ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

Οκτώβριος 2021

[03/10/2021] ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση για Μίκη Θεοδωράκη 

Μέσα από τις νότες του Μίκη Θεοδωράκη, θυμόμαστε στιγμές της ιστορίας μας

Οι Οργανώσεις Μελών Θερμαϊκού, Πυλαίας, Επανομής, Βασιλικών, Μίκρας και Θέρμης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία,
με τη συμμετοχή του συγκροτήματος "Τα πάντα ρει",
τιμούν το μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή της αριστεράς, Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από ένα ταξίδι μελωδιών και αφηγήσεων.
Μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στο δικό μας Μίκη, το Μίκη των αγώνων, το Μίκη των ήχων που συνόδευσαν και θα συνοδεύουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας!
Την Κυριακή, 03/10/2021, ώρα, 19:00, στην Πλατεία Παραμάνα, Θέρμη.

 


[04/10/2021] Ανοιχτή συζήτηση των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πλατείας Βικτωρίας - Αχαρνών, Κυψέλης και Κυψέλης - Πλατείας Αμερικής

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας για την επαφή του κόμματός με την κοινωνία, οι Οργανώσεις Μελών Πλατείας Βικτωρίας - Αχαρνών, Κυψέλης και Κυψέλης - Πλατείας Αμερικής διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 19:00, στην πλατεία Κυψέλης.

Εισηγητής θα είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και βουλευτής Α` Αθήνας.

Συζητάμε ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

· για τα μεγάλα προβλήματα,

· για την εναλλακτική μας πολιτική

· για ένα καλύτερο μέλλον


[04/10/2021] Ανοιχτή εκδήλωση - Συνέλευση ΟΜ Δ Διαμερίσματος του Δήμου Πειραιά

Ανοιχτή Συνέλευση-Εκδήλωση της Ο.Μ. της 4ης κοινότητας του Δήμου Πειραιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 στις 6:30 μ.μ., με θέμα: «Συζητάμε με την κοινωνία για τα μεγάλα προβλήματα, για την εναλλακτική μας πολιτική πρόταση, για ένα καλύτερο αύριο».

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Θεοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής Α’ Πειραιά και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η Χαρά Καφαντάρη, Βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθήνας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία Καμινίων (Λεγάκη) στην διεύθυνση: Δωδεκανήσου και Αγ. Ελευθερίου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά


[05/10/2021] Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανοιχτή εκδήλωση από το στούντιο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο για το Ταμείο Ανάκαμψης, την Έμφυλη Βία, την Οδική Ασφάλεια και την Ενεργειακή Κρίση

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου στις 17.00 – Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Facebook

Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει τηνΤρίτη 5 Οκτωβρίου στις 17.00 εκδήλωση – συζήτηση σε απευθείας μετάδοση από το στούντιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας της Ολομέλειας.

 Οι εξελίξεις σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και την εκταμίευση των κονδυλίων, η ενεργειακή φτώχεια που θα καταστεί δυσβάσταχτη για τα νοικοκυριά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, το σημαντικό θέμα της Οδικής Ασφάλειας και το σχετικό ψήφισμα που εισηγείται η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Κουντουρά με στόχοτη μείωση των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών  από τροχαίεςσυγκρούσεις κατά 50% στην Ευρώπη έως το 2030, αλλά και η έκθεση επίσης της Έλενας Κουντουρά ως θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την οποία εισηγείται στην Κομισιόν  και τα Κράτη-μέλη ένα ολιστικό πλαίσιο τόσο για την  εξάλειψη της έμφυλης βίας συνολικά όσο και για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της ενδοσυντροφικής βίας και των δικαιωμάτων επιμέλειας στις γυναίκες και τα παιδιά θύματα της βίας.

Υπάρχει λύση; Τί μπορεί να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι θεσμοί της, οι επιτροπές της αλλά και οι εθνικές κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τα παραπάνω φαινόμενα; Πως θα αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας που αποτελεί μείζον ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την Ευρωπαϊκή Αριστερά; Ποιες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης; Πότε και πως θα εκταμιευτούν τα κονδύλια στην Ελλάδα; Πως θα εξασφαλίσουμε πλήρη ισότητα των δύο φύλων; Τι ζητά το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από  την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν ώστε να  εξαλειφθούν νομοθετικά κενά και σοβαρές ελλείψεις στην αντιμετώπιση των υποθέσεων επιμέλειας σε περιπτώσεις ενδοσυντροφικής ή ενδοοικογενειακής βίας που υφίστανται οι γυναίκες και τα παιδιά ; Πως θα επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών θανάτων στους δρόμους της Ευρώπης μέχρι το 2050 και ο ενδιάμεσος στόχος για μείωση τους κατά 50% έως το 2030, και τι κάνει το Ευρωκοινοβούλιο προς αυτή την κατεύθυνση;

Παρεμβαίνουναπό το στούντιο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο οι:

·        Δημήτρης Παπαδημούλης,
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,μέλος της Επιτροπής του ΕΚ για το Ταμείο Ανάκαμψης, αρμόδιος Αντιπρόεδρος για θέματα ισότητας και διαφορετικότητας,επικεφαλής Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

·        Έλενα Κουντουρά, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,
-Μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) και εισηγήτρια της Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον «Αντίκτυπο της Ενδοσυντροφικής Βίας και των Δικαιωμάτων Επιμέλειας στις Γυναίκες και τα Παιδιά»  που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειoψηφία από τις Επιτροπές FEMM και JURI και συζητείται και ψηφίζεται στην  ερχόμενη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου,
-Συντονίστρια της THELEFT στην Επιτροπή  Μεταφορών και Τουρισμού και εισηγήτρια της Έκθεσης για τη Στρατηγική για την Οδική Ασφάλεια την επόμενη δεκαετία.

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν επίσης και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ασχολήθηκαν με αυτά τα θέματα και θα απευθύνουν ερωτήσεις στους παρευρισκόμενους ομιλητές της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook στις παρακάτω σελίδες:

·        Syriza European Parliament @SYRIZAEP https://www.facebook.com/syrizaep

·        Δημήτρης Παπαδημούλης @Papadimoulis https://www.facebook.com/papadimoulis

·        Έλενα Κουντουρά @Kountouraelena  https://www.facebook.com/kountouraelena

Την ώρα της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα ερωτήσεων στο κοινό μέσω των σελίδων του Facebook που θα προβάλλουν ζωντανά τη συζήτηση.

Μπορείτε να βρείτε το eventτης εκδήλωσης στο Facebookεδώ:

https://www.facebook.com/events/740601960669293/?ref=newsfeed


[05/10/2021] Ανοιχτή συζήτηση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γκύζη και Πολυγώνου - Τουρκοβουνίων

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας για την επαφή του κόμματός με την κοινωνία, οι Οργανώσεις Μελών Γκύζη και Πολυγώνου - Τουρκοβουνίων διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στις 19:00, στην πλατεία Γκύζη.
Εισηγητής θα είναι ο Νίκος Φίλης, βουλευτής Α` Αθήνας.

Συζητάμε ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    για τα μεγάλα προβλήματα,
    για την εναλλακτική μας πολιτική
    για ένα καλύτερο μέλλον


[06/10/2021] Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση: Συζητάμε με την Κοινωνία για τα μεγάλα προβλήματα, για την εναλλακτική μας πολιτική, για ένα καλύτερο αύριο

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση

«Συζητάμε με την Κοινωνία για τα μεγάλα προβλήματα, για την εναλλακτική μας πολιτική, για ένα καλύτερο αύριο»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 6:30μμ., στο Πάρκο Γουδέ στη Σπάρτη.

Συζητάμε με την Κοινωνία για τα μεγάλα προβλήματα, για την εναλλακτική μας πολιτική, για ένα καλύτερο αύριο.

Θα μιλήσουν ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, και ο Σταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Θα υπάρξει πρόβλεψη για τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας.


[06/10/2021] Ανοιχτή συζήτηση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αμπελοκήπων

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας για την επαφή του κόμματός με την κοινωνία, η Οργάνωση Μελών Αμπολοκήπων διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 19:00, στην πλατεία Αγ. Δημητρίου στους Αμπελοκήπους. Εισηγητής θα είναι ο βουλευτής Α` Αθήνας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Συζητάμε ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

·  για τα μεγάλα προβλήματα,

·  για την εναλλακτική μας πολιτική

·  για ένα καλύτερο μέλλον


[06/10/2021] Ανοιχτή συζήτηση της ΟΜ 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας για την επαφή του κόμματός με την κοινωνία, η Οργάνωση Μελών 5ης Δημοτικής Κοινότητας διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 19:00, στον σταθμό ΗΣΑΠ (Αγία Βαρβάρα), στα Άνω Πατήσια. Εισηγητής θα είναι ο βουλευτής Α` Αθήνας, Νίκος Φίλης.

Συζητάμε ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

·  για τα μεγάλα προβλήματα,

·  για την εναλλακτική μας πολιτική

·  για ένα καλύτερο μέλλον


[07/10/2021] Εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πειραιά: Όχι στην Ευρώπη φρούριο και στην Ελλάδα φυλακή

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πειραιά σας καλεί  να πάρετε μέρος στην εκδήλωση, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την αντίσταση μας στην αντιπροσφυγική και αντιμεταναστευτική  πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ που παραβιάζει διεθνείς συνθήκες, δολοφονεί και φυλακίζει ανθρώπους.

Στις 7 Οκτωβρίου 7.30 το απόγευμα στον Πολυχώρο  "Μάνος Λοΐζος" - Μηχανική Καλλιέργεια (Θηβών 245) στην Νίκαια συζητάμε  για την αντιπροσφυγική πολιτική της ΕΕ και  της χώρας μας με ομιλητές τους

·         Κώστας Αρβανίτης Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/The Left Μέλος της Επιτροπής LIBE

·         Γιώργος Ψυχογιος  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής

·         Ζαχαρουλα Τσιριγώτη Αντιστράτηγος Ε.Α  Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών

·         Μανώλης Σαρρής Συντονιστής Τμήματος Προσφυγικού-Μεταναστευτικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιπροσφυγική πολιτική της ΕΕ και  της χώρας μας

Την συζήτηση θα συντονίσει  ο  Δημήτρης Αγγελίδης δημοσιογράφος Εφημερίδα Συντακτών και θα υπάρξουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους προσφυγικών και μεταναστευτικών οργανώσεων.

Συζητάμε για το νέο σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που ολοκληρώνει την μετατροπή της ΕΕ σε ένα απόρθητο φρούριο και μετατρέπει την Ελλάδα σε φυλακή κατατρεγμένων ανθρώπων .

 

Τα ερμητικά κλεισμένα σύνορα, οι παράνομες επαναπροωθήσεις και τα στρατόπεδα-φυλακές  στην χώρα μας είναι μέρος μια συνολικής αντιδημοκρατικής πολιτικής που στοχεύει σε δικαιώματα όλων μας. Είναι μια πολιτική που δολοφονεί και φυλακίζει  ανθρώπους την ίδια ώρα που δίνει αέρα στα μαύρα πανιά της ακροδεξιάς.

 

Για μας οι ζωές των προσφύγων έχουν αξία και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών είναι και δικά μας δικαιώματα.

 


[08/10/2021] Ανοιχτή συζήτηση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νέου Κόσμου

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας για την επαφή του κόμματός με την κοινωνία, η Οργάνωση Μελών Νέου Κόσμου διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 19:00, στο πάρκο Δουργούτι τον Νέο Κόσμο. Εισηγητής θα είναι ο βουλευτής Α` Αθήνας, Νίκος Βούτσης.


Συζητάμε ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    για τα μεγάλα προβλήματα,
    για την εναλλακτική μας πολιτική
    για ένα καλύτερο μέλλον


[11/10/2021] Εκδήλωση της ΟΜ Νίκαιας: Νέα Αρχή - Συζητάμε με την κοινωνία

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος στην Ανοιχτή Συνέλευση-Εκδήλωση που διοργανώνει η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νίκαιας, στα πλαίσια της συζήτησης με τα μέλη της, τους φίλους/ες της και ευρύτερα με την κοινωνία, τη Δευτέρα  11 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 7.00 μμ στον πολυχώρο "Μάνος Λοίζος" (Μηχανική Καλλιέργεια) Θηβών 243 Νίκαια , με βασικό ομιλητή τον βουλευτή και τομεάρχη Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παύλο Πολάκη, ο οποίος θα αναφερθεί σε όλα τα κύρια θέματα  της περιόδου, στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και θα αναλύσει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ, όπως εκφράστηκαν πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη από τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για όλα τα σοβαρά διακυβεύματα, σε μια εποχή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ολοένα και περισσότερο προωθεί και ψηφίζει αντιλαϊκά νομοσχέδια, που πλήττουν το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων, καταλύει τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας και δείχνει ανοχή στην επιχειρούμενη φασιστική επανεμφάνιση.

Για αυτούς τους λόγους η παρουσία όλων είναι και απαραίτητη και αναγκαία. Να δώσουμε όλοι και όλες το παρόν, με πείσμα, ελπίδα κι αισιοδοξία για την απαλλαγή της χώρας μας από την πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση στα πολιτικά χρονικά.

Επειδή βρισκόμαστε δυστυχώς ακόμη σε καιρό πανδημίας, η συνέλευση-συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλα τα μέτρα και τις προφυλάξεις που προβλέπονται (μάσκες, αποστάσεις στα καθίσματα κλπ).


[11/10/2021] ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ - Ανοιχτή συζήτηση των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Άνω Πετραλώνων - Θησείου και Κάτω Πετραλώνων | Δευτέρα 11/10

H ανοιχτή συζήτηση που είχε προγραμματιστεί από τις Οργανώσεις Μελών Άνω Πετραλώνων - Θησείου και Κάτω Πετραλώνων για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στην πλατεία Αγ. Αικατερίνης στα Πετράλωνα αναβάλλεται λόγω των καιρικών συνθηκών σε συνεννόηση και με την εισηγήτρια, Ρένα Δούρου.

Η νεότερη ημερομηνία και ο τόπος της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας για την επαφή του κόμματός με την κοινωνία, oι Οργανώσεις Μελών Άνω Πετραλώνων - Θησείου και Κάτω Πετραλώνων διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 19:00, στην πλατεία Αγ. Αικατερίνης στα Πετράλωνα.
Εισηγήτρια θα είναι η Ρένα Δούρου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., εκπρόσωπος για θέματα Κλιματικής Αλλαγής.


Συζητάμε ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
για τα μεγάλα προβλήματα,
για την εναλλακτική μας πολιτική
για ένα καλύτερο μέλλον


[11/10/2021] Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της OM Σύρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Η Ο.Μ. Σύρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιεί Ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση σήμερα, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και ώρα 7:30μ.μ., με θέμα: "Η νέα φάση της πανδημίας και η αναγκαιότητα μιας νέας υγειονομικής στρατηγικής".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Ερμής».

Ομιλητής ο τομεάρχης Υγείας τη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, πρ. υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

(Θα ισχύσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για κλειστούς χώρους)

 

 


[12/10/2021] ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ - Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της 1ης ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Η προγραμματισμένη για την Τρίτη 12/10/21 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Περιστερίου ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της 1ης ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Περιστερίου

με θέμα: "Συζητάμε με την Κοινωνία για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία" δυστυχώς
αναβάλλεται λόγω των καιρικών συνθηκών .

Η νέα ημερομηνία και ο τόπος της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η 1η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Τρίτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου με θέμα:  "Συζητάμε με την Κοινωνία για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία"

·       για τα μεγάλα προβλήματα,

·       για την εναλλακτική μας πολιτική

·       για ένα καλύτερο μέλλον


Εισηγητές:

Σία Αναγνωστοπούλου, Βουλευτής Αχαΐας, Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Γιάννης Δραγασάκης, Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών, πρ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης


[15/10/2021] ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ η ανοιχτή συζήτηση των Ο.Μ. Αγίου Παύλου - Πλ. Βάθης και Κεραμεικού - Μεταξουργείου - Βοτανικού

H ανοιχτή συζήτηση που είχε προγραμματιστεί από τις Οργανώσεις Μελών Αγίου Παύλου - Πλ. Βάθης και Κεραμεικού - Μεταξουργείου - Βοτανικού για σήμερα, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στις 19:00 αναβάλλεται λόγω των καιρικών συνθηκών σε συνεννόηση και με τον εισηγητή Κώστα Αρβανίτη.


Η νεότερη ημερομηνία και ο τόπος της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν σύντομα.


[15/10/2021] ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ - Στην Κόρινθο ο Πάνος Σκουρλέτης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και οι προειδοποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας για την σοβαρή επιδείνωση του καιρού, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στην Κορινθία, μας αναγκάζουν να αναβάλλουμε την προγραμματισμένη επίσκεψη του Π. Σκουρλέτη και της Μ. Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νομού Κορινθίας πραγματοποιεί  ανοιχτή πολιτική εκδήλωση  με βασικούς ομιλητές τον βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάνο Σκουρλέτη και την βουλευτή και τομεάρχη Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 7.30 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου στην Κόρινθο. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφερθεί στο φουαγιέ του θεάτρου).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλα τα μέτρα και τις προφυλάξεις που προβλέπονται.

Στη διάρκεια της ημέρας, θα προηγηθούν επισκέψεις στους χώρους εργασίας του σωματείου εργαζομένων της Διώρυγας Κορίνθου, όπως επίσης και στα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Κόρινθο. Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική σύσκεψη με τα Εργατικά Κέντρα Κορίνθου, Κιάτου και Λουτρακίου.


[16/10/2021] Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αίγινας

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία  Αίγινας στα πλαίσια  της πανελλαδικής εξόρμησης του κόμματος  προς την κοινωνία των πολιτών, πραγματοποιεί στην Αίγινα, ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα τις: «τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις για τα μεγάλα προβλήματα και για την εναλλακτική μας πολιτική για ένα καλύτερο αύριο».

Η εκδήλωση θα γίνει στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου ‘’ΜΙΡΑΝΤΑ’’, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, ώρα 18.00

Ομιλητής θα είναι ο  Θοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής Α’ περιφέρειας Πειραιά και νησιών-τομεάρχης Εθνικής άμυνας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Η εκδήλωση θα γίνει με την τήρηση όλων  των  υγειονομικών  πρωτοκόλλων.

Της εκδήλωσης, θα προηγηθεί  συνάντηση με τη Δημοτική αρχή και τους φορείς του νησιού, για ενημέρωση γύρω από τα τοπικά προβλήματα.


[17/10/2021] Ανοιχτή εκδήλωση της ΟΜ Σαρωνικού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σαρωνικού διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Ηρώων στην Ανάβυσσο με θέμα: "ΔΕΗ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΝΔΗΜΙΑ".

Με εισηγητή τον Πάνο Σκουρλέτη βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Καλούμε τα μέλη, τους φίλους και ευρύτερα την κοινωνία για να συζητήσουμε μαζί τους τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. και όλα τα σοβαρά διακυβεύματα, τις πολιτικές εξελίξεις, τα αντιλαϊκά νομοσχέδια της κυβέρνησης που πλήττουν το εισόδημα των πολιτών και καταλύουν τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλα υγειονομικά μέτρα και τις προφυλάξεις που προβλέπονται.
 



[18/10/2021] Αναβάλλεται για τις 18 Οκτωβρίου η εκδήλωση – συζήτηση του Τμήματος Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέμα: «Αριστερά, Σωφρονιστικά Συστήματα, Δικαιώματα»

Αναβάλλεται η σημερινή εκδήλωση του Τμήματος Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Αριστερά, Σωφρονιστικά Συστήματα, Δικαιώματα» λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18/10/2021 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Ανοιχτή, δια ζώσης, εκδήλωση – συζήτηση του Τμήματος Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Αριστερά, Σωφρονιστικά Συστήματα, Δικαιώματα».

Ομιλητές:
• Χαρίλαος Ζαννίδης, Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών - Πρώην διευθυντής φυλακών
• Ελευθερία Παππά, Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ, MEd, Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών
• Ανθή Καρατράντου, MEd, MSc, PhD Ε.ΔΙ.Π. Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπιστημίου Πατρών
• Νίκος Παρασκευόπουλος, Καθηγητής ΑΠΘ, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης
• Πάνος Λάμπρου, Υπεύθυνος Τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Παρεμβαίνουν:
• Δώρα Αντωνακοπούλου, Φιλόλογος - Εθελόντρια Εκπαίδευσης Κρατουμένων
• Σία Αναγνωστοπούλου, Βουλεύτρια Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
• Κώστας Μάρκου, Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνει συλλογή ειδών γραφικής ύλης (τετράδια, στυλό, κλπ) για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των κρατουμένων στο Σχολείο του Καταστήματος Αγίου Στεφάνου.


[18/10/2021] Aνοιχτή συζήτηση των Ο.Μ. Μεταμόρφωσης – Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδώνας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Οι Ο.Μ. Μεταμόρφωσης – Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδώνας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιούν, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και ώρα 18:30, Δημόσια ανοιχτή συζήτηση για:


•  Την Ακρίβεια
•  Τις Εργασιακές Σχέσεις

 
Ομιλητές:

·         Πάνος Σκουρλέτης

·         Κώστας Ζαχαριάδης

·         Δημήτρης Σακελλάρης

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θεατράκι Αττικής (Οδού Γέφυρα Μεταμόρφωσης, έναντι Tennis House).


[18/10/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κορυδαλλού

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κορυδαλλού πραγματοποιεί, σήμερα Δευτέρα 18/10 στις 19.30, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: "Η προοδευτική απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις".

Ομιλητές:
Σία Αναγνωστοπούλου, Βουλευτής Αχαΐας, τομεάρχης Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Νίκος Ξυδάκης, πρώην αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών, Διευθυντής "Στο Κόκκινο 105.5"

​Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά από τη σελίδα facebook ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά https://www.facebook.com/syrizapeiraia.


[19/10/2021] Ανοιχτή συζήτηση της Ο.Μ. Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνα - Σεπολίων - Θυμαρακίων με ομιλητή το Νάσο Ηλιόπουλο

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας για την επαφή του κόμματός με την κοινωνία, η Οργάνωση Μελών Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνα - Σεπολίων - Θυμαρακίων διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 19:00, στην πλατεία Αγ. Μελετίου.

 

Εισηγητής θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος.


Συζητάμε ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

· για τα μεγάλα προβλήματα

· για την εναλλακτική μας πολιτική

· για ένα καλύτερο μέλλον


[20/10/2021] Εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορωπίου για την παιδεία

Η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ προσκαλεί τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανοιχτή εκδήλωση για την παιδεία,
την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 7ΜΜ, με θέμα:
``ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ``

Ομιλητές: Νίκος Φίλης, Βουλευτής-Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Δέσποινα Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο-Πρόεδρος του Τμήματος

Χώρος εκδήλωσης: 1ο Γυμνάσιο Κορωπίου [Κλειστό Γυμναστήριο]

https://goo.gl/maps/cVvBMf9RDmgXGj3aA,

πατήστε εδώ για την διεύθυνση ή στο κάτω μέρος της αφίσας

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού.


[22/10/2021] Αναβάλλεται για τις 22 Οκτωβρίου η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας για τα αγροτικά θέματα

Η προγραμματισμένη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση - συζήτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Μεσσηνίας και της Οργάνωσης Μελών Δήμου Μεσσήνης για τα αγροτικά προβλήματα, για αύριο (15/10) στο “Cafe Ideal”, στο Πάρκο Μεσσήνης, με ομιλητές τους Σταύρο Αραχωβίτη και Αλέξη Χαρίτση, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, αναβάλλεται για τη ερχόμενη Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και ώρα 7μμ στον ίδιο χώρο.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας και η Οργάνωση Μελών Δήμου Μεσσήνης, διοργανώνουν ανοιχτή πολιτική εκδήλωση - συζήτηση την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ., στο “Cafe Ideal”, στο Πάρκο Μεσσήνης. Συζητάμε με την Κοινωνία για τα αγροτικά προβλήματα, για την εναλλακτική μας πολιτική, για ένα καλύτερο αύριο.


ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
• Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής Λακωνίας, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
• Αλέξης Χαρίτσης, Βουλευτής Μεσσηνίας,Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Παρεμβάσεις θα κάνουν εκπρόσωποι αγροτικών φορέων του νομού.


* Στην εκδήλωση θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.


[22/10/2021] Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου Αττικής: Συζητάμε με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, για τα μεγάλα προβλήματα και την εναλλακτική μας πολιτική

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Ηρακλείου Αττικής πραγματοποιεί  ανοιχτή πολιτική εκδήλωση  με ομιλητές τον βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Πάνο Σκουρλέτη και τον βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθήνας και τομεάρχη εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 7.00 μ.μ., στο πολιτιστικό κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» Κουντουριώτου 18 νέο Ηράκλειο σύμφωνα με όλα τα μέτρα και τις προφυλάξεις που προβλέπονται.

 


[22/10/2021] Εκδήλωση της ΝΕ Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, διοργανώνει την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στις 20:00, εκδήλωση με θέμα: “Η Ελλάδα και η Ευρώπη απέναντι στην τριπλή κρίση - Η απάντηση της Αριστεράς – Για μια νέα αρχή με οδηγό την Κοινωνία”.

Ομιλητές:
Κώστας Αρβανίτης- ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- Μέλος της Ευρωομάδας “Η Αριστερά στο Ευρωκοινοβούλιο”
Ευκλείδης Τσακαλώτος- Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος -βουλευτής Β΄Βόρειου Τομέα Αθηνών
Χαιρετίζει: Κώστας Μπάρκας- βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Πρέβεζας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΑΣΗ.


[22/10/2021] Ανοιχτή Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας για το κοινωνικό κράτος

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας πραγματοποιεί εκδήλωση που την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 στις 7:00 το βράδυ στο καφέ Chocolat στο Εμπορικό Κέντρο Καβάλας με θέμα:


«Κοινωνικό Κράτος - Νέα Αρχή»

 

Ομιλήτριες της εκδήλωσης

Θεανώ Φωτίου, Βουλευτής Β’ Αθήνας & Αν. Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Αθηνά Παναγιωτίδου, Υπεύθυνη τμ. Κοινωνικής Πρόνοιας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας

 

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Τάνια Ελευθεριάδου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας.

 


[22/10/2021] Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Αχαΐας με θέμα «Συζητάμε με την κοινωνία! για τα μεγάλα προβλήματα, για την εναλλακτική μας πολιτική, για ένα καλύτερο αύριο»

Ανοιχτή, δια ζώσης, εκδήλωση – συζήτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Συζητάμε με την κοινωνία! για τα μεγάλα προβλήματα, για την εναλλακτική μας πολιτική, για ένα καλύτερο αύριο».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει την Παρασκευή 22 Οκτώβρη 2021 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου Α 13-19 στην Πάτρα, ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:

«Συζητάμε με την κοινωνία!

για τα μεγάλα προβλήματα,

για την εναλλακτική μας πολιτική,

για ένα καλύτερο αύριο»

 

Ομιλητής:

Γιώργος Σταθάκης, μέλος της ΚΕΑ – ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνος Επιτροπής Προγραμμάτος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πρώην Υπουργός ΥΠΕΚΑ

 

Στη συζήτηση θα παρέμβουν οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.

 

Στο χώρο της εκδήλωσης θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (χρήση μασκών, αποστάσεις κ.α.)


[24/10/2021] Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αττικής και της Ο.Μ. Άνω Λιοσίων Φυλής για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους στα χρόνια της πανδημίας

Η Οργάνωση Μελών Άνω Λιοσίων Φυλής και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διοργανώνουν ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα:

«Η διάλυση του κοινωνικού κράτους στα χρόνια της πανδημίας»

με ομιλητές τη Θεανώ Φωτίου, Βουλευτή και Αν. Τομεάρχη για την Κοινωνική Πρόνοια και Αλληλεγγύη και τον Ανδρέα Νεφελούδη, μέλος του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρ ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί, στο Δημοτικό Ωδείο Άνω Λιοσίων (Δημαρχείου 6, 13341).

Οι διαστάσεις και οι προβλέψεις του κοινωνικού κράτους βοήθησαν στην περίοδο της πανδημίας, αποτέλεσαν ένα δίχτυ ασφαλείας για τους ασθενέστερους, ποιες πολιτικές αλλοίωσαν τον ρόλο και τον χαρακτήρα του, ποια η πρόταση τού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν με πολίτες και φορείς στην ανοικτή εκδήλωση.

Σημειώνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας για την πανδημία.

 


[25/10/2021] ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ - Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ομιλήτρια την Μ. Ξενογιαννακοπούλου

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - «Δευτέρα 25 Οκτωβρίου: Πολιτική εκδήλωση με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου»

Στο πλαίσιο της εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ «Για μια νέα αρχή με οδηγό την κοινωνία», η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων, διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Du lac, με ομιλήτρια την Τομεάρχη Εργασίας –Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και Βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η πρώην υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα αναφερθεί στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και θα παρουσιάσει τις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για ένα καλύτερο αύριο. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στα Ιωάννινα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΕΦΚΑ Ιωαννίνων ,όπου θα έχει συνάντηση και με το Δ.Σ των εργαζομένων του φορέα. Θα συναντηθεί επίσης με τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Ν.Ιωαννίνων,καθώς και με το Σωματείο Εργαζομένων Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν.Ιωαννίνων, ενώ θα παραθέσει συνέντευξη τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής μας.

Η Ν.Ε Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ενημερώνει στην εκδήλωση ότι θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι οι προσερχόμενοι και οι προσερχόμενες θα επιδεικνύουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.


[25/10/2021] ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ - Πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:15 ο πρ. υπουργός Οικονομικών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ στο πάρκο Αγίου Δημητρίου Κοζάνης.


Θα ακολουθήσει πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

 


[26/10/2021] Εκδήλωση της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο ακροδεξιός κατήφορος, τα παγκόσμια διλήμματα και η προοδευτική προοπτική - Τρίτη 26/10 - Ώρα: 17.00

​Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανοιχτή εκδήλωση για το Κράτος – Δικαίου και το πόσο δοκιμάζεται (δίκη Ζακ Κωστόπουλου, αποφυλάκιση του Πατέλη), την Συνδιάσκεψη για το Κλίμα (COP26) και τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωομάδα της Αριστεράς.

​Τρίτη, 26 Οκτωβρίου στις 17.00 – Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Facebook και στο YouTube.

Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 17.00 εκδήλωση – συζήτηση σε απευθείας μετάδοση μέσω Facebook και YouTube από το στούντιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για την επικαιρότητα, με την έναρξη της δίκης του Ζακ Κωστόπουλου και την πρόσφατη αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Πατέλη, αλλά και ενόψει της κρίσιμης Συνδιάσκεψης για το Κλίμα (COP26).

Οι εξελίξεις σχετικά με το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σε συνέχεια της αποστολής μελών του Ευρωκοινοβουλίου στη Σλοβενία, τα πολλαπλά περιστατικά παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο επίκεντρο και όσων ακούστηκαν στην πρόσφατη Ολομέλεια στο Στρασβούργο, που είναι η κορυφή του παγόβουνου των παραβιάσεων που συμβαίνουν στην ευρωπαϊκή επικράτεια, αλλά και οι στόχοι για την κλιματική αλλαγή και ουδετερότητα που θα υιοθετηθούν στην Συνδιάσκεψη για το Κλίμα θα είναι τα θέματα που θα συζητήσουν δημοσιογράφοι με τους δύο Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστα Αρβανίτη και Πέτρο Κόκκαλη. Η συζήτηση θα είναι διαδραστική, αφού μέσω των σελίδων της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Facebook και στο YouTube οι Ευρωβουλευτές θα δέχονται ερωτήσεις από το κοινό τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όσο και μετά.

Τί μπορεί να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και πιο συγκεκριμένα το Ευρωκοινοβούλιο για την αντιμετώπιση των δραματικών παραβιάσεων στον τομέα του Κράτους Δικαίου; Ποια η σύνδεση της κατάστασης του Κράτος Δικαίου στην Πολωνία, στην Ουγγαρία και ποια η διαφορά της με την Ελλάδα; Πως μπορούν οι εθνικές κυβερνήσεις να σταματήσουν τα φαινόμενα διαφθοράς της λειτουργίας της Δικαιοσύνης; Ποιες είναι οι προτεραιότητες της COP26 από την Ευρωομάδα της Αριστεράς; Πως συνδέεται το πρόσφατο κύμα ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας με το κλίμα;

 

Παρεμβαίνουν από το στούντιο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

· Κώστας Αρβανίτης, μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE)

· Πέτρος Κόκκαλης, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI)


Στην εκδήλωση θα παρέμβουν επίσης και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ασχολήθηκαν με αυτά τα θέματα και θα απευθύνουν ερωτήσεις στους παρευρισκόμενους ομιλητές της εκδήλωσης.


Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook στις παρακάτω σελίδες:

​Syriza European Parliament @SYRIZAEP
(https://www.facebook.com/syrizaep)

​Κώστας Αρβανίτης @Arvanitiskosta
(https://www.facebook.com/arvanitiskosta)

​Πέτρος Κόκκαλης @KokkalisPetros
https://www.facebook.com/KokkalisPetros)


Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και μέσω YouTube στη σελίδα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCx8UPCwjLXbnMAzK845mckw

 

Την ώρα της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα ερωτήσεων στο κοινό μέσω των σελίδων του Facebook που θα προβάλλουν ζωντανά τη συζήτηση.

Μπορείτε να βρείτε το event της εκδήλωσης στο Facebook εδώ:

https://www.facebook.com/events/935609600634084/?ref=newsfeed


Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ