίζει ότι η Πτώχευση της Ελλάδος προκλήθηκε από τις ΠΑΡΑ-τράπεζες των “κόκκινων δανείων” και την, προ πολλού, κατάρρευση του, όποιου, Τραπεζικού Συστήματος υπήρχε.

Επομένως, η θυσία της Ελληνικής Κοινωνίας, ώστε να (ματα)ξαναχρηματοδοτηθούν οι ίδιες Τράπεζες, με τους ίδιους επόπτες και διοικητές, και με την ίδια επιχειρησιακή λογική να κουρεύουν τα δάνεια στα “φιλαράκια” τους, για πολλοστή, μάλιστα, φορά, δεν είναι μόνο ακραία βαρβαρότητα και αδικία! Είναι αναποτελεσματικό οικονομικό μέτρο! Αδιανόητη κατασπατάληση πολύτιμου εθνικού, κοινωνικού και οικονομικού κεφαλαίου! Είναι ακραία αντιπαραγωγική και αντιαναπτυξιακή επανάληψη της αποτυχημένης, διαρκούς, ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών της Πτώχευσης από το αίμα της Κοινωνίας μας, χωρίς οποιαδήποτε προοπτική επιτυχίας!!

Η απόπειρα ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με το συζητούμενο Νομοσχέδιο ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΒΑΡΥ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ: ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ!!!

Κύριε Σταϊκούρα

Για να μην περάσετε στην οικονομική ιστορία της Ελλάδας ως ο ολετήρας- εκκαθαριστής την πτωχευτικής περιουσίας όλων των Ελλήνων εγκαταλείψτε αυτή την άθλια νομοθετική πρωτοβουλία και ελάτε με μια άλλη ακριβώς αντίθετου περιεχομένου που θα αναστέλλει τις διώξεις, θα δίνει μακρά προθεσμία χάριτος στους οφειλέτες, θα προβαίνει σε γενναίες απομειώσεις των χρεών που γέννησε η κρίση και η πανδημία και θα καλεί τους φίλους σας, τους γνωστούς μεγάλους στρατηγικούς πληρωτές να πληρώσουν αντί του λαού.
Αλλιώς θα είστε ο εξολοθρευτής -εκκαθαριστής της περιουσίας όλων των Ελλήνων.

 



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ