Δεκέμβριος 2021

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου 2021, το Τμήμα Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνουν ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο:

"3η Δεκεμβρίου 2021 Παγκόσμια Ημέρα Αναπήρων -

που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 7.00 μ.μ. διαδικτυακά με τη χρήση της πλατφόρμα τηλεδιάσκεψη ZOOM.

Στην εκδήλωση - συζήτηση ομιλήτριες θα είναι οι:

Στη συζήτηση θα παρέμβει ο Αντώνης Χαροκόπος, Περιφερειακός σύμβουλος ΠΔΕ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ), Πρόεδρος Δ.Σ. της ΠΟΜΑμεΑ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑμεΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ), 3ος Αντιπρόεδρος ΕΣΑμεΑ (ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ με ΑΝΑΠΗΡΙΑ).

Επίσης στη συζήτηση προσκλήθηκαν και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Την εκδήλωση – συζήτηση θα συντονίσει ο Μαρκέτος Γρηγόρης, Υπεύθυνος του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και μέλος του συντονιστικού του Τμήματος Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση από τη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ στο Facebook: https://www.facebook.com/syrizaaxaias

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου 2021, το Τμήμα Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο:

3η Δεκεμβρίου 2021 Παγκόσμια Ημέρα Αναπήρων

και θέμα:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανοίγει την συζήτηση με την κοινωνία και τις ανάγκες της στην πρώτη γραμμή"

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης – συζήτησης έχει ως εξής:

7.00 Καλωσόρισμα-Χαιρετισμός του συντονιστή της εκδήλωσης

7.05 Θεανώ Φωτίου, Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθήνας, Αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

7.30 Καίτη Θεοχάρη, Συντονίστρια τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής

7.45 Μαργαρίτα Καραγιώργου-Λάζαρη, Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ, Πρόεδρος Ε.Ε. ΠΟΜΑμεΑ, Μέλος Γραμματείας τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θέμα: "Η διπλή μάχη των γυναικών με την αναπηρία"

8.00 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΧΑΙΑΣ

Αντώνης Χαροκόπος, Περιφερειακός σύμβουλος ΠΔΕ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ), Πρόεδρος Δ.Σ. της ΠΟΜΑμεΑ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑμεΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ), 3ος Αντιπρόεδρος ΕΣΑμεΑ (ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ με ΑΝΑΠΗΡΙΑ.

8.05 Παρεμβάσεις - Ερωτήσεις άλλων κοινωνικών φορέων

8.30 Απαντήσεις- Συζήτηση (Ομιλητές)

8.45 Λήξη Εκδήλωσης (Συντονιστής)

[08/12/2021] Εκδήλωση της ΟΜ Νίκαιας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Η δημόσια υγεία στην εποχή και στα χρόνια της πανδημίας

Στα πλαίσια  των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ η οργάνωση μελών της ΝΙΚΑΙΑΣ διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση–συζήτηση την Τετάρτη 08/12/2021 ώρα 19:00 Με θέμα : Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
1. Κεντρική ομιλήτρια

Δώρα Αυγέρη ( Αναπληρώτρια τομεάρχης υγείας ΣΥΡΙΖΑ).

2. Γιώργος Αντύπας : πρ. Υποδιοικητής 2ης ΥΠΕ. Πρ. Όρθ/κος δ/ντης νοσοκομείου Νίκαιας και πρ.  μέλος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου.( Κατέχει καλά  τόσο την πρωτοβάθμια υγεία λόγω της θεσμικής του ιδιότητας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα προβλήματα των  νοσοκομείων και από την ιδιότητα του σαν δ/ντης κλινικής, και σαν πρώην  υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ   )

3. Γιώργος Ντουνιάς. (Γιατρός) Συντονιστής Νομαρχιακής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

4. Προκοπή Σωτηρία ( Ρούλα): Υπεύθυνη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κρατικού, προϊσταμένη παραϊατρικου προσωπικού νοσοκομείου Νίκαιας και μέλος  του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας.  (Κατέχει καλά όλα τα προβλήματα του φ νοσοκομειου και μέσα από τον θεσμικό της ρόλο στο συλλογο εργαζομένων και σαν προϊσταμένη παραϊατρικου τομέα )

5. Παντέλης Τάκης : Μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, μέλος ΟΜ  ΣΥΡΙΖΑ και νοσηλευτής στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας.

Επιπρόσθετα θα  γίνουν αναφορές  για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, για την μονοθεματικη τους διαχείριση λόγω covid και τα προβλήματα που δημιουργεί στα περιστατικά non covid. Θα δώσουν έμφαση στις έλειψες της πρωτοβάθμιας υγείας (κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ) και πως με την  σημαντική ενίσχυσή τους  θα μπορούσαν να βελτιώσουν την νοσηλεία των σοβαρών περιστατικών κάθε ειδικότητας, αλλά και για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα εμβόλια. Επίσης  θα  προταθούν   δράσεις για την βελτίωση των παροχών υγείας  των κατοίκων - ασθενών της περιοχής.

[08/12/2021] Πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για «Εργασιακά δικαιώματα κατά την περίοδο της πανδημίας – Ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης»

Πολιτική εκδήλωση για «Εργασιακά δικαιώματα κατά την περίοδο της πανδημίας – Ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης»

Πολιτική εκδήλωση με θέμα «Εργασιακά δικαιώματα κατά την περίοδο της πανδημίας – Ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης» διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Δεκέμβρη, θα αρχίσει στις 18:00 και θα διεξαχθεί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με κεντρικούς ομιλητές:

→ την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτή και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

→ τον Ανδρέα Νεφελούδη, πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας

Παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα κάνουν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων του νομού, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Οι εργασίες της πολιτικής εκδήλωσης θα αναμεταδοθούν ζωντανά από τη σελίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο facebook.

Την διοργάνωση της πολιτικής εκδήλωσης έχουν αναλάβει τα μέλη των ομάδων εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Εργατικής Πολιτικής – Συνδικαλιστικού της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης της πανδημίας και καλούνται οι συμμετέχοντες να τα εφαρμόζουν ευλαβικά.

Συνέντευξη Τύπου

Ενόψει της πολιτικής εκδήλωσης θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου, αύριο, Τρίτη 8 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οδό Μάχης Κρήτης 3 (1ος όροφος).

[09/12/2021] Διαδικτυακή Εκδήλωση ΝΕΒΑ για την οικονομία

H Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,

διοργανώνει την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 στις 7:30 μ.μ.

διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

"Είναι μονόδρομος η ακρίβεια, οι ανισότητες και η μη βιώσιμη ανάπτυξη?

Η πολιτική της ΝΔ και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ"

ομιλητές

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Συντονιστής Οικονομικής Πολιτικής | Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Link Σύνδεσης

Tritos Admin is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: ΝΕΒΑ Εκδήλωση για την Οικονομία
Time: Dec 9, 2021 07:30 PM Athens

Join Zoom Meeting

[09/12/2021-08/12/2021] Ημερίδα Ευρωομάδας της Αριστεράς: Νέο Ευρωπαϊκό Οικονομικό Πλαίσιο και Πολιτική Ανάκαμψης

Ευρωομάδα της Αριστεράς: Υβριδική ημερίδα με θέμα «Νέο Ευρωπαϊκό Οικονομικό Πλαίσιο και Πολιτική Ανάκαμψης» -  Προεδρεύει ο Δημήτρης Παπαδημούλης με την συμμετοχή του Αλέξη Χαρίτση - Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στις 11.00 – Θα μεταδοθεί ζωντανά στον σύνδεσμο: https://broadcaster.interactio.eu/join/5unz-i38g-f5j7 και στη σελίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο YouTube στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=izVIYLOXl3I&ab_channel=TheLeftintheEuropeanParliament

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει υβριδική ημερίδα με θέμα «Νέο Ευρωπαϊκό Οικονομικό Πλαίσιο και Πολιτική Ανάκαμψης», αύριο, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 13:30 ώρα Ελλάδος, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην ημερίδα θα προεδρεύσει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ στο πάνελ θα συμμετάσχει ως ομιλητής ο Βουλευτής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης. Η ημερίδα που διοργανώνεται από τις Αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, του γερμανικού DIE LINKE και του βασκικού EH-BILDU, θα επικεντρωθεί στο πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας, στις εναλλακτικές λύσεις για το πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ αλλά και στο πώς μπορούν να αξιοποιηθούν ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τα Εθνικά Σχέδια για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την απασχόληση και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν πολιτικοί, βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Αριστερά και τους Πράσινους καθώς και πανεπιστημιακοί. Θα μεταδοθεί με ζωντανή σύνδεση μέσω διαδικτύου με διερμηνεία και στα ελληνικά. Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα ενεργής συμμετοχής των θεατών με ερωταπαντήσεις μέσω του chat.

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα μπορείτε να συνδεθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

ή στη σελίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο YouTube στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=izVIYLOXl3I&ab_channel=TheLeftintheEuropeanParliament

Περισσότερες πλροφορίες σχετικά με την ημερίδα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:

Παρακάτω ολόκληρο το πρόγραμμα της ημερίδας:

11.00-11.10      Εισαγωγικές παρατηρήσεις από τον Martin Schirdewan, Ευρωβουλευτή και Συμπρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

11.10-13.30      Νέο Ευρωπαϊκό Οικονομικό Πλαίσιο και Πολιτική Ανάκαμψης

Πρόεδρος: Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μέλος της Αριστεράς στις Επιτροπές ECON & BUDG

Ομιλητές στο πάνελ:

– Αλέξης Χαρίτσης, Βουλευτής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

– Καθ. Özlem Onaran, Καθηγητής Οικονομικών, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Πολιτικής Οικονομίας του Greenwich στο Λονδίνο

– Pello Otxandiano, Επικεφαλής Προγράμματος του EH Bildu

– Rasmus Andresen, Ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Μέλος των Επιτροπών BUDG, ITRE & IMCO

[10/12/2021] ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ - Εκδήλωση-συζήτηση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πλ. Βικτωρίας - Αχαρνών με τον Αριστείδη Μπαλτά

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Πλατείας Βικτωρίας-Αχαρνών διοργανώνει ομιλία και συζήτηση με τον Αριστείδη Μπαλτά, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ, πρώην υπουργό, ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ),

με θέμα:

Ένα επίμονο όραμα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, στις 7:00 μ.μ., στα γραφεία της Οργάνωσης, Τροίας 28 (πάνω από την Πατησίων), με τη στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας.

Διαδικτυακή μετάδοση

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση διαδικτυακά επισκεφθείτε το σάιτ της ΝΕ Α’ Αθήνας (πατήστε εδώ) ή τις σελίδες στο facebook:

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας
ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πλατείας Βικτωρίας – Αχαρνών
(Ερωτήσεις μέσω facebook ή στο μέιλ maria-adamop@hotmail.com)

*Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα. Οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης Covid-19.

[11/12/2021] ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΥΡΟΥ: Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Μεταφορικό Ισοδύναμο: γιατί απειλείται και πώς μπορούμε να το υπερασπιστούμε» - Σάββατο 11/12 - 7μμ

Συζητάμε για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Μεταφορικό Ισοδύναμο: γιατί απειλείται και πώς μπορούμε να το υπερασπιστούμε» διοργανώνουν η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και η Οργάνωση Μελών Σύρου, στο πλαίσιο του διαλόγου με την κοινωνία ενόψει του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 19.00, στο Καφέ «Μέγαρο», στην Ερμούπολη.

Θα μιλήσουν ο Νεκτάριος Σαντορινιός, πρώην Αναπλ.Υπουργός και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ο Νίκος Αλμπανόπουλος, πρ. Αντιδήμαρχος Σύρου.

Θα χαιρετίσει και θα παρέμβει ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Συρμαλένιος.

Παρεμβάσεις / τοποθετήσεις θα γίνουν επίσης από τον Γιώργο Κασσάρα, πρ. Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Χάρη Βεκρή, διαχειριστή της ομάδας "Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου".

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο έχει αναγνωριστεί από την πλειονότητα των νησιωτών ως μέτρο εμβληματικό μιας πολιτικής, η οποία ενσωματώνει την αρχή της νησιωτικότητας στις οφειλόμενες κρατικές πολιτικές προς άρση των ανισοτήτων. Παρακαταθήκη της προηγούμενης κυβέρνησης για τη νησιωτική Ελλάδα, η πολιτική αυτή έρχεται σήμερα να απαξιωθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ στο όνομα ενός δήθεν "εξορθολογισμού".

Τα εισιτήρια καταβάλλονται στους δικαιούχους ανά έξι μήνες αντί ανά μήνα, όπως συνέβαινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι καταβολές στις επιχειρήσεις αντί ανά τετράμηνο γίνονται τώρα στην καλύτερη περίπτωση ανά εξάμηνο, ενώ εντός του 2021 καμία επιχείρηση δεν αποζημιώθηκε.

Ενδεικτικό των πολιτικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης είναι η κατάργηση στην πράξη του σκέλους των καυσίμων στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, τη στιγμή που δεν έχουν καν πληρωθεί όσοι συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή του.

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια πρώτων υλών, καυσίμων και εμπορευμάτων απειλεί πολίτες και επιχειρήσεις, δεν μπορεί οι νησιωτικές κοινωνίες να υφίστανται και πάλι το μεγαλύτερο πλήγμα.

Η αξιόπιστη εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών και η περαιτέρω επέκτασή του στα καύσιμα αποτελεί στοιχειώδη όρο επιβίωσης των νησιωτικών περιοχών και αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη του κάθε νησιού ξεχωριστά.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα της ΝΕ Κυκλάδων στο facebook.

(Στο χώρο της εκδήλωσης θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα)

[11/12/2021] Διαδικτυακή Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί – Παρέμβαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλ. Τσίπρα

«Ακούμε τα παιδιά, Σχεδιάζουμε το μέλλον» - Σάββατο 11/12

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει το Σάββατο στις 11 Δεκεμβρίου στις 6.30μμ διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ακούμε τα παιδιά, Σχεδιάζουμε το μέλλον», με παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

Στην εκδήλωση μιλούν παιδιά και έφηβοι, εκφράζουν τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους για την εκπαίδευση και τις επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή τους, προβάλλουν τα δικαιώματα τους, και κυρίως το δικαίωμα να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και έναν πιο δίκαιο κόσμο, συμπεριληπτικό χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Συζητούν οι: Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Μερόπη Τζούφη, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας, Κορίνα Χατζηνικολάου, Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, ΑΠΘ.

Προλογίζει και συντονίζει η δημοσιογράφος Ναταλί Χατζηαντωνίου. Θα μεταδοθεί ζωντανά στα:  Left.gr, στο site της εφημερίδας «Η Αυγή» και «Στο Κόκκινο 105.5».

[15/12/2021] Εκδήλωση της ΝΕ Ν. Αθήνας και του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου: Βάζουμε STOP στην Έμφυλη Βία και τις Γυναικοκτονίες

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας και το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με

θέμα: "Βάζουμε STOP στην Έμφυλη Βία και τις Γυναικοκτονίες - Κανένα Παιδί Θύμα ΕνδοΟικογενειακής Βίας "

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 - 7.00 μ.μ

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Έλενα Κουντουρά Ευρωβουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
    Σπύρος Λάππας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
    Φωτεινή Κούβελα πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων

Ζωντανή Μετάδοση (live streaming) Facebook :

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ_facebook page

Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας

[21/12/2021] ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαρνών - Εκδήλωση για εμβολιασμούς

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αχαρνών διοργανώνει την Τρίτη 21/12 ώρα 7.30 Διαδικτυακή εκδήλωση με  θέμα:

"ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ - ΠΡΑΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Κυβερνητικές ευθύνες - Ανάγκη για μια άλλη Υγειονομική Πολιτική"

Ομιλητές:

·  Ξανθός Ανδρέας, Τομεάρχης Υγείας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

·  Καλομενίδης Γιάννης, Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Θα συντονίσει ο γιατρός Ι. Δέδες τ. βουλευτής μέλος ΚΕΑ.

[27/12/2021] Εκδήλωση-συζήτηση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πλ. Βικτωρίας-Αχαρνών με τον Νίκο Ξυδάκη και θέμα «ΜΜΕ και Δημοκρατία σε διπλή δοκιμασία: Δεξιά παλινόρθωση και βιοπολιτική της πανδημίας»

Η  Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Πλατείας Βικτωρίας - Αχαρνών διοργανώνει ομιλία - συζήτηση με  κύριο ομιλητή τον Νίκο Ξυδάκη (πρώην υπουργό Πολιτισμού, αναπλ. υπουργό Εξωτερικών, δημοσιογράφο, διευθυντή του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, με θέμα:

Στη συζήτηση παρεμβαίνουν και δημοσιογράφοι από διάφορα Μέσα Επικοινωνίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27  Δεκεμβρίου 2021, στις 7:00 μ.μ., στα γραφεία της Οργάνωσης, Τροίας 28 (πάνω από την Πατησίων), με τη στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας.

Διαδικτυακή μετάδοση

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση διαδικτυακά επισκεφθείτε το σάιτ της ΝΕ Α’ Αθήνας ή τις σελίδες στο facebook:

·       ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας
·       ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πλατείας Βικτωρίας – Αχαρνών
·       (Ερωτήσεις μέσω facebook ή στο μέιλ maria-adamop@hotmail.com)