ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

Δεκέμβριος 2015

[01/12/2015] Εκδήλωση του Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ για το Προσφυγικό Τρίτη 1η Δεκεμβρίου

Το ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου δημόσια εκδήλωση-συζήτηση για το επίκαιρο θέμα του προσφυγικού και τις προεκτάσεις του με ομιλητές τους:

Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Γιάννης Μουζάλας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Γιώργος Τσαρμπόπουλος, Επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Γιονούς Μοχαμαντί, Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων

Δημήτρης Χριστόπουλος, Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (FIDH)

Ο συντονισμός της δημόσιας εκδήλωσης-συζήτησης θα γίνει από την Κατερίνα Κνήτου, δικηγόρο, συντονίστρια του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 18 και στις 19:00


[02/12/2015] Εκδήλωση - συζήτηση της ΝΕ Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Προσφυγικό - Μεσανατολικό : Τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη» - Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2015

Με αφορμή την καθιερωμένη από τον ΟΗΕ Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό, η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

«Προσφυγικό – Μεσανατολικό : Τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Επτά, πρώην Δημοτικά Σφαγεία (Επταλόφου και Πειραιώς, στο ύψος Δημαρχείου Ταύρου).

Ομιλητές:

Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής Αχαΐας, αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας,

Ιμπραχέμ Μουσλέμ, γιατρός από το Κομπάνι εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Δημοκρατικής Ένωσης Συρίας,

Πάνος Τριγάζης, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

 


[05/12/2015] Ολομέλεια Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη ανασυγκρότησης του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, σας προσκαλούμε στην ολομέλεια του Τμήματος που θα γίνει το Σάββατο 5/12/2015 και ώρα 11.00μ.μ., στο ξενοδοχείο OSCAR (Μετρό Σταθμός Λαρίσης), με θέματα:

Επανασυγκρότηση του Τμήματος Δ. Δ. του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εγγραφούν έως τις 3/12/2015. Προϋπόθεση εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι να είναι μέλη του κόμματος και το επαγγελματικό και επιστημονικό τους πεδίο, σε συνδυασμό με τη δραστηριότητα τους, να είναι συναφή με το αντικείμενο πολιτικής του Τμήματος.

Ενημερωτικά, η ολομέλεια συγκαλείται σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των Τμημάτων και τα άρθρα 20 & 30 του καταστατικού του κόμματος.

1. Επικαιροποίηση των στόχων, τη δομή και την πολιτική του Τμήματος και,

2. Εκλογή Γραμματείας του Τμήματος (υποβολή υποψηφιοτήτων έως 3/12/2015)

 Σημείωση: σύμφωνα με το καταστατικό και τον κανονισμό λειτουργίας , δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν τα μέλη του κόμματος που έχουν εγγραφεί στις Ο.Μ. νωρίτερα από τις 21/9/2015, είναι οικονομικά τακτοποιημένα και είναι εγγεγραμμένα στη λίστα του Τμήματος.

Όλες οι αιτήσεις εγγραφής και υποβολής υποψηφιοτήτων θα συμπληρώνονται σύμφωνα με το υπόδειγμα και θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimd[AT]syriza.gr έως τις 03/12/2015, Τμήμα Δημόσιας, Διοίκησης Λεωνίδου 16-18, 2105291406

 


[07/12/2015] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ-ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ" - ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

7 Δεκεμβρίου ώρα 18.30, Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου (Λεωφ.Κρυονεριου 3)

ομιλητές

Μ. Καλογήρου, γ.γ της κυβέρνησης

Κ. Πουλάκης, γ.γ. του υπουργείου εσωτερικών

Κ. Ραυτόπουλου, εκ/πος του δημοσίου στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του ραδιοσταθμού "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ", Σ.Σχινας


[07/12/2015] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού – Νίκαιας: "Φορολογική πολιτική της κυβέρνησης"

Δευτέρα 7/12/2015 στις 19.00 στο Δημαρχείο Κορυδαλλού

Οι Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού - Νίκαιας διοργανώνουν ανοιχτή  πολιτική εκδήλωση τη Δευτέρα  7/12/2015 στις 19.00 στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) Γρ. Λαμπράκη 231, με θέμα "Φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης" και ομιλητή τον Τρύφωνα Αλεξιάδη Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών .

Την εκδήλωση στηρίζει η Νομαρχιακή Πειραιά.


[08/12/2015] Εκδήλωση στην Παλαιά Κοκκινιά για τα κόκκινα δάνεια

Την Τρίτη στις 7.00 το απόγευμα στις 08/12/2015στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ  στην Πλατεία Νεράιδα, συζητάμε για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της κατοικίας απο τους
πλειστηριασμούς.

Ομιλήτρια θα είναι η Κατερίνα Κνήτου, δικηγόρος, συντονίστρια τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.


[10/12/2015] Εκδήλωση της ΟΜ Χαλανδρίου για την Οικονομική Πολιτική

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου διοργανώνει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 19.00, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:

"Φορολογικό και Οικονομική Πολιτική"με ομιλητή τον Σταύρο Παπαγιαννόπουλο - Συντονιστή του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης και Δαναϊδων)



[12/12/2015] Εκδήλωση - συζήτηση Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ

Σας προσκαλούμε στην ενημέρωση – παρουσίαση της  μελέτης για την καταχώρηση  του τοπικού προϊόντος 'Αρσενικό Νάξου' στο κοινοτικό μητρώο  ως προϊόν ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) το Σάββατο 12/12/15 και ώρα 7:00 μμ στο Φιλώτι (Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών)

Ομιλητής  Ν. Μανιός  
 
Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ


[13/12/2015] Εκδήλωση στη Ν. Σμύρνη για τα κόκκινα δάνεια

Νέα Σμύρνη: Ανοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Πλατεία Νέας Σμύρνης) στις 11.00 με ομιλητή τον Σταύρο Παπαγιαννόπουλο και θέμα «Κόκκινα δάνεια και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».



[14/12/2015] Πρόσκληση σε εκδήλωση - συζήτηση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ – ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ για την προστασία της πρώτης κατοικίας


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ – ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ σας καλεί να κουβεντιάσουμε  για την Προστασία Α΄ κατοικίας και τα Κόκκινα Δάνεια την Δευτέρα 14/12/2015 , ώρα 19:30 στην Αίθουσα των Δημοτικών Συμβουλίων στην Κεντρική Πλατεία της Παιανίας.

Θα μιλήσει η Κατερίνα Κνήτου, Δικηγόρος , Συντονίστρια του Τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τελευταίο διάστημα βομβαρδιζόμαστε από τις σειρήνες της παραπληροφόρησης ότι δήθεν μας παίρνουν τα σπίτια οι Τράπεζες και ότι αυτό γίνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Τι παραλάβαμε:   Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε αποδεχθεί την ολοκληρωτική άρση κάθε προστασίας της Α΄ κατοικίας.  Αυτό επιβεβαιώθηκε δημόσια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τι πετύχαμε:   Εξασφαλίσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας, παρά τις αρχικές ισχυρές αντιδράσεις των δανειστών και διατηρήσαμε την ρύθμιση των 100 δόσεων χωρίς επί της ουσίας αλλαγές στο ισχύον καθεστώς.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την προστασία της πρώτης κατοικίας ΔΕΝ ισχύουν τα όσα προπαγανδιστικά ισχυρίζεται μερίδα του τύπου και αναπαράγουν κύκλοι της αντιπολίτευσης.
-Το 94% των Ελλήνων δηλώνουν φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ.
-Με βάση την πανελλήνια απογραφή πληθυσμού- κατοικίας της ΕΛΣΤΑΤ του 2011 το 87% των κατοικιών στην Ελλάδα είναι μέχρι 120 τ.μ
-Εισάγονται επίσης για πρώτη φορά σημαντικοί θεσμοί όπως:
–η συμμετοχή του κράτους στην αποπληρωμή της δόσης,
–η διαγραφή σημαντικού τμήματος του χρέους μετά από τριετία
Συγκεκριμένα προστατεύεται περίπου το 70% των οφειλετών στεγαστικών δανείων τη στιγμή που οι δανειστές απαιτούσαν την προστασία μόλις του 16% ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει την συνολική κατάργηση της προστασίας.

[σύνδεσμος]



[14/12/2015] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Περάματος για τα κόκκινα δάνεια


[14/12/2015] Εκδήλωση στην Γλυφάδα για κόκκινα δάνεια και προστασία πρώτης κατοικίας


[14/12/2015] Εκδηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Γλυφάδα: Ανοιχτή εκδήλωση της Ο.Μ. Γλυφάδας στο ΚΑΠΗ του Αγίου Τρύφωνα στις 19.00 με ομιλητή τον Χρήστο Καραγιάννη και θέμα «Κόκκινα Δάνεια και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Παπάγου: Ανοιχτή εκδήλωση της Ο.Μ. Χολαργού-Παπάγου στο Πνευματικό Κέντρο Παπάγου στις 19.00 με ομιλητή το Σταύρο Παπαγιαννόπουλο και θέματα συζήτησης «Το Ασφαλιστικό και τα Κόκκινα Δάνεια».


[14/12/2015] Εκδήλωση Παπάγου - Χολαργού για κόκκινα δάνεια


[15/12/2015] Εκδήλωση στην Καλλιθέα για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

Καλλιθέα: Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Καλλιθέα (Ματζαγριωτάκη 70) στις 19.30 με τον Στάθη Σχοινά και θέμα «Κόκκινα δάνεια και η προστασία α΄κατοικίας».

 


[16/12/2015] Εκδήλωση της ΟΜ Μεταμόρφωσης για την κοινωνική πολιτική, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά

H OM Μεταμόρφωσης διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέματα:
Ασφαλιστικό, Συντάξεις, Κόκκινα Δάνεια, Εργασιακά, Κοινωνική Πολιτική.
Την Τετάρτη 16 Δεκέμβρη, ώρα 19:00΄μ.μ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου
Εισηγητής: ο Τάσος Πετρόπουλος, Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


[17/12/2015] Οι ΟΜ Πεντέλης - Βριλησσίων για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Οι οργανώσεις μελών ΣΥΡΙΖΑ  ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ διογρανώνουν εκδήλωση-συζήτηση στις 17 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσιών (πλατεία Αγίου. Γεωργίου) με θέμα :
"Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ-  ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ"
Ομιλητές: Κ. Ραυτοπούλου. (Εκπρόσωπος Δημοσίου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) -  Γ. Θωμόπουλος(Οικονομολόγος- Μέλος του Χρηματοπιστωτικού τομέα του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ )
Την συζήτηση θα συντονίσει ο Κ.Αρβανίτης Διευθυντής του  ραδιοσταθμού 105.5 στο κόκκινο.


[17/12/2015] Κάλεσμα για την πρώτη συνάντηση συγκρότησης θεματικής ομάδας αερομεταφορών

Σύντροφοι και φίλοι
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διαμορφώνεται στην κοινωνία από τους πολίτες, μέσα από ανοικτές διαδικασίες. Μετά την επιτυχημένη τελευταία ολομέλεια του τμήματος μας, προχωράμε συγκροτώντας σταδιακά τις θεματικές ομάδες (ΘΟ) που καλύπτουν το αντικείμενο του τμήματος Μεταφορών και Δικτύων .
Καλούνται λοιπόν στη πρώτη συνάντηση συγκρότησης της ΘΟ Αερομεταφορών οι σύντροφοι, που έχουν ήδη δηλώσει ότι τους ενδιαφέρει η συμμετοχή τους σε αυτήν, αλλά επίσης και όποιος άλλος σύντροφος η «φίλος» του ΣΥΡΙΖΑ αφενός αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται μέσα σ ένα ασφυκτικό πολιτικό περιβάλλον, αφετέρου αισθάνεται ότι μπορεί να προσφέρει σε αυτόν τον τομέα. Το επιστημονικό πεδίο, το επάγγελμα ή το πεδίο δράσης αλλά πάνω απ όλα η διάθεση για ουσιαστική συμβολή, είναι τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για μια ποιοτική και λειτουργική συμμετοχή στην ΘΟ Αερομεταφορών του Τμήματος Μεταφορών και Δικτύων του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη πρώτη συνάντηση μας, πρώτα απ’όλα θ’ανταλλάξουμε κάποιες σκέψεις, θα οριοθετήσουμε τον τρόπο λειτουργίας μας ως ομάδα, θα συζητήσουμε για οργανωτικά θέματα και για τις αρχικές κατανομές και τελικά θα γίνει μια αρχική προσέγγιση για το πως η ομάδα μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ  στον τομέα μας, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών.
Σας καλούμε και σας περιμένουμε στα γραφεία των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ  Λεωνιδίου & Κολωνου στο Μεταξουργείο την Πέμπτη 17/12/2015 και ώρα 17.30 στον τρίτο όροφο.






[17/12/2015] Εκδήλωση της ΟΜ Βικτώριας για τα κόκκινα δάνεια


[18/12/2015] Εκδήλωση της ΟΜ Χαλανδρίου

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου διοργανώνει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 19.00, χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος στο Χαλάνδρι(Σόλωνος και Περικλέους.

 


[22/12/2015] Εκδήλωση της ΟΜ Κηφισιάς για το Ασφαλιστικό

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ σας προσκαλεί την Τρίτη 22/12/2015 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Ερυθραίας (Βίλα Κώστα - Λουκή Ακρίτα 4 ) στην πολιτική εκδήλωση με θέμα:
 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


[22/12/2015] Εκδήλωση για τα κόκκινα δάνεια από την ΟΜ Αγ. Παρασκευής

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 7:00μμ η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής διοργανώνει στα γραφεία της Ηρώων Πολυτεχνείου 4 - 3ος όροφος.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόντρα στην παραπληροφόρηση των καιρών, Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής διοργανώνει μια ιδιαιτέρως επίκαιρη εκδήλωση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,

τα κόκκινα δάνεια και την κοινωνία με ομιλητές:

τον οικονομολόγο Γιώργο Θωμόπουλο
και την Μαρίκα Φραγκάκη μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόκκινα Δάνεια - Ρευστότητα
Συμμετοχή Κράτους - Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Τι σημαίνουν τελικά οι «γνωστές - άγνωστες» λέξεις του τραπεζικού συστήματος;


[22/12/2015] Εκδήλωση της Ν.Ε. Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ν.Ε. Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει την Τρίτη 22-12-15 και ώρα 18:30 σε συζήτηση με θέμα: "Κράτος και Αριστερά - Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης"
Εισηγητές:
ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης και η Πρόεδρος του Ο.Α.Ε.Δ. Μαρία Καραμεσίνη.
Στην αίθουσα "Αντώνης Τρίτσης" (Ακαδημίας 50-Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων).


Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ