ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

Ιανουάριος 2014

[19/01/2014] Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου σας προσκαλεί στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Σας περιμένουμε, για να διασκεδάσουμε με ποτό και μεζέ. Την Κυριακή 19 Γενάρη στις 1.30, το μεσημέρι, στο Μιραμπέλο.


[19/01/2014] Η Υγεία στην Εντατική. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Υγεία στην Εντατική.
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυριακή 19/1/2014, ώρα 10.30 π.μ. Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου "Ιωνία" (δίπλα στο Δημαρχείο Βούλας)


[20/01/2014] Ο πόλεμος των παρακολουθήσεων - Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ

Ο ρόλος ατόμων και συλλογικοτήτων ενάντια στο ψηφιακό πανοπτικόν

 

 

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, στις 7.00 μ.μ.

Πολυχώρος Ανοιχτής Πόλης (Μέγαρο Ερμής)

Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, 1ος όροφος

 

Ομιλητές

Γιώργος Παπανικολάου (P2P Foundation, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)

Αθηνά Καρατζογιάννη (University of Hull, παρέμβαση μέσω ίντερνετ)

Αντρέας Καρίτζης (Δρ. φιλοσοφίας, μέλος της Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ)

 

Την ώρα που σε διεθνές επίπεδο διεξάγεται μια έντονη αντιπαράθεση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας στην εποχή των ψηφιακών τεχνολογιών και των big data, στην ελληνική δημόσια σφαίρα η σχετική συζήτηση παραμένει περιορισμένη. Στο πλαίσιο αυτό το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει κύκλο εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Error 404 democracynotfound».

Η εναρκτήρια εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον πόλεμο των παρακολουθήσεων και στο ρόλο που παίζουν σήμερα πληροφοριοδότες από το εσωτερικό κρατικών υπηρεσιών (whistleblowers), όπως οι Σνόουντεν και Μάνινγκ. Απέναντι στις αποκαλύψεις τους, οι κυβερνήσεις απαντούν με σκληρές διώξεις, αμφισβήτηση ελευθεριών του τύπου και περιορισμό δικαιωμάτων των πολιτών. Παράλληλα, η τεχνολογική δυνατότητα συλλογής και επεξεργασίας τεράστιου όγκου δεδομένων (όχι μόνο από το κράτος, αλλά και από εμπορικές εταιρείες) δημιουργεί πλέον την ανάγκη θέσπισης νέων ρυθμίσεων προστασίας της ιδιωτικότητας και τροφοδοτεί νέες διεκδικήσεις.

Οι τρεις ομιλητές θα καταθέσουν τις εκτιμήσεις τους για τις διαστάσεις που παίρνει το παγκόσμιο πανοπτικόν, το πώς μπορούν οι κοινωνίες να προστατευθούν από αυτό, αλλά και  την προσέγγιση των σχετικών προσπαθειών από αριστερή σκοπιά.

Οι επόμενες εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένες στο ρόλο των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ στην ψηφιακή εποχή καθώς το πώς αυτή μεταλλάσσει τη διεθνή πολιτική. Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Σημείωση:

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα προβληθεί σύντομο βίντεο με τίτλο «Why care about the NSA» σχετικά με τις παρακολουθήσεις των ιδιωτικών επικοινωνιών των πολιτών και τη συλλογή των προσωπικών τους δεδομένων. Το βίντεο μεταφράστηκε και υποτιτλίστηκε με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.


[22/01/2014] Δημόσιες συζητήσεις οργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού και η ομάδα Βιβλίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Στις συνθήκες της πρωτόγνωρης κρίσης που πλήττει κάθε τομέα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής, ο χώρος του πολιτισμού βιώνει με πολλαπλή ένταση τις συνέπειες τόσο παλαιών παθογενειών όσο και της σημερινής καταστροφικής πολιτικής. Κυρίως επειδή αντιμετωπίζεται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ως πολυτέλεια, περιττό έξοδο που ελαφρά τη καρδία περικόπτεται, και ως φτωχός συγγενής που ζει από την ελεημοσύνη των κρατικών ταμείων.

Μέσα σ’ αυτές τις δυσμενείς για τον πολιτισμό συνθήκες, ο κόσμος του βιβλίου δέχεται τον τελευταίο καιρό επιπλέον επιθέσεις. Η επικείμενη κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου, που βρίσκει ομόφωνα αντίθετους σχεδόν όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο, και το οριστικό πλέον κλείσιμο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο εγκατάλειψης και απαξίωσης, μεταμφιεσμένο ωστόσο ως δήθεν αφομοίωση στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, βρίσκονται σήμερα στην επικαιρότητα. Δεν είναι μόνο αυτά ωστόσο, τα προβλήματα είναι πολύ περισσότερα.

Όλα αυτά μας οδήγησαν στην απόφαση να ανοίξουμε το θέμα «βιβλίο» και να το φέρουμε στο κέντρο του δημόσιου διαλόγου, όχι μόνο για να ασκήσουμε κριτική για τις παθογένειες του παρόντος και του παρελθόντος, αλλά και για να ανοιχτούμε στο μέλλον, να προσπαθήσουμε να διατυπώσουμε αρχές και προτάσεις για μια νέα εθνική πολιτική βιβλίου που θα το μετατρέψει από φτωχό συγγενή σε άξονα της πολιτιστικής μας πολιτικής και σε μοχλό για μια κοινωνική και πολιτιστική ανασυγκρότηση.

Στόχος των τριών δημόσιων συζητήσεων που οργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού και η ομάδα Βιβλίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανοιχτεί στους ειδικούς αλλά και στην κοινωνία, στους ανθρώπους του χώρου του βιβλίου αλλά και στον κάθε πολίτη-αναγνώστη. Επιλέξαμε και καλέσαμε ανθρώπους με έργο, δράση και κύρος, αλλά κυρίως με βαθιά γνώση και ισχυρή άποψη, που θα εμπλουτίσει τις δικές μας ιδέες και προτάσεις.

Οι τρεις συζητήσεις θα γίνουν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στις 22 και 29 Ιανουαρίου, και στις 5 Φεβρουαρίου και θα επιχειρήσουν να απαντήσουν στα βασικότερα ζητήματα μιας πολιτικής βιβλίου. Αναλυτικά:

1.    «Ο ρόλος των θεσμών – η αναγκαιότητα ενός Εθνικού Κέντρου Βιβλίου». Συμμετέχουν: Μάρω Δούκα, Σωκράτης Καμπουρόπουλος, Άννα Καρακατσούλη, Πόλυ Κρημνιώτη, Δημήτρης Παπανικολάου, Χρήστος Χρυσόπουλος,
Σύντομη παρέμβαση από τη Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 12:30 μ.μ.

2.    «Δημόσιες Βιβλιοθήκες: χώρος συνάντησης και διαπαιδαγώγησης αναγνωστών»
Συμμετέχουν: Βασίλης Αλεξάκης, Γιώργος Γλωσσιώτης, Θόδωρος Γρηγοριάδης, Κώστας Καραβίδας, Άρης Μαραγκόπουλος,κ.ά
Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, 12:30 μ.μ.

3.     «Εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου και εκδοτική αγορά»
Συμμετέχουν: Ρέα Γαλανάκη, Νίκος Λαμπρόπουλος, Θόδωρος Παρασκευόπουλος, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Θωμάς Τσαλαπάτης, κ.ά.
Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου, 12:30 μ.μ.

Το Γραφείο Τύπου


[25/01/2014] Εκδήλωση Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας σας εύχεται Καλή Χρονιά και σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 20:30 στα γραφεία της οργάνωσης(παραλία Αίγινας).Θα ακολουθήσει η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς για το έργο του Γιάννη Σανταντόνιο «Αιγινήτικο Καίκι». Στην  εκδήλωση θα παραστεί ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΝΑΣ


[26/01/2014] Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ κόβει την πίττα του 2014...

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ κόβει την πίττα του 2014 και ανταλλάσσει ευχές για υγεία, νίκες και άλλα ακραία με δημότες, φίλους, μέλη, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
ώρα 18.00 στο Καφέ Διέλευσις, Κοροπούλη 13 στη Μάνδρα.


[26/01/2014] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ

Πολιτική εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών (Ο.Μ.) Αμβρακικού-Κωστακιών, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη

Την Κυριακή 26/1, η Οργάνωση Μελών (Ο.Μ.) Αμβρακικού-Κωστακιών του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση στη Γαβριά, με τη βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. Θέμα της εκδήλωσης οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, η εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση, καθώς και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 μ.μ., στο καφενείο του Στ. Τζιουμάκη.

syrizaartas.blogspot.gr


[27/01/2014] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΙΜΟΥ για την οικονομία

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΙΜΟΥ σας καλεί στην εκδήλωση για την οικονομία

"Η μόνη ρεαλιστική και βιωσιμη λύση είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ"

Ομιλητής: Ευκλείδης Τσακαλώτος, βουλευτή Β' Αθήνας

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014, ώρα 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (Ιωνίας 96).

facebook.com/SyrizaAlimou

syrizaalimou.wordpress.com


[29/01/2014] Δημόσιες συζητήσεις οργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού και η ομάδα Βιβλίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΡΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

 

2η ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, διοργανώνεται η δεύτερη συζήτηση, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Το θέμα της θα είναι: «Δημόσιες Βιβλιοθήκες: χώρος συνάντησης και διαπαιδαγώγησης αναγνωστών» και θα επικεντρώνει σε έναν από τους σημαντικότερους άξονες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ: Στην ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού Δικτύου Βιβλιοθηκών, που θα εξασφαλίζει την πρόσβαση στο βιβλίο σε όλους, θα καταφέρει να δημιουργήσει κουλτούρα δανεισμού βιβλίου και να καταστήσει το βιβλίο και την ανάγνωση ελκυστικά, με στόχο να γίνει η βιβλιοθήκη κέντρο εκπαίδευσης, ενημέρωσης, ανάπτυξης για την κάθε κοινότητα. Επίσης, στις σχέσεις των υπόλοιπών δημόσιων Βιβλιοθηκών με τη νέα Εθνική Βιβλιοθήκη, που τώρα δημιουργείται, και στα ζητήματα που θέτουν οι νέες συνθήκες. Και τέλος, στο ψηφιακό βιβλίο, που σηματοδοτεί την είσοδο σε μια νέα εποχή για το βιβλίο και τις βιβλιοθήκες.

Ομιλητές: Βασίλης Αλεξάκης, Γιώργος Γλωσσιώτης, Θόδωρος Γρηγοριάδης, Κώστας Καραβίδας, Χριστίνα Κυριακοπούλου, Άρης Μαραγκόπουλος και Αφροδίτη Φράγκου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελοπούλου, υπεύθυνη για θέματα πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

 

Την προηγούμενη Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, έγινε η πρώτη από τις τρεις δημόσιες συζητήσεις για το βιβλίο του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τους θεσμούς και την εθνική πολιτική βιβλίου. Στη βαριά ατμόσφαιρα που έχει δηιουργήσει η οριστική κατάργηση του ΕΚΕΒΙ και η προσχηματική αφομοίωσή του από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Οι πέντε ομιλητές (Π. Κρημνιώτη, Σ. Καμπουρόπουλος, Α. Καρακατσούλη, Δ. Παπανικολάου και Χ. Χρυσόπουλος) επικέντρωσαν στην ιστορία του θεσμού, ο οποίος έχει ταυτιστεί τα τελευταία δεκαεννιά χρόνια σχεδόν με κάθε προσπάθεια οργανωμένης εθνικής πολιτικής βιβλίου. Επισημάνθηκαν τα θετικά επιτεύγματα του ΕΚΕΒΙ και η σημαντική προσφορά του, αλλά και οι αστοχίες και τα προβλήματα, ως επί το πλείστον απότοκο των παθογενειών της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Παρουσιάστηκε η κατάσταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πρότυπο, αλλά ακούστηκαν και προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του και την αποτελεσματικότερη προώθηση του βιβλίου και της ανάγνωσης στο εσωτερικό αλλά και την προβολή με νέες μεθόδους της ελληνικής παραγωγής στο εξωτερικό και την ανάπτυξη σχέσεων που θα εμπλουτίσουν και την εγχώρια δημιουργία.

Θα ακολουθήσει, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, η τρίτη συζήτηση με θέμα “Εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου και εκδοτική αγορά”.

 

Info

Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ, 2η δημόσια συζήτηση για το Βιβλίο: «Δημόσιες Βιβλιοθήκες: χώρος συνάντησης και διαπαιδαγώγησης αναγνωστών»

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, ώρα 12:30

Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Μετρό Συγγρού-Φιξ


[29/01/2014] Πολιτική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας


[29/01/2014] ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


[29/01/2014] Κοπή πίτας του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ

Ενημέρωση μεταναστευτικών οργανώσεων για τις αποφάσεις του ΚΕΑ

Tο Τμήμα  Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης  της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, την Τέτάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, ώρα 6 μμ στα νέα γραφεία για τα  τμήματα του κόμματος,  (Λεωνίδου 16 – 18 και Κολωνού).

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής, έχουν προσκληθεί αντιπροσωπείες αριστερών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη χώρα μας, καθώς και μεταναστευτικών οργανώσεων, προκειμένου να ενημερωθούν για τις αποφάσεις του πρόσφατου 4ου Συνεδρίου του ΚΕΑ (Μαδρίτη 13-15 Δεκεμβρίου 2013).


[30/01/2014] Εκδήλωση Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ

Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα:

«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Αγροτική Πολιτική στην Ελλάδα και την Ευρώπη»

την  ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, στις 5:00 μ.μ.,
στο Συνεδριακό Κέντρο Ι.ΒΕΛΛΙΔΗΣ (Αίθουσα 6 «ΟΛΥΜΠΙΑΣ»)

Την παρουσίαση θα κάνει η Ειρήνη Κατσινοπούλου, μελος ΚΕ και συντονίστρια του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής.


Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ