ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

Νοέμβριος 2021

[01/11/2021] Πολιτική εκδήλωση της O.M. Πλατείας Βικτωρίας – Αχαρνών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Πλατείας Βικτωρίας - Αχαρνών διοργανώνει πολιτική εκδήλωση τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 στις 7 μ.μ., στα γραφεία της, Τροίας 28 (πάνω από την Πατησίων), με θέμα: «Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση (4ΒΕ) και οι επιπτώσεις της στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας (στην κοινωνία και την οικονομία)».

Ομιλητές:

Κώστας Φωτάκης, πρώην αναπλ. υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, ομοτ. καθηγητής Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης

Πατρίτσια Κυπριανίδου, ερευνήτρια, πρώην γενική γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας

Αλέξανδρος Σελίμης, Δρ. Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης

Θα συζητηθούν οι ριζικές αλλαγές που επιφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στην οικονομία και την εργασία, αλλά και στην εκπαίδευση, την έρευνα, τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό.

Η συζήτηση θα εστιαστεί στον ρόλο της Αριστεράς απέναντι στις εξελίξεις των νέων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και η αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής.

*Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας και θα υπάρχει και διαδικτυακή σύνδεση.

**Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα.


[01/11/2021] Πολιτική εκδήλωση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Περιστερίου με Γ. Δραγασάκη και Ευ. Τσακαλώτο

Οι Οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου διοργανώνουν ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθν. Μακαρίου 1 & Κηφισού).

Ομιλητές της εκδήλωσης, με θέμα «Η οικονομική πολιτική της ΝΔ οδηγεί σε νέα χρεοκοπία. Θα το επιτρέψουμε; Υπάρχει λύση. Και θέλουμε και μπορούμε!», θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.


[02/11/2021] Εκδήλωση-συζήτηση των Ο.Μ. Πολίχνης και Σταυρούπολης-Ευκαρπίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την επάνοδο της ακροδεξιάς

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συζητά με την κοινωνία για τα μεγάλα προβλήματα, για την εναλλακτική πολιτική του κόμματος και για ένα καλύτερο αύριο.

Σε αυτό το πλαίσιο οι Ο.Μ. Πολίχνης και Σταυρούπολης-Ευκαρπίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

«Η επάνοδος της ακροδεξιάς».

Θα εισηγηθούν οι:

- Γιάννης Αμανατίδης, βουλευτής, εκπαιδευτικός

- Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής, τομεάρχης Τουρισμού

- Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτής, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., στο δημοτικό θέατρο Χρήστος Τσακίρης (Λαγκαδά 221). Θα τηρηθούν δε, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία ισχύουν για τους κλειστούς χώρους.


[03/11/2021] Ανοιχτή συζήτηση των Ο.Μ. Αγίου Παύλου - Πλ. Βάθης και Κεραμεικού - Μεταξουργείου - Βοτανικού

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Α΄ Αθήνας για την επαφή του κόμματός με την κοινωνία, οι Οργανώσεις Μελών Αγίου Παύλου - Πλ. Βάθης και Κεραμεικού - Μεταξουργείου - Βοτανικού διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 19:00, στον Πολυχώρο Σπούτνικ, Κεραμεικού 46 και Μυλέρου, Μεταξουργείο.

Εισηγητής θα είναι ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Συζητάμε ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

· για τα μεγάλα προβλήματα,

· για την εναλλακτική μας πολιτική

· για ένα καλύτερο μέλλον


[06/11/2021] Εκδήλωση της ΟΜ Αμπελοκήπων - Μενεμένης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Απάντηση στα προβλήματα του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση, διοργανώνει η Ο.Μ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με θέμα:

«Πολιτικές εξελίξεις: Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. στα προβλήματα του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο».

Θα μιλήσουν οι:

- Γιάννης Ραγκούσης, βουλευτής Β΄ Πειραιά

- Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

- Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, στις 6.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής”, στο δημαρχείο Αμπελοκήπων - Μενεμένης (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ 12).

 

 


[07/11/2021] NE ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Α Αθήνας: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την αγωνίστρια της Αριστεράς, Δώρα Καλλιπολίτη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για την αγωνίστρια της Αριστεράς, Δώρα Καλλιπολίτη, που έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2021.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, στις 12 το μεσημέρι, στον χώρο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Για τη Δώρα Καλλιπολίτη θα μιλήσουν οι:
Φώτης Κουβέλης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Βαγγέλης Γκιουγκής, πρόεδρος του ΣΦΕΑ
Αδάμ Δράγας, μέλος του Δ.Σ. του ΣΦΕΑ
Χάρις Τριανταφυλλίδου, μέλος του Συντονιστικού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α` Αθήνας
Παρεμβάσεις θα κάνουν οι:
Άγγελος Γκόγκογλου, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Αννέτα Καββαδία, δημοσιογράφος, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Νώντας Παλαμάρας, μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α` Αθήνας και συντονιστής της Ο.Μ. Γκύζη
Καλλιόπη Χαβέλα, δημοσιογράφος

Την εκδήλωση θα συντονίσει η αναπληρώτρια συντονίστρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α` Αθήνας, Χάρις Ματσούκα.

Στο καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα συμμετέχουν:
Δημήτρης Καρούσος, κιθάρα, φωνή
Άννα Καραγεωργιάδου, ακορντεόν, φωνή
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τζένη Αρσένη, μέλος του Συντονιστικού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α` Αθήνας

* Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Η Δώρα Καλλιπολίτη διήνυσε μια μακριά αγωνιστική πορεία στην Αριστερά. Υπήρξε μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και ήταν δυναμικά παρούσα στους αγώνες για το 15% για την Παιδεία και για το 114. Κατά τη διάρκεια της χούντας εξορίστηκε στη Γυάρο και φυλακίστηκε. Τον Ιούνιο του 1969 στη «Δίκη των 17» του ΠΑΜ στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο σε κάθειρξη 13 ετών. Αποφυλακίστηκε με τη γενική αμνηστία τον Αύγουστο του 1973. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ, μέλος της ΚΕ του Συνασπισμού της Αριστεράς, της ΔΗΜΑΡ και της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, με διαρκή και ανιδιοτελή συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες.

*Η εκδήλωση στο facebook

**H δημοσίευση στο site της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α` Αθήνας


[07/11/2021] Εκδήλωση Ανατολικού Τομέα ΝΕ Β Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : Ποιοτικό δημόσιο σχολείο για όλους

 Πολιτική εκδήλωση για τη δημόσια εκπαίδευση, διοργανώνει το οργανωτικό Ανατολικού Τομέα της Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

 «Ποιοτικό δημόσιο σχολείο για όλους χωρίς αποκλεισμούς ή δημόσια σχολεία πολλών ταχυτήτων, έρμαια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των παιχνιδιών της κυβέρνησης;»

Κεντρικός ομιλητής:

-          Νίκος Φίλης, βουλευτής Α΄ Αθήνας, υομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρώην υπουργός

Θα μιλήσουν επίσης οι:

-          Θοδωρής Μπαλτάς, εκπαιδευτικός

-          Δημήτρης Σελέκος, εκπαιδευτικός, πρόεδρος ΣΙΕΛΒΕ

-          Ρίτα Ζάγκα, φιλόλογος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, στις 11 π.μ., στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης (Καραολή-Δημητρίου και καπετάν Χάψα)

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά του cpvid-19.


[07/11/2021] Ανοικτή πολιτική εκδήλωση με την Έφη Αχτσιόγλου στον Ωρωπό

Ανοικτή εκδήλωση και συζήτηση με θέμα την πολιτική κατάσταση σήμερα διοργανώνει η Οργάνωση Μελών Ωρωπού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, στις 10.30 π.μ.

Έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει ως κεντρική ομιλήτρια η Έφη Αχτσιόγλου, Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ATLANTIS CLUB Ωρωπού (στη Λεωφόρο Χαλκουτσίου 1).


[12/11/2021] ​Ανοιχτή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Νότιας Δωδεκανήσου

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νότιας Δωδεκανήσου πραγματοποιεί ανοιχτή εκδήλωση, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ., στο Ξενοδοχείο Plaza - Best Western (Ιερού Λόχου 7, Ρόδος), με θέμα: "Ακρίβεια - Ενεργειακή φτώχεια - Διάλυση της εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στον όλεθρο Μητσοτάκη".


Θα μιλήσουν οι:

Κώστας Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ /The Left, Μέλος των Επιτροπών LIBE & EMPL του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Νεκτάριος Σαντορινιός, Βουλευτής Δωδεκανήσου, Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συντονίζει: Πόλυ Χατζημάρκου, Ιστορικός Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ν. Δωδεκανήσου

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η είσοδος επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης 6 μηνών. Υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 


[13/11/2021] Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου με θέμα «Σεισμοί, η επόμενη μέρα»

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε ο καταστροφικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου και ο οδικός χάρτης μέσα από τον οποίο οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών του Ηρακλείου θα μπορέσουν να ανακτήσουν τις περιουσίες, τις δουλειές και την ευημερία τους θα βρεθούν στο επίκεντρο της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Νοέμβρη, στο Πολυκέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, με τίτλο «Σεισμοί, η επόμενη μέρα».

Την ημερίδα διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνεργασία με τις Οργανώσεις Μελών Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, πολιτικών στελεχών, τομεαρχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως εκπροσώπων τοπικών φορέων, οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις τους για το πως οραματίζονται το μέλλον του τόπου τους.

Οι εργασίες της ημερίδας θα αρχίσουν στις 10 το πρωί και θα εξελιχθούν σε τέσσερις, αλλεπάλληλες, θεματικές συνεδρίες, οι οποίες θα αφορούν: την πολεοδομική ανασυγκρότηση, την κοινωνική συνοχή, την οικονομική ανάκαμψη και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στον χώρο διεξαγωγής της ημερίδας θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη της πανδημίας και καλούνται οι συμμετέχοντες να τα εφαρμόζουν ευλαβικά.

Παράλληλα οι εργασίες της ημερίδας θα αναμεταδοθούν ζωντανά (live streaming) μέσα από την σελίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο fecebook (https://www.facebook.com/syrizairakleiou/).

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/events/755776295823232/?ref=newsfeed


[13/11/2021] Εκδήλωση – συζήτηση για τους αγροτοκτηνοτρόφους της Κρήτης με Στ. Αραχωβίτη, Φ. Κουρεμπέ και Γ. Αποστολάκη στις Μοίρες

Πολιτική εκδήλωση – συζήτηση στις Μοίρες με θέμα «Οι κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης» διοργανώνει στις 11 το πρωί του Σαββάτου, 13 Νοέμβρη, η Ομάδα Εργασίας Αγροτικής Πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συνεταιρισμού Μεσσαράς (παλιά Ένωση Μεσσαράς).

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

Σταύρος Αραχωβίτης, πρώην υπουργός, νυν βουλευτής και τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Φάνης Κουρεμπές, πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Γιώργος Αποστολάκης, πρώην αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ

Στην εκδήλωση – συζήτηση έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων των αγροτών, της αυτοδιοίκησης, συνεταιρισμών, ΤΟΕΒ και άλλων τοπικών φορέων.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας.


[15/11/2021] Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Εκδήλωση παρουσίασης - σχολιασμού του βιβλίου της Μ. Καραμεσίνη

Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ διοργανώνει την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στο Σπούτνικ (Κεραμεικού 46 Αθήνα), εκδήλωση, παρουσίασης-σχολιασμού του βιβλίου της Μαρίας Καραμεσίνη, "Γυναίκες, φύλο και εργασία στην Ελλάδα".

Συζητούν:

· Έφη Αχτσιόγλου, Βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, π. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

· Φωτεινή Κούβελα, πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

·  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Βουλεύτρια Β1` Βόρειας Αθήνας, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

·  Θεανώ Φωτίου, πρ. Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλεύτρια Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Συντονίζει:

Φωτεινή Σιάνου, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

1. Η Εκδήλωση θα μεταδοθεί σε live streaming από το κανάλι των εκδόσεων νήσος, https://www.youtube.com/channel/UCzalwYFVZnoxJZHo_q6bDwg

2. Για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας για την covid-19 είναι απαραίτητη η δήλωση παρουσίας στο fem.fyl@gmail.com  και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.


[21/11/2021] Ανοιχτή εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παλλήνης και της Ν.Ε. Ανατολικής Αττικής με ομιλήτρια την Όλγα Γεροβασίλη

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παλλήνης και η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανατολικής Αττικής, διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥ" Λ. Μαραθώνος 117 Παλλήνη, με κεντρική ομιλήτρια την Ολγα Γεροβασίλη βουλευτή και γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.


Θέμα της εκδήλωσης : ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ


Καλούμε τα μέλη, τους φίλους, συλλόγους και φορείς για να συζητήσουμε μαζί τους την ΝΕΑ ΑΡΧΗ μαζί με την κοινωνία προκειμένου να βγάλουμε την χώρα από το αδιέξοδο και την ανασφάλεια.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά μέτρα και τις προφυλάξεις που προβλέπονται.


[22/11/2021] Εκδήλωση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γλυφάδας: Η προοπτική του ενεργειακού και της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και οι εξελίξεις στη ΔΕΗ

Τη Δευτέρα 22.11.2021 και ώρα 7.00μμ θα πραγματοποιηθεί η ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

<< Η προοπτική του ενεργειακού και της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και οι εξελίξεις στη ΔΕΗ >>

Θα μιλήσουν:

Μανώλης Παναγιωτάκης - τέως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ

Σωτήρης Μπούζας - Συντονιστής τμήματος Ενέργειας Σύριζα-ΠΣ

Γιώργος Μαλιώτης - Αναπληρωτής Συντονιστής τμήματος Ενέργειας Σύριζα-ΠΣ


[22/11/2021] Εκδήλωση-συζήτηση: Πανδημία: Οι καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης – Τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα; | Δευτέρα 22/11

Οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυψέλης-Πλατείας Αμερικής και Παγκρατίου, με τη στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Αθήνας, διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

«Πανδημία: Οι καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης – Τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα;»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 19:00 στον Πολυχώρο Σπούτνικ (Κεραμεικού 46 και Μυλέρου, Μεταξουργείο).


Ομιλητές:

Ανδρέας Ξανθός, τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γιάννης Καλομενίδης, καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Νοσ. Ευαγγελισμός

Γιάννης Δαβερώνης, Πρόεδρος Ένωσης Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής
Παρέμβαση θα κάνει ο Άγις Τερζίδης, γενικός γραμματέας των Γιατρών του Κόσμου
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Χάρις Ματσούκα, αιματολόγος, αν. συντονίστρια της ΝΕ Α’ Αθήνας

Διαδικτυακή μετάδοση

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση διαδικτυακά επισκεφθείτε το σάιτ της ΝΕ Α’ Αθήνας (πατήστε εδώ) ή τις σελίδες στο facebook:

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας
ΣΥΡΙΖΑ Κυψέλης – Πλ. Αμερικής
ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου
*Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα. Οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης Covid-19.


[22/11/2021] Ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση της Ο.Μ. Μάνδρας Ειδυλλίας και της Ν.Ε. Δυτικής Αττικής- Δευτέρα 22/11

Ανοικτή Πολιτική Εκδήλωση τού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής

Η Οργάνωση Μελών Μάνδρας Ειδυλλίας και η Νομαρχιακή Επιτροπή τού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής διοργανώνουν ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα:

«Ανοίγουμε διάλογο με την κοινωνία για τα μεγάλα προβλήματα.

Ποια η προοπτική του εναλλακτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία»

με ομιλητές τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτή Α΄ Αθηνών και τον Γιώργο Τσίπρα, Βουλευτή Δυτικής Αττικής και Αν. Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Μάνδρας (Στρ. Ν. Ρόκα 45, 19600).

Ποια είναι η σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες σε βασικούς τομείς όπως υγεία, εργασία, παιδεία, ποια είναι τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής και πώς αυτά διαμορφώνονται από τις κυβερνητικές πολιτικές, ποια είναι η πρόταση τού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τι προβλέπει για την ακρίβεια και την αντιμετώπιση της πανδημίας, τι απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις αλλά και ποια προοπτική δημιουργεί το νέο συγκροτημένο και επικαιροποιημένο σχέδιο διακυβέρνησής του, είναι μερικά από τα ζητήματα που θα συζητηθούν με πολίτες και φορείς στην ανοικτή εκδήλωση.

Σημειώνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας για την πανδημία.


[23/11/2021] Εκδήλωση Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κράτος Δικαίου – Υγειονομική και Κλιματική Κρίση: Ο ακροδεξιός κατήφορος, τα παγκόσμια διλήμματα και η προοδευτική προοπτική

Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανοιχτή εκδήλωση για το Κράτος – Δικαίου και το πόσο δοκιμάζεται, τα αποτελέσματα της Συνδιάσκεψης για το Κλίμα (COP26), τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωομάδα της Αριστεράς καθώς και την κρισιμότητα της πανδημίας COVID-19 στην Ελλάδα και στην Ευρώπη - Τρίτη, 23 Νοεμβρίου στις 20.00 – Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Facebook και στο YouTube.

Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στις 20.00 εκδήλωση – συζήτηση σε απευθείας μετάδοση μέσω Facebook και YouTube από το στούντιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την επικαιρότητα, με την παράνομη κλήση Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως υπόπτου, την «δολοφονία χαρακτήρα» της Ολλανδής δημοσιογράφου και τις απειλές κατά της ζωής της, την έναρξη της δίκης του Ζακ Κωστόπουλου και την πρόσφατη αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Πατέλη. Ακόμη θα τεθεί η αξιολόγηση της κρίσιμης Συνδιάσκεψης για το Κλίμα (COP26) καθώς και η υγειονομική κατάσταση της πανδημίας COVID-19.

Οι εξελίξεις σχετικά με το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σε συνέχεια της αποστολής μελών του Ευρωκοινοβουλίου στη Σλοβενία, τα πολλαπλά περιστατικά παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο επίκεντρο και της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, που είναι η κορυφή του παγόβουνου των παραβιάσεων που συμβαίνουν στην ευρωπαϊκή επικράτεια, η υγειονομική κρίση της πανδημίας με τα ρεκόρ κρουσμάτων σε καθημερινή βάση αλλά και οι στόχοι για την κλιματική αλλαγή και ουδετερότητα που υιοθετήθηκαν στην Συνδιάσκεψη για το Κλίμα θα είναι τα θέματα που θα συζητήσουν δημοσιογράφοι με τους δύο Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστα Αρβανίτη και Πέτρο Κόκκαλη. Η συζήτηση θα είναι διαδραστική, αφού μέσω των σελίδων της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Facebook και στο YouTube οι Ευρωβουλευτές θα δέχονται ερωτήσεις από το κοινό τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όσο και μετά.

Τί μπορεί να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και πιο συγκεκριμένα το Ευρωκοινοβούλιο για την αντιμετώπιση των δραματικών παραβιάσεων στον τομέα του Κράτους Δικαίου; Ποια η σύνδεση της κατάστασης του Κράτος Δικαίου στην Πολωνία, στην Ουγγαρία και ποια η διαφορά της με την Ελλάδα; Πως μπορούν οι εθνικές κυβερνήσεις να σταματήσουν τα φαινόμενα διαφθοράς της λειτουργίας της Δικαιοσύνης; Ποιες είναι οι προτεραιότητες της COP26 από την Ευρωομάδα της Αριστεράς; Πως συνδέεται το πρόσφατο κύμα ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας με το κλίμα; Ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τα ρεκόρ κρουσμάτων που σημειώνονται καθημερινά πανευρωπαϊκά;

Συμμετέχουν από το στούντιο του Ευρωκοινοβουλίου στο Σταρσβούργο οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

    ​Κώστας Αρβανίτης,  μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE)
    ​Πέτρος Κόκκαλης, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI)

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν επίσης και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ασχολήθηκαν με αυτά τα θέματα και θα απευθύνουν ερωτήσεις στους παρευρισκόμενους ομιλητές της εκδήλωσης.


Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook στις παρακάτω σελίδες:

Syriza European Parliament @SYRIZAEP

( https://www.facebook.com/syrizaep  )

Κώστας Αρβανίτης@Arvanitiskosta

( https://www.facebook.com/arvanitiskosta )

 Πέτρος Κόκκαλης @KokkalisPetros

( https://www.facebook.com/KokkalisPetros )
 
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και μέσω YouTube στη σελίδα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UCx8UPCwjLXbnMAzK845mckw

Την ώρα της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα ερωτήσεων στο κοινό μέσω των σελίδων του Facebook που θα προβάλλουν ζωντανά τη συζήτηση.

Μπορείτε να βρείτε το event της εκδήλωσης στο Facebook εδώ:

https://www.facebook.com/events/1052699002210701/?ref=newsfeed


[24/11/2021] Εκδήλωση της ΝΕ Πειραιά και της ΟΜ Κερατσινίου - Δραπετσώνας με Ξενογιαννακοπούλου - Φωτίου

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θεματική Αλληλεγγύης) και η ΟΜ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (Δίκτυο Αλληλεγγύης) διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

ΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΑΝΔΗΜΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Την Τετάρτη 24/11/2021 ώρα 19:30

ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών , Τομεάρχη Εργασίας –Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Θεανώ Φωτίου

Βουλευτής Β` Αθήνας Β3 Ν. Τομέα, Αν. Τομεάρχης για την Κοινωνική Πρόνοια και Κοινωνική Αλληλεγγύη

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στο facebook από τη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
 
https://www.facebook.com/syrizapeiraia

Eρωτήσεις-σχόλια –γνώμες στο email:

syrizanompirea@gmail.com

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

(Θεματική Αλληλεγγύης)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

(Δίκτυο Αλληλεγγύης)


[24/11/2021] Εκδήλωση-συζήτηση της OM ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πλ. Βικτωρίας-Αχαρνών με τον Δ. Σεβαστάκη: «Αριστερά και μίσος. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η δεξιά στροφή της κοινωνίας»

 Η  Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Πλατείας Βικτωρίας-Αχαρνών διοργανώνει ομιλία και συζήτηση με τον Δημήτρη Σεβαστάκη (εικαστικό, καθηγητή Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ και πρώην βουλευτή Σάμου) με θέμα:               

«Αριστερά και μίσος. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η δεξιά στροφή της κοινωνίας»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, στις 7:00 μ.μ., στα γραφεία της Οργάνωσης, Τροίας 28 (πάνω από την Πατησίων), με τη στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας.

Διαδικτυακή μετάδοση

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση διαδικτυακά επισκεφθείτε το σάιτ της ΝΕ Α’ Αθήνας ή τις σελίδες στο facebook:

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας
ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πλατείας Βικτωρίας – Αχαρνών
(Ερωτήσεις μέσω facebook ή στο μέιλ maria-adamop@hotmail.com)

*Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα. Οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης Covid-19.


[25/11/2021] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θεσσαλονίκης: Γυναικοκτονία: η δολοφονική διάσταση της πατριαρχίας

Τον τελευταίο χρόνο 13 γυναίκες έχασαν την ζωή τους από τους -νυν ή πρώην- συντρόφους τους στην Ελλάδα. Δέκα τρεις γυναικοκτονίες διατηρούν μια σεξιστική τρομοκρατία εις βάρος των γυναικών και συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην οικειοποίηση του σώματος, της ψυχής, της κοινωνικής και ανθρώπινης υπόστασης τους από τους άντρες της οικογένειας ή του περίγυρου τους.

Η γυναικοκτονία είναι η πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας και ένα συστατικό της πατριαρχικής κυριαρχίας, που αντιμάχεται την Δημοκρατία και δυσκολεύει κάθε προσπάθεια χειραφέτησης. Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της γυναικοκτονίας γεννούν σύνθετα ερωτήματα, επιβάλλουν να κατανοήσουμε τις σύγχρονες μορφές πατριαρχίας και να αναζητήσουμε τους όρους υπέρβασής τους.

Το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου των Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Βίας Κατά των Γυναικών, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«Γυναικοκτονία: η δολοφονική διάσταση της πατριαρχίας»

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

-       Μαρία Γιαννακάκη, τ. ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τ. βουλεύτρια

-       Αθηνά Γούλιαρου, δικηγόρος

-       Κλειώ Παπαντολέων, δικηγόρος

Παρέμβαση θα κάνει η Ρωξάνη Κωστατζίκη δικηγόρος

Θα συντονίσουν η Ιφιγένεια Καμτσίδου και η Μακρίνα Κωστή

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, ώρα 19.00-21.00.

Θα μεταδοθεί μέσω της  διαδικτυακής πλατφόρμας zoom https://us02web.zoom.us/j/83485301375  ενώ θα αναμεταδίδεται και από τη σελίδα στο facebook syrizathessalonikis καθώς και από το Left.gr.


[26/11/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση των Ο.Μ. Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας , Αγίας Παρασκευής Α1, Κηφισιάς και Βριλησσίων για την έμφυλη βία

Οι Οργανώσεις Μελών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας , Αγίας Παρασκευής Α1, Κηφισιάς και Βριλησσίων σας προσκαλούν σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα,

Όταν υποχωρεί ο πολιτισμός:

Έμφυλη βία και κοινωνικές πρακτικές

Η Γυναικοκτονία

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στις 7.30μ.μ

και θα μεταδοθεί ζωντανά από το

http://www.facebook.com/SantaSyriza

 

Ομιλητές

Μαρία Γκασούκα - Ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σοφία Βαγενά - Υπαστυνόμος Α`

Σπύρος Λάππας - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Συντονίζει

Κατερίνα Μπρέγιαννη - Δημοσιογράφος


[30/11/2021] Ανοιχτή εκδήλωση της ΝΕ Ανατολικής Αθήνας και της Επιτροπής Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Το παρόν και το μέλλον του Αθλητισμού - Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Ανοιχτή εκδήλωση της ΝΕ Ανατολικής Αθήνας και της Επιτροπής Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέμα:"ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.", διοργανώνεται την Τρίτη 30/11, στις 18:30 , στο Δημαρχείο Καισαριανής

Ομιλητές:

1.      ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΘΑΝΟΣ, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. - Τομεάρχης Αθλητισμού

2.      ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ, Πρώην Γ. Γ. Αθλητισμού - Συντονιστής Τμήματος Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

3.      ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, Συντονιστής Τμήματος Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΤΡΙΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 6:30 Μ.Μ.


Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ