ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

Ιανουάριος 2016

[05/01/2016] Κάλεσμα για την πρώτη συνάντηση συγκρότησης Θεματικής Ομάδας συνδυασμένων μεταφορών - logistics

Η ολομέλεια  του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ  του ΣΥΡΙΖΑ  αλλά και οι γενικότερες εξελίξεις ανάδειξαν ότι  υφίστανται  αναγκαιότητα επεξεργασμένων  πολιτικών.  Η συγκρότηση και η λειτουργία  της Θεματικής Ομάδας των  Συνδυασμένων Μεταφορών και  logistics  στα πλαίσια του ΤΜΗΜΑΤΟΣ  κινείται σε αυτή την κατεύθυνση και  αποτελεί σημαντική  προσπάθεια   για την επικαιροποίηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ  και για αυτό τον τομέα.

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δική μας υπόθεση σας προσκαλούμε στην πρώτη συνάντηση-συγκρότησης της Θ.Ο Συνδυασμένων  Μεταφορών και  logistics, την Τρίτη 5/01/16, και ώρα 18.00 στα γραφεία των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Λεωνιδίου και Κολωνού στο Μεταξουργείο στον τρίτο όροφο.

Στην παραπάνω θεματική ομάδα μπορούν να συμμετέχουν όσοι σύντροφοι και φίλοι βρίσκονται στη λίστα συμμετεχόντων και έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτήν την ΘΟ, αλλά και όποιος άλλος θεωρεί ότι μπορεί με βάση την εμπειρία του ή την επιστημονική του γνώση  να συμβάλει στην  ανάπτυξη - αναβάθμιση  των  Συνδυασμένων  Μεταφορών και  logistics, με την προϋπόθεση ότι αποδέχεται τις βασικές προγραμματικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην  πρώτη συνάντηση θα συζητήσουμε κυρίως οργανωτικά θέματα και τις Βασικές Αρχές της Θ.Ο , και κυρίως θα προβληματιστούμε για το πως η ομάδα μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ  στον τομέα μας.


[08/01/2016] Εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης στο πλαίσιο σειράς πολιτικών εκδηλώσεων που έχουν σαν στόχο τον διάλογο με την κοινωνία διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με θέμα «ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 8/1/2016 και ώρα 7.30μμ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (στην παλιά Νομαρχία) με ομιλητή τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιο Πετρόπουλο.


[09/01/2016] Ημερίδα Ν.Ε Δυτικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει ημερίδα με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Περιστερίου.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί κυβερνητικά στελέχη, οι διοικήσεις των Δήμων και της Περιφέρειας, αυτοδιοικητικές παρατάξεις, σύλλογοι και φορείς της περιοχής, στους οποίους και θα δοθεί χρόνος για την κατάθεση της συνεισφοράς τους.

Εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής θα παρουσιαστεί το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί και το οποίο από την επόμενη μέρα θα τεθεί σε μακρά διαβούλευση, αλλά και ταυτόχρονη προσπάθεια υλοποίησης. Η πρόθεση δεν είναι να “κλείσει” το θέμα, αλλά αντίθετα να εκκινήσει μια ουσιαστική προσπάθεια, η οποία μπορεί να μεταμορφώσει την περιοχή και να δώσει λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων της.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

10:00: Έναρξη εργασιών

10:00 – 11:00: Παρουσίαση

11:00 - 13:00: Παρεμβάσεις από εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης

13:00 - 13:30: Διάλειμμα

13:30 - 15:00: Παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων της περιοχής

15:00- 16:30: Τοποθετήσεις συμμετεχόντων

16:30- 17:00: Κλείσιμο - Συμπεράσματα

Η πρόταση για το Στρατηγικό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Δυτ. Αθήνας


[12/01/2016] Κάλεσμα για την 1η συνάντηση συγκρότησης θεματικής ομάδας σιδηροδρομικών μεταφορών

Σύντροφοι και φίλοι 

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ζυμώνεται στην κοινωνία από τους πολίτες, μέσα από ανοικτές διαδικασίες. Η ολομέλεια του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι γενικότερες εξελίξεις ανάδειξαν ότι υφίσταται αναγκαιότητα επεξεργασμένων πολιτικών. Η συγκρότηση και η λειτουργία της Θεματικής Ομάδας των Σιδηροδρομικών Μεταφορών  στα πλαίσια του ΤΜΗΜΑΤΟΣ     κινείται σε αυτή την κατεύθυνση και αποτελεί σημαντική προσπάθεια για την επικαιροποίηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό τον τομέα. 

Καλούνται λοιπόν στη πρώτη συνάντηση συγκρότησης της Θ.Ο. Σιδηροδρομικών Μεταφορών οι σύντροφοι και φίλοι, που έχουν ήδη δηλώσει ότι τους ενδιαφέρει η συμμετοχή τους , αλλά επίσης και όποιος άλλος σύντροφος η «φίλος» του ΣΥΡΙΖΑ αφενός αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται μέσα σ ένα ασφυκτικό πολιτικό περιβάλλον, αφετέρου αισθάνεται ότι μπορεί να προσφέρει σε αυτόν τον τομέα. Το επιστημονικό πεδίο, το επάγγελμα ή το πεδίο δράσης αλλά πάνω απ όλα η διάθεση για ουσιαστική συμβολή, είναι τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για μια ποιοτική και λειτουργική συμμετοχή στην Θ.Ο.  του Τμήματος Μεταφορών και Δικτύων του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στη πρώτη συνάντηση μας, πρώτα απ’ όλα θα ανταλλάξουμε κάποιες σκέψεις, θα οριοθετήσουμε τον τρόπο λειτουργίας μας ως ομάδα, θα συζητήσουμε για οργανωτικά θέματα και για τις αρχικές κατανομές και τελικά θα γίνει μια αρχική προσέγγιση για το πως η ομάδα μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα μας, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών. 

Σας καλούμε και σας περιμένουμε στα γραφεία των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη 12/01/2016 και ώρα 17.00 Λεωνιδίου & Κολωνού στο Μεταξουργείο στον τρίτο όροφο.


[15/01/2016] Ολομέλεια του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς

Το  Τμήμα Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τη λειτουργία του, καλεί τα μέλη του και όσα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται και επιθυμούν να συμμετέχουν, σε ανοικτή ολομέλεια του Τμήματος η οποία θα γίνει την  Παρασκευή  15/01/2016 και ώρα 18:00, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Λεωνίδου 16 και Κολωνού (3ος όροφος) για να συζητήσουμε τις θέσεις  μας για τον Ελληνισμό της Διασποράς, την πορεία προς  το 2ο Συνεδρίου μας και τον προγραμματισμό δράσης του Τμήματος.  
Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε  στην ηλεκτρονική διεύθυνση diaspora.syriza@gmail.com


[15/01/2016] Εκδήλωση της ΟΜ Καισαριανής: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε μια Ευρώπη που αλλάζει


[16/01/2016] Ημερίδα για την Αυτοδίοικηση από τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας και το Τμήμα Αυτοδιοίκησης της ΝΕΒΑ διοργανώνουν αύριο Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, από τις 10.00 πμ ως τις 6.00 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Ν. Ιωνία)  ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Γραμματέας του Κόμματος Πάνος Ρήγας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής


[17/01/2016] Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό Κυριακη 17/1 -Δημαρχείο Χολαργού με Τ. Πετρόπουλο


[17/01/2016] Πολιτική εκδήλωση με τον Π. Σκουρλέτη στην Πεύκη


[17/01/2016] Εκδήλωση για τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Πολύγωνο με τη Θ. Φωτίου


[19/01/2016] Κάλεσμα για την 1η Συνάντηση Συγκρότησης Θεματικής Ομάδας Αστικών Συγκοινωνιών

                                               
Σύντροφοι και φίλοι.   
Η ολομέλεια του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι γενικότερες εξελίξεις ανάδειξαν ότι υφίσταται αναγκαιότητα επεξεργασμένων πολιτικών. Η συγκρότηση και η λειτουργία της Θεματικής Ομάδας των Αστικών Συγκοινωνιών  στα πλαίσια του ΤΜΗΜΑΤΟΣ κινείται σε αυτή την κατεύθυνση και αποτελεί σημαντική προσπάθεια για την επικαιροποίηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό τον τομέα.

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δική μας υπόθεση, σας προσκαλούμε στην πρώτη συνάντηση ‐ συγκρότησης της Θ.Ο Αστικών Συγκοινωνιών , στα γραφεία των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Λεωνιδίου και Κολωνού στο Μεταξουργείο στον τρίτο όροφο την Τρίτη 19/01/2016 και ώρα 17.00.

Στην παραπάνω θεματική ομάδα μπορούν να συμμετέχουν όσοι σύντροφοι και φίλοι βρίσκονται στη λίστα συμμετεχόντων και έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτήν την ΘΟ, αλλά και όποιος άλλος θεωρεί ότι μπορεί με βάση την εμπειρία του ή την επιστημονική του γνώση να συμβάλει στην ανάπτυξη ‐ αναβάθμιση των Αστικών Συγκοινωνιών και με την προϋπόθεση ότι αποδέχεται τις βασικές προγραμματικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρώτη συνάντηση θα συζητήσουμε κυρίως οργανωτικά θέματα και τις Βασικές Αρχές της Θ.Ο, και κυρίως θα προβληματιστούμε για το πως η ομάδα μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα μας.


[20/01/2016] Εκδήλωση της ΟΜ Ιστορικού Κέντρου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό επαγγεματοβιοτεχνών και εμπόρων

Την Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 16:30, στο καφέ BOOZE (Κολοκοτρώνη 57, στο κέντρο της Αθηνας), θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση - εκδήλωση με θέμα: «Ασφαλιστικό και φορολογικό επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων».

Ομιλητές
Νικος Σκορίνης, Μέλος της ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ
Στάθης Σχοινάς, Οικονομικός αναλυτής - Δημοσιογράφος

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ιστορικού Κέντρου Αθήνας, το Τμήμα ΕΒΕ ΣΥΡΙΖΑ και Επαγγελματίες του Εμπορικού Τριγώνου Αθήνας.


[20/01/2016] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Αττικής

Ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Κόκκινα δάνεια – Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών» πραγματοποιεί η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 στις 7 μ.μ. στη Βίλλα Στέλλα (Μελίνας Μερκούρη και Γαλήνης & Σοφίας 1, πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ).

Ομιλητής θα είναι ο οικονομολόγος και οικονομικός συντάκτης Στάθης Σχινάς.


[23/01/2016] Ανασυγκρότηση του Τμήματος Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ , την ανάγκη για ανασυγκρότηση, αλλά και τη χάραξη πολιτικής για τον τομέα των Υποδομών, σας προσκαλούμε στην πανελλαδική ολομέλεια του Τμήματος που θα γίνει το Σάββατο 23/01/2016 και ώρα 11.00 π.μ., στα γραφεία της εφημερίδας «ΕΠΟΧΗ», στην οδό Βλαχάβα 11, 3ος όροφος (κοντά στη στάση ΜΕΤΡΟ Μοναστηράκι) με θέματα:

Ανασυγκρότηση του Τμήματος Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ενδιαφερόμενοι (παλαιά και νέα μέλη) καλούνται να εγγραφούν με αίτηση* τους, έως τις 21/01/2016**

Επικαιροποίηση των στόχων, της δομής και της πολιτικής του Τμήματος

 

Ευελπιστούμε στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σας

Η Γραμματεία του Τμήματος Υποδομών

Πληροφορίες: Τμήμα Υποδομών, Λεωνίδου 16-18, 2105291101

*Όλες οι αιτήσεις εγγραφής θα συμπληρώνονται σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα και θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση ypodomes@syriza.gr έως τις 21/01/2016, για την καλύτερη προετοιμασία της Ολομέλειας, Αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές και την ημέρα της Ολομέλειας

**Σημείωση: Σύμφωνα με το καταστατικό και τον κανονισμό λειτουργίας ως προϋπόθεση εγγραφής ορίζεται: οι ενδιαφερόμενοι να είναι μέλη του κόμματος και το επαγγελματικό και επιστημονικό τους πεδίο, σε συνδυασμό με τη δραστηριότητα τους, να είναι συναφή με το αντικείμενο του τμήματος.

 


[24/01/2016] Ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ: Ένας χρόνος Αριστερά - Ένας χρόνος Μάχη - Προχωράμε

"1 ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, 1 ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΧΗ. Προχωράμε":   Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση  θα πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 24/1/2016 στο Γήπεδο Tae Kwon Do, (Φάληρο)  στις 18.30  με ομιλητή  τον Αλέξη Τσίπρα.

 

25 Γενάρη 2015 – Άνοιξε ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο για την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς ανέλαβε να σταματήσει την κοινωνική λεηλασία και να φέρει τον λαό στο προσκήνιο.

Από την πρώτη μέρα βρεθήκαμε απέναντι σ' ένα συνασπισμό ντόπιων και ξένων συμφερόντων, απέναντι στα ΜΜΕ και τους εκπροσώπους της ολιγαρχίας.

Συγκρουστήκαμε - Ορθώσαμε ανάστημα – Γράψαμε ιστορία. Ο ελληνικός λαός έγινε συνώνυμο του αγώνα και της περηφάνιας σε όλο τον κόσμο.

Την κρίσιμη στιγμή αντέξαμε. Αναλάβαμε την πατριωτική ευθύνη να παραμείνει η χώρα ζωντανή.

Ο λαός εμπιστεύτηκε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη και εγγύηση ότι θα βγούμε από την κρίση, με την κοινωνία όρθια. Γιατί η κυβέρνηση απέδειξε ότι ακόμα και μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, μπορούν να υλοποιηθούν πολιτικές που έχουν στο επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες.

Βάζουμε τέλος στην ασυλία των ισχυρών. Υπερασπιζόμαστε τους αδύναμους συμπολίτες μας. Στηρίζουμε το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια παιδεία και το δημόσιο σύστημα υγείας. Μεταρρυθμίζουμε ριζικά τη δημόσια διοίκηση. Ενισχύουμε τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα. Δημιουργούμε θέσεις εργασίας και αναπτυξιακή δυναμική για τη χώρα.

Προχωράμε μπροστά. Δεν θα μας σταματήσουν οι εκβιασμοί του μιντιακού κατεστημένου και της ολιγαρχίας που επιδιώκουν να απολαμβάνουν τα προνόμια των προηγούμενων χρόνων. Δεν θα μας σταματήσει το παλιό κατεστημένο που ψάχνει δεκανίκια στα πρόσωπα του χθες.

Πριν 12 μήνες χαράξαμε τον δρόμο για την αμφισβήτηση της λιτότητας ως κυρίαρχης αντίληψης στην Ευρώπη. Τώρα πια δεν είμαστε μόνοι. Πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι αυτό το τείχος πρέπει να πέσει. Συνεχίζουμε με παλιούς, αλλά και νέους σύμμαχους για μια Ευρώπη των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Έχουμε κι άλλες κρίσιμες μάχες μπροστά μας. Στήριγμά μας ήταν και παραμένει η κοινωνία.

Προχωράμε με πείσμα και αυτοπεποίθηση. Γιατί, ένα είναι σίγουρο: Οι αγώνες και οι κόποι του λαού μας για το δίκιο, τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία δεν θα πάνε χαμένοι. Θα νικήσουμε.


Πρόσβαση με συγκοινωνίες στο tae kwon do


.


[24/01/2016] Πρόσκληση Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας


[25/01/2016] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας

Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας σας προσκαλεί στην εκδήλωση συζήτηση με θέμα κόκκινα δάνεια και τα νέα δεδομένα στους πλειστηριασμούς και την προστασία Α' κατοικίας την Δευτέρα 25/01 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου Αλεξάνδρειας.

Θα μιλήσουν οι:

Φωτεινή Αχτσίδου και Κωστατζίκη Ρωξάνη, Δικηγόροι μέλη του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

 

Το τελευταίο διάστημα βομβαρδιζόμαστε από τις σειρήνες της παραπληροφόρησης ότι δήθεν μας παίρνουν τα σπίτια οι Τράπεζες και ότι αυτό γίνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Τι παραλάβαμε:   Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε αποδεχθεί την ολοκληρωτική άρση κάθε προστασίας της Α΄ κατοικίας.  Αυτό επιβεβαιώθηκε δημόσια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τι πετύχαμε:   Εξασφαλίσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας, παρά τις αρχικές ισχυρές αντιδράσεις των δανειστών και διατηρήσαμε την ρύθμιση των 100 δόσεων χωρίς επί της ουσίας αλλαγές στο ισχύον καθεστώς.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την προστασία της πρώτης κατοικίας ΔΕΝ ισχύουν τα όσα προπαγανδιστικά ισχυρίζεται μερίδα του τύπου και αναπαράγουν κύκλοι της αντιπολίτευσης.
-Το 94% των Ελλήνων δηλώνουν φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ.
-Με βάση την πανελλήνια απογραφή πληθυσμού- κατοικίας της ΕΛΣΤΑΤ του 2011 το 87% των κατοικιών στην Ελλάδα είναι μέχρι 120 τ.μ
-Εισάγονται επίσης για πρώτη φορά σημαντικοί θεσμοί όπως:
–η συμμετοχή του κράτους στην αποπληρωμή της δόσης,
–η διαγραφή σημαντικού τμήματος του χρέους μετά από τριετία
Συγκεκριμένα προστατεύεται περίπου το 70% των οφειλετών στεγαστικών δανείων τη στιγμή που οι δανειστές απαιτούσαν την προστασία μόλις του 16% ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει την συνολική κατάργηση της προστασίας.

 


[27/01/2016] Εκδήλωση Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης

Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ για το Ν/Σ "Διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα Δημόσιας Διοίκησης". Τετάρτη, 27/01/2016 ώρα 17:00 στην αίθουσα ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος).


[27/01/2016] Εκδήλωση στην Πετρούπολη για το Ασφαλιστικό

Πετρούπολη: Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης (Εθνικής Αντίστασης 61) στις 19.00 με τον Ανδρέα Νεφελούδη και θέμα «Το ασφαλιστικό».


[27/01/2016] Εκδήλωση στη Χίο για τα κόκκινα δάνεια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Χίος: Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο στις 18.00 με ομιλητές τους Μαρίκα Φραγκάκη, Κατερίνα Κνήτου και Νίκο Σκορίνη και θέμα «Τράπεζες, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Κόκκινα Δάνεια».


[27/01/2016] Εκδήλωση στην Ηλιούπολη για τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια

Ηλιούπολη: Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στις 18.30 με ομιλητή μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και θέμα «Τράπεζες και κόκκινα δάνεια».


[28/01/2016] Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ Προσχολικής Αγωγής ΝΕ Παιδείας

 

Στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία, η Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, ΝΕ Παιδείας, διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση – εκδήλωση με θέμα: «Δημόσιος Διάλογος για την καθιέρωση Ενιαίου Εθνικού Πλαισίου Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης: Προκλήσεις - Προοπτικές».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/01/2016 στις 18:00 στο ξενοδοχείο Stanley (Οδυσσέως 1, Πλ. Καραϊσκάκη).

Την συζήτηση θα συντονίσει η Έφη Καλαμαρά, μέλος ΚΕ, Υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Θα συμμετέχουν ως εισηγητές:

Λιακάκη Σωτηρία, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Paris Ouest Nanterre La Défense.

Καλαϊτζή Ευαγγελία, Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας, Συντονίστρια ΟΜ Προσχολικής, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ.)

Πετρογιάννης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Υπεύθυνος στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CARE.

Κάκουρος Ευθύμιος, Καθηγητής, Ψυχολόγος, Πρόεδρος Τμήματος Προσχολικής Αγωγής, ΑΤΕΙ Αθήνας.

Σακελλαρίου Μαρία, Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Νηπιαγωγών, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Σήμερα, η αναγκαιότητα της Προσχολικής Αγωγής αναγνωρίζεται διεθνώς
. Είναι κρίσιμο και καθοριστικό να εξασφαλιστεί στο παιδί, από την πιο μικρή του ηλικία, εκείνη η εκπαίδευση που θα συμβάλει στην ολόπλευρη νοητική, σωματική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή του.

Η Διεθνής Κοινότητα έχει κατανοήσει τη σημασία της κοινωνικής επένδυσης στην Προσχολική
Εκπαίδευση και Φροντίδα, καθώς και τα πολλαπλά οφέλη της τελευταίας, με όρους εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς.

Στην Ευρώπη, τα κράτη-μέλη εργάζονται ολοένα και περισσότερο για την ενοποίηση των δομών Προσχολικής Αγωγής σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (από τη γέννηση των παιδιών μέχρι και την ένταξή τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση).

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών, τόσο στο πλαίσιο των πολιτικών όσο και των παρόχων, στη βάση της διαπίστωσης ότι έτσι διασφαλίζονται καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για αξιοσημείωτη εξέλιξη που θα πρέπει να αναδειχθεί και να εισαχθεί δυναμικά στη δημόσια συζήτηση, στο πλαίσιο της διεθνούς συναίνεσης γύρω από το θετικό ρόλο που διαδραματίζουν ολοκληρωμένα συστήματα για την παροχή προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας. Σε χώρες όπως η Σουηδία, η Φιλανδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Σλοβενία, η Λετονία και η Ιταλία, έχει θεσπιστεί το μοντέλο του πλήρως ενιαίου συστήματος προσχολικής εκπαίδευσης (από 0 έως 6 ετών), αποτελώντας παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής που παράγει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τα διχοτομημένα συστήματα που συναντώνται σε Ελλάδα, Ουγγαρία, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία.

Η καθιέρωση ενιαίου εθνικού πλαισίου προσχολικής αγωγής, εκπαίδευσης και φροντίδας, αποτελεί την πιο σοβαρή, ωφέλιμη και επιστημονικά τεκμηριωμένη μεταρρύθμιση, η οποία θα συντελέσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

 


[29/01/2016] Εκδήλωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής για την παιδεία


[29/01/2016] Εκδήλωση στον Άλιμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση


[30/01/2016-31/01/2016] Eκδηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

1.  Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Κόμμα ανοιχτό στο λαό".

Ομιλητές:

Δημήτρης Μάρδας, Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

Σωκράτης Φάμελλος, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 1016, στις 7 το απόγευμα, στο κτίριο Παύλος Μελάς ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρου.


2. Οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικών, Θέρμης και Μίκρας διοργανώνουν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, στις 11 π.μ.  στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ραιδεστού ανοιχτή εκδήλωση με θέματα:

-Φορολογία αγροτών
-Πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης
-Νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς


Ομιλητές:

Δημήτρης Μάρδας, υφυπουργός Εξωτερικών

Θανάσης Δημάκης, ειδικός σύμβουλος υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και   Τροφίμων


[30/01/2016] Εκδήλωση για τους Θεσσαλονικείς Βουλευτές που εξοντώθηκαν από τους Ναζί

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ (27 Ιανουαρίου)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016, 6.30 μ.μ.
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

ΛΕΩΝ Α. ΝΑΡ.  Δρ. Φιλολογίας Α.Π.Θ.- συγγραφέας του βιβλίου «Οι Ισραηλίτες βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (1915-1936)», έκδοση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων

ΔΗΜ. ΔΩΔΟΣ,  πρ. αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ, αντιπρόεδρος ΕΔΙΑ  1940-‘74

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:
Απόστολος Λυκέσας, δημοσιογράφος


[31/01/2016] Σύσκεψη συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ - Θεσσαλονίκη


Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ