ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

Οκτώβριος 2022

[04/10/2022] Εκδήλωση των Ο.Μ. Χαλκίδας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την ακρίβεια

Τα ζητήματα της οικονομίας, της ακρίβειας, της δημοκρατίας, είναι τα καυτά θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία.

Οι κοινωνικές ανισότητες, που η Κυβέρνηση κάθε μέρα γιγαντώνει σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού μας.

Η ακρίβεια ρεύματος και αγαθών πρώτης ανάγκης, που φέρνουν τους πολίτες σε αδιέξοδα.

Ο χειμώνας που έρχεται ίσως γίνει ο χειρότερος εφιάλτης μας.

Η υγεία, η παιδεία, ο αυταρχισμός, η έλλειψη αντικειμενικής ενημέρωσης, η ανεργία, είναι ζητήματα που μας αφορούν όλες και όλους.

Για όλα αυτά οι Ο.Μ. Χαλκίδας την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 6:30 μμ, πραγματοποιούν εκδήλωση στην πλατεία Ταχυδρομείου (πίσω από τα Δικαστήρια Χαλκίδας).
Θα μιλήσει η Θεανώ Φωτίου, Βουλευτής Αθήνας, πρώην αναπληρώτρια υπουργός για θέματα κοινωνικής πρόνοιας.

 


[05/10/2022] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ 4ης Κοινότητας Πειραιά με Ν. Ηλιόπουλο

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. 4ης Κοινότητας Πειραιά  διοργανώνει ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου `22 στις 7:00μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο “ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ” (Μαντινείας 8 & Θήρας, Καμίνια Πειραιά) με θέμα: " Οι 6 προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. - Δικαιοσύνη παντού -  Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις "
με  Ομιλητή τον σ. Ν. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ (Εκπρόσωπο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.)


[06/10/2022] Διοργάνωση ανοιχτής πολιτικής ομιλίας του Παύλου Πολάκη στην Καστοριά

Ανοιχτή πολιτική ομιλία με τον πρώην Υπουργό υγείας, βουλευτή Χανίων, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτή Τομεάρχη Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης Παύλο Πολάκη, διοργανώνει την Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 στις 7:00μμ στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Καστοριάς.


[07/10/2022] Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ο.Μ. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Βασιλειές

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση απόψε στις Βασιλειές

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με ομιλητές τους τρεις βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διοργανώνει απόψε το βράδυ στις Βασιλειές, η τοπική Οργάνωση Μελών του κόμματος.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του καφέ Λοήσιμα (Νικηφόρου Φωκά 27).

Οι τρεις βουλευτές, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, θα μιλήσουν για όλα τα θέματα πολιτικής επικαιρότητας, εστιάζοντας σε ζητήματα που αφορούν την Κρήτη και ιδιαίτερα την περιοχή του Ηρακλείου, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.


[10/10/2022] Εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κουκακίου με τον Νάσο Ηλιόπουλο

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κουκακίου (με τη στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπή Α` Αθήνας) διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 18:30, στην πλατεία Κουντουριώτη (παιδική χαρά) στο Κουκάκι, με θέμα:

Οι άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Εισηγητής: Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


[11/10/2022] Σεμιναριακός Κύκλος «Ένας αιώνας Αριστεράς» με τον Αριστείδη Μπαλτά

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Α` Αθήνας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Α` Αθήνας και η Οργάνωση Μελών Πλ. Βικτωρίας - Αχαρνών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την πρώτη εκδήλωση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 28/9/2022 (παρακολουθήστε το βίντεο), συνεχίζει αυτόν τον Σεμιναριακό Κύκλο με τον Αριστείδη Μπαλτά, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ και πρώην υπουργό, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, στις 20:00, στον Πολυχώρο Σπούτνικ (Κεραμεικού 46 και Μυλλέρου, Μεταξουργείο).

Ένας αιώνας Αριστεράς

Οι αγώνες για οικουμενική ισότητα, γενική ελευθερία, καθολική δικαιοσύνη

Ο Σεμιναριακός Κύκλος επιδιώκει να διατρέξει την ιστορία της πληθυντικής Αριστεράς, αρχίζοντας από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο του 1848 και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας. αφού διασχίσει ολόκληρο τον 20ό αιώνα. Η επισκόπηση θα περιλαμβάνει περιληπτικά τα θεωρητικά ζητήματα και τα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα τα οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Αριστερά ολόκληρο αυτό το διάστημα. Στόχος είναι η βαθύτερη κατανόηση και σύνδεση των επιμέρους εκφάνσεων της αδικίας και της εκμετάλλευσης υπό το πρίσμα μιας συνολικής ανάλυσης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης με σκοπό την ανάπτυξη ιδεών πολιτικής και εργαλείων για τον αγώνα, αλλά και το να αποκατασταθεί ένας κατά το δυνατόν ιστορικά ενιαίος ειρμός που ελπίζουμε πως θα συνδράμει όλες και όλους μας ώστε να κατανοήσουμε πληρέστερα και να αντιμετωπίσουμε πιο ικανοποιητικά τα μεγάλα ζητήματα που τίθενται σήμερα μπροστά στην παγκόσμια Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συνδρομή απαραίτητη γιατί η κατανόηση τόσο της ιστορίας όσο και της θεωρίας αποτελούν σημαντικά όπλα της Αριστεράς εν όψει νέων προβλημάτων. Καθώς πολλά τέτοια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, η ενεργός συμμετοχή σε αυτές τις συζητήσεις τόσο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, νέων και παλαιών, όσο και των φίλων του, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

**************

H εκδήλωση στο facebook

****

Η εκδήλωση, για όσους/ες αδυνατούν να παραβρεθούν ζωντανά, θα μεταδοθεί και διαδικτυακά:

Στο σάιτ της ΝΕ Α` Αθήνας ή τις σελίδες στο facebook:

· ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας

· ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πλατείας Βικτωρίας – Αχαρνών

(Ερωτήσεις μέσω facebook ή στο μέιλ maria-adamop@hotmail.com)

 

 


[12/10/2022] Εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την Έμφυλη Βία με θέμα «ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει εκδήλωση για την Έμφυλη Βία την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7:00 μμ το απόγευμα στην αίθουσα Κ7 στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών με θέμα:

«ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ»

Η εκδήλωση ανοίγει με την performance Femicide, συνεχίζει με εισηγήσεις από τις/τους:

Σβίγκου Ράνια, Γραμματέα ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ
Αναγνωστοπούλου Σία, Βουλεύτρια, Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Τσιριγώτη Ζαχαρούλα, Αντιστράτηγο ε.α.
Ζούπα Αθανάσιο, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών
Στρατούλια Γιάννη, Ψυχίατρο

Θα ακολουθήσουν ολιγόλεπτες παρεμβάσεις από τον Μάρκου Κώστα Βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες.


[12/10/2022] Εκδήλωση της ΟΜ Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι 6 εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η ΟΜ Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ 6 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, ώρα 19:00, Θέατρο Μ. Μερκούρη (Γεννηματά & Αν. Ρωμυλίας 127), Γλυφάδα.

Εισηγητές θα είναι ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιώργος Βασιλειάδης και η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.


[13/10/2022] «Ενεργειακή κρίση και ανισότητες: Υπάρχει εναλλακτική;»: Εκδήλωση - συζήτηση της Ν.Ε. Α' Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α` Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 19:00, στον Πολυχώρο Σπούτνικ (Κεραμεικού 46 και Μυλλέρου, Μεταξουργείο), με θέμα: "Ενεργειακή κρίση και ανισότητες: Υπάρχει εναλλακτική;"

Θα μιλήσουν:
- Γιώργος Σταθάκης, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
- Σωκράτης Φάμελλος, πρώην αναπλ. υπουργός, τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
- Δημήτρης Τσέκερης, ενεργειακός μηχανολόγος μηχανικός
- Μπούμπα Κατερίνα, πολιτικός μηχανικός, συνεργάτης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε θέματα χωροταξίας, ενεργειακής εξοικονόμησης

Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος της «Αυγής» Αντιγόνη Ζούντα

Η εκδήλωση, για όσους/ες αδυνατούν να παραβρεθούν ζωντανά, θα μεταδοθεί και διαδικτυακά:

Στο σάιτ της ΝΕ Α` Αθήνας ή στη σελίδα στο facebook: ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας.

 


[14/10/2022] 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή - Εκδήλωση για το Νίκο Παπαπερικλή από τις Ο.Μ. Βύρωνα του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.

Εκδήλωση για το Νίκο Παπαπερικλή από τις Ο.Μ. Βύρωνα του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.

Οι Οργανώσεις Μελών Βύρωνα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή 14/10 και ώρα 7.00 μ.μ. εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Παπαπερικλή, Βυρωνιώτη Μικρασιάτη, εξόριστο και αγωνιστή της αριστεράς.

Ομιλήτρια η Μένια Παπαπερικλή.

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από το Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη, καθώς επίσης και ανάγνωση κειμένων από τον ηθοποιό Δημήτρη Παπαγιάννη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία των Ο.Μ. (οδός Ερυθραίας 18) και θα μεταδοθεί και live streaming στο fb στην σελίδα της Οργάνωσης.


[16/10/2022] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νέας Σμύρνης- Δικαιοσύνη παντού! Κυριακή 16/10

Η Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ. Νέας Σμύρνης πραγματοποιεί πολιτική εκδήλωση την Κυριακή 16/10 στις 10.30 π.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού Γαλαξία (Πλατεία Νέας Σμύρνης) για την παρουσίαση των 6 εθνικών προτεραιοτήτων, που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Οι θέσεις θα παρουσιαστούν από τους Χρήστο Σπίρτζη, Βουλευτή Αν. Αττικής & Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ. και Νάσο Ηλιόπουλο, Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ.


[17/10/2022] Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ζωγράφου & Ιλισίων

Οι Ο.Μ. Ζωγράφου & Ιλισίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ - 6 ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ», τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ώρα 6 μ.μ., στον πολυχώρο "ΡΥΘΜΟΣ" (Πάρκο Γουδή).

Ομιλητής ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργος Βασιλειάδης.


[17/10/2022] Εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Κόσμου

Εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Κόσμου με τους Χρ. Βερναρδάκη και Ν. Φίλη

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νέου Κόσμου πραγματοποιεί εκδήλωση - συζήτηση, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 18.30, στο Καφέ ΔΟΥΡΓΟΥΤΙ (Πάρκο Χελντράιχ - Δ. Μπέη, επί της οδού Λαγουμιτζή, Ν. Κόσμος), με θέμα: "Οι άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ¨

Εισηγητές οι βουλευτές Α` Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
Χριστόφορος Βερναρδάκης και Νίκος Φίλης

*Την εκδήλωση στηρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α` Αθήνας


[17/10/2022] Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Αμαρουσίου με θέμα: «Ενέργεια, καύσιμα, ακρίβεια, αισχροκέρδεια. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.»

Σήμερα το απόγευμα, στις 19:30 στο δημαρχείο Αμαρουσίου, οι Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανατολικού και Δυτικού Αμαρουσίου πραγματοποιούν ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Ενέργεια, Καύσιμα, Ακρίβεια, Αισχροκέρδεια και η Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.».

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής Βόρειου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
Γρηγόρης Στεργιούλης, πρώην διευθύνων σύμβουλος ΕΛΠΕ
Σπύρος Μιχαλακάκης, πρώην διευθύνων σύμβουλος εταιρείας πετρελαιοειδών


[18/10/2022] «Η επόμενη μέρα για την Υγεία»: Εκδήλωση των Ο.Μ. 6ης Δημ. Κοινότητας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ | Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 19:00

Οι Οργανώσεις Μελών της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας (Πλ. Βικτωρίας-Αχαρνών, Κυψέλης και Κυψέλης-Πλ. Αμερικής), με τη στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 19:00, στη Φωκίωνος Νέγρη 63 (έξω από το 26ο Δημ. Σχολείο, κοντά στην πλ. Κυψέλης). με θέμα:


Η επόμενη μέρα για την Υγεία:
Το πρόγραμμα του Σύριζα-ΠΣ για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ομιλητής:

Ανδρέας Ξανθός, γιατρός, πρώην υπουργός, τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Παρεμβαίνουν:

- Γιάννης Καλομενίδης, γιατρός στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

- Παναγιώτης Κορμάς, γιατρός, μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συντονίζει:

Χάρις Ματσούκα, γιατρός, μέλος Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναπλ. συντονίστρια Ν.Ε Α’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

 


[19/10/2022] Εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παγκρατίου

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παγκρατίου (με τη στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπή Α` Αθήνας) διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 18:30, στη Λέσχη Φιλίας Παγκρατίου (Πρατίνου 12), με θέμα: "Η Άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη - Η απάντηση της Αριστεράς"

Θα μιλήσουν:
Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Δανάη Κολτσίδα, μέλος Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (υπεύθυνη για τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Υποθέσεις), διευθύντρια Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς
Όλγα Νάσση, μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α` Αθήνας, τ. στέλεχος της L`Altra Europa con Tsipras

Θα παρέμβουν:
Paolo Ferrero, αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, πρώην υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στέλεχος του Partito della Rifondazione Comunista (PRC)
Marco Furfaro, Ιταλός βουλευτής, μέλος της Εθνικής Επιτροπής του Partito Democratico (PD), υποψήφιος το 2014 της L`Altra Europa con Tsipras

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Βερβέρης, μέλος του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α` Αθήνας


[19/10/2022] Συζήτηση Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ενεργειακή ακρίβεια και επικαιρότητα

Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση για την αύξηση των τιμών ενέργειας, τη διαρκή επιδείνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και άλλα θέματα επικαιρότητας, με τους Έλενα Κουντουρά και Πέτρο Κόκκαλη

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου στις 19.30 – Ζωντανά μέσω Facebook και YouTube

Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση για την αύξηση των τιμών ενέργειας και τη διαρκή επιδείνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και για όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν τους πολίτες και την κοινωνία, την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου στις 19.30 ώρα Ελλάδας, σε απευθείας μετάδοση μέσω Facebook και YouTube με την παρουσία της Έλενας Κουντουρά και του Πέτρου Κόκκαλη. Η παρέμβαση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έρχεται λίγες ημέρες μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των 27 αρχηγών κρατών – μελών της ΕΕ στην Πράγα. Θα επικεντρωθεί στη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης από την Ευρώπη, το πλαφόν στο φυσικό αέριο, τις τιμές της ενέργειας και την ενεργειακή φτώχεια, την υποστήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αλλά και κατά πόσο αποδεικνύεται στην πράξη ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μία ακόμη φράση, αλλά μία πραγματικότητα.

Τα πολύ υψηλά επίπεδα πληθωρισμού και οι μεγάλες ανατιμήσεις που πυροδοτεί κατά κύριο λόγο το ράλι των τιμών της ενέργειας και των πρώτων υλών μαστίζουν την Ευρώπη στο σύνολό της αλλά και ιδιαίτερα την χώρα μας. Η άνοδος της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας (λιανική και χονδρεμπορική) που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα οφείλεται τόσο σε διεθνείς και εξωγενείς παράγοντες όσο και σε παράγοντες που αφορούν την εσωτερική δομή της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού.

Νοικοκυριά, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις γονατίζουν από την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις, όπως επιβεβαιώνουν όλες οι έρευνες καταναλωτών, ενώ ισχυρός είναι ο αντίκτυπος σε κλάδους όπως οι μεταφορές και ο τουρισμός.

Τα παραπάνω ζητήματα επιτείνουν τον προβληματισμό για την επόμενη μέρα στην Ευρώπη και θα συζητηθούν με επίκεντρο την Ολομέλεια στο Στρασβούργο, με τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η συζήτηση θα είναι διαδραστική, αφού μέσω των σελίδων της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Facebook και στο YouTube οι ομιλητές θα δέχονται ερωτήσεις από το κοινό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ø Ποιες είναι οι προβλέψεις για την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό τους επόμενους μήνες; Κατά πόσο θα συνεχίζουν να καλπάζουν οι τιμές στην ενέργεια και σε είδη πρώτης ανάγκης; Ποια η σχέση των παραπάνω με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία;

Ø Πως απαντάει η ΕΕ στην εκτίναξη των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας; Ποια είναι τα μέτρα που υιοθέτησαν οι υπουργοί Ενέργειας και οι προτάσεις της Κομισιόν; Ποια είναι η απάντηση του Ευρωκοινοβουλίου και πότε θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα;


Συμμετέχουν από το στούντιο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

· Έλενα Κουντουρά, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE), Μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM)

· Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI)

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν επίσης και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ασχολήθηκαν με αυτά τα θέματα και θα απευθύνουν ερωτήσεις στους παρευρισκόμενους ομιλητές της εκδήλωσης.


Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook στις παρακάτω σελίδες:

· Syriza European Parliament @SYRIZAEP

(https://www.facebook.com/syrizaep)

· Έλενα Κουντουρά @KountouraElena

(https://www.facebook.com/kountouraelena)

· Πέτρος Κόκκαλης @KokkalisPetros

(https://www.facebook.com/KokkalisPetros )

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και μέσω YouTube στη σελίδα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

· https://www.youtube.com/channel/UCx8UPCwjLXbnMAzK845mckw \

 


[20/10/2022] Εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγ. Παύλου με τη Θεανώ Φωτίου | Πέμπτη 20/10

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αγίου Παύλου (με τη στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπή Α` Αθήνας) διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 19:00, στο Rozalino Cafe, πεζόδρομος Αγ. Παύλου 21, με θέμα:

Ακρίβεια - ενεργειακή κρίση

Το κοινωνικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Εισηγήτρια: Θεανώ Φωτίου, αναπλ. τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


[21/10/2022] Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην AGROTICA 2022

O ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διοργανώνει ανοικτή πολιτική εκδήλωση στα πλαίσια της AGROTICA 2022, την Παρασκευή 21/10/2022, 18:00 στην αίθουσα “ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ” με θέμα:

Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.
Με ομιλητές τους:
Στ.Αραχωβίτη, πρ. υπουργό, βουλευτή και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης
Ολ. Τελιγιορίδου, πρ. Υφυπουργό, βουλευτή και αν. Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης
Χαρ. Κασίμη, πρ. γενικό γραμματέα, ομ. Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΔ
Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Φάνης Κουρεμπές, Συντονιστής Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής


[24/10/2022] «Η Δημοκρατία σε κίνδυνο - Δικαιοσύνη παντού»: Εκδήλωση - συζήτηση της Ν.Ε. Α' Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ | Δευτέρα 24 Οκτωβρίου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α` Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ), στο Πάρκο Ελευθερίας, με θέμα:

Η Δημοκρατία σε κίνδυνο
Δικαιοσύνη παντού!

Θα μιλήσουν οι βουλευτές Α` Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών:
Νίκος Βούτσης - Δημήτρης Τζανακόπουλος - Νίκος Φίλης

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Όλγα Στέφου, δημοσιογράφος, μέλος της Κ.Ε. και του Συντονιστικού της Ν.Ε. Α` Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

***

Η εκδήλωση, για όσους/ες αδυνατούν να παραβρεθούν ζωντανά, θα μεταδοθεί και διαδικτυακά:

Στο σάιτ της ΝΕ Α` Αθήνας ή στη σελίδα στο facebook: ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας
 

[24/10/2022] «Δικαιοσύνη Παντού»: Ανοικτή Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Άγιο Στέφανο

Η Ο.Μ. Διονύσου, με την στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., διοργανώνει Ανοικτή Εκδήλωση με κεντρικό θέμα:

“Δικαιοσύνη Παντού. Δίκαιο Κράτος - Δίκαιη Κοινωνία - Δίκαιη Οικονομία. 6 Εθνικές Προτεραιότητες”

με ομιλητή τον Αν. Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργο Βασιλειάδη.

Θα παραστούν οι Βουλευτές της Ανατολικής Αττικής. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και για σημαντικά προβλήματα του δήμου Διονύσου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, στην οδό Ευάγγελου Πεντζερίδη 1, στον Άγιο Στέφανο.

 


[24/10/2022] «Δικαιοσύνη Παντού»: Ανοικτή Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Κοζάνη

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18.30 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, διοργανώνει Ανοικτή Εκδήλωση με κεντρικό θέμα:

“Δικαιοσύνη Παντού. Δίκαιο Κράτος - Δίκαιη Κοινωνία - Δίκαιη Οικονομία. 6 Εθνικές Προτεραιότητες”

με ομιλητή τον Κώστα Ζαχαριάδη, τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Παρέμβαση Καλλιόπη Βέτα, βουλευτή ΠΕ Κοζάνης

.


[26/10/2022] Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση - συζήτηση της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση - συζήτηση την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 6:30 μμ το απόγευμα στον πολυχώρο ROYAL (Παλαιό Πτωχοκομείο), Ακτή Δυμαίων 53 στην Πάτρα με θέμα: «Οι άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»

Εισηγητές:

Βασιλειάδης Γιώργος, Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία
Χαρίτσης Αλέξης, Βουλευτής Μεσσηνίας, Τομεάρχης Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.

 


[26/10/2022] «6 Εθνικές Προτεραιότητες: Δίκαιο Κράτος – Δίκαιη Κοινωνία – Δίκαιη Οικονομία»: Ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα: «6 Εθνικές Προτεραιότητες: Δίκαιο Κράτος – Δίκαιη Κοινωνία – Δίκαιη Οικονομία».

Τετάρτη 26/10/2022 - 7μ.μ. Galaxy Airotel - Καβάλα

Ομιλητής:

Νίκος Παππάς, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, πρώην υπουργός, τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Παρέμβαση:

Τάνια Ελευθεριάδου, βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 


[30/10/2022] «Δικαιοσύνη Παντού»: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας για τις 6 Εθνικές Προτεραιότητες για ένα Δίκαιο Κράτος, μια Δίκαιη Κοινωνία και Οικονομία

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας διοργανώνουν την Κυριακή 30/10/2022 και ώρα 19:00, ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για την πολιτική εκστρατεία – πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «Δικαιοσύνη Παντού: 6 Εθνικές Προτεραιότητες για ένα Δίκαιο Κράτος, μία Δίκαιη Κοινωνία και Οικονομία», στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.

Τις θέσεις του προγράμματος θα εξειδικεύσουν οι:

Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων, Αν. Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρ. Υφυπουργός Παιδείας
Πέτη Πέρκα, Βουλευτής Φλώρινας, Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρ. ΓΓ Μεταφορών – Δημόσιας Περιουσίας


[31/10/2022] Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Ηλιούπολη με θέμα: Η Απάντησή μας στην ΑΚΡΙΒΕΙΑ και την Οικονομική - Ενεργειακή Κρίση

Οι Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Ηλιούπολης διοργανώνουν ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα : " ΗΑπάντησή μας στην ΑΚΡΙΒΕΙΑ και την Οικονομική - Ενεργειακή Κρίση".

Δευτέρα 31/10/2022 - 7μ.μ. στο Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου "Μίκης Θεοδωράκης"

Ομιλητές:

Έφη Αχτσιόγλου, Βουλευτή Επικρατείας, Τομεάρχη Οικονομικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Νικόλας Φαραντούρης, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Σύμβουλος Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

 

 


Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ