ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

Ιούλιος 2014

[01/07/2014] Εκδήλωση - συζήτηση της ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Τμημάτων Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τις φύλακες

Σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση σχετικά με τις φυλακές "υψίστης ασφαλείας" (τύπου Γ'), τις οποίες προωθεί με νομοσχέδιό του το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καλεί την Τρίτη 1/7 και ώρα 18.30 στο Ξενοδοχείο "Τιτάνια", η ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τα Τμήματα Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση παρεμβαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και Βασιλική Κατριβάνου, η συντονίστρια του Τμήματος Δικαιοσύνης Δανάη Κολτσίδα και η συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Αναλυτικά, το κείμενο της πρόσκλησης έχει ως εξής:


Φυλακές τύπου Γ': Από σωφρονιστικά ιδρύματα σε φυλακές ψυχών.
Είναι τα δικαιώματα των κρατουμένων ο "εχθρός";


Αν "ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται από το επίπεδο διαβίωσης των φυλακισμένων της", τότε σίγουρα στην Ελλάδα υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί.

Στις συνθήκες της πρωτοφανούς κοινωνικής κρίσης της μνημονιακής Ελλάδας, οι φυλακές αντιμετωπίζονται ως η "πίσω αυλή". Ανθρώπινες ψυχές στοιβάζονται εγκαταλελειμμένες χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, συχνά χωρίς τροφή, χωρίς περίθαλψη, χωρίς τρεχούμενο νερό. Ούτε οι επανειλημμένες καταδίκες της χώρας μας από το ΕΔΔΑ ούτε η κραυγή αγωνίας των κρατουμένων, που τις τελευταίες μέρες προχωρούν μαζικά σε απεργία πείνας σε όλη την Ελλάδα, και των εμπλεκόμενων φορέων και οργανώσεων έχουν μέχρι στιγμής σταθεί ικανές να στρέψουν την προσοχή της πολιτείας στο θέμα.

Αντίθετα, σε μια προσπάθεια εκμετάλλευσης του γενικευμένου συναισθήματος φόβου και ανασφάλειας των πολιτών, σε μια προσπάθεια καλλιέργειας ενός δόγματος "νόμος και τάξη", η κυβέρνηση αυστηροποιεί διαρκώς το πλαίσιο διαβίωσης στις φυλακές, χωρίς την ίδια στιγμή να παίρνει κανένα θετικό μέτρο αναβάθμισης των συνθηκών ζωής των κρατουμένων.

Έτσι, ακόμα και τα στοιχειώδη δικαιώματα των κρατουμένων συμπιέζονται και καταπατούνται όλο και περισσότερο, με αποκορύφωμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται και ψηφίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή, σχετικά με τις φυλακές "γ' τύπου". Με το νομοσχέδιο αυτό - και παρά την παραπλανητική αναφορά σε φυλακές "υψίστης ασφαλείας"- το μόνο που επιδιώκει και επιτυγχάνει η κυβέρνηση είναι η πλήρης υπονόμευση κάθε έννοιας σωφρονισμού και κάθε προοπτικής ομαλής κοινωνικής επανένταξης και η μετατροπή της φυλακής σε μηχανισμό εξόντωσης των κρατουμένων.

Απέναντι σε αυτή την αντίληψη, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την πρωτοβουλία να ανοίξει τη συζήτηση με πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς και κινήματα, σε μια προσπάθεια, πρώτα απ' όλα, να δημιουργηθεί ένα μέτωπο που θα σταματήσει το απαράδεκτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ένα νομοσχέδιο που συνάντησε την ομόθυμη καταδίκη όλων των φορέων που κλήθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ένα νομοσχέδιο που γυρίζει αιώνες πίσω το επίπεδο του νομικού μας πολιτισμού και του επιπέδου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας.

Αλλά και περαιτέρω, έχοντας ως πάγια πεποίθηση το γεγονός ότι η ασφάλεια και η δημοκρατία δεν είναι έννοιες ανταγωνιστικές, αλλά παραπληρωματικές, ο ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει τη συζήτηση για την κατάσταση στις φυλακές και για τις δυνατότητες δημιουργίας ενός σωφρονιστικού συστήματος σύγχρονου και δημοκρατικού, που θα σέβεται τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα προωθεί τον πραγματικό σωφρονισμό και την κοινωνική επανένταξη και, με τον τρόπο αυτό, θα συμβάλει στην περιστολή της εγκληματικότητας και στην ενίσχυση του δικαιώματος ασφάλειας των πολιτών.

Με αυτές, λοιπόν, τις σκέψεις, καλούμε σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση, την Τρίτη 1η Ιουλίου και ώρα 18.30 στο Ξενοδοχείο "Τιτάνια".


ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,

Τμήμα Δικαιοσύνης & Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ



[02/07/2014] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ - Επιτροπή Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ σας καλεί στην Αίθουσα συνεδριάσεων Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 και ώρα 20:00 με θέμα:

"ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ - ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ"

 με ομιλητές τους:

-ΣΑΒΒΑ ΡΟΜΠΟΛΗ Διευθυντή ΙΝΕ ΓΣΕΕ και

-ΝΙΚΟ ΣΚΟΡΙΝΗ Συντονιστή τμήματος ΜμΕ ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ



[03/07/2014] Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ // ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 30

ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΚΑΡΑΓ. ΣΕΡΒΙΑΣ), ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συμβόλαιο «θανάτου» της βαριάς βιομηχανίας της χώρας και ξεπουλήματος της ηλεκτρικής ενέργειας εκτελεί η κυβέρνηση ανδρεικέλων Σαμαρά-Βενιζέλου με το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».

Ετοιμάζονται να ιδιωτικοποιήσουν έναντι «πινακίου φακής» τη σημαντικότερη –στρατηγικής σημασίας- δημόσια βιομηχανία της χώρας, παραδίδοντας σε ιδιώτες την ηλεκτρική ενέργεια, γεγονός που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας και θα πλήξει βάναυσα κάθε νοικοκυριό.

Η εγκληματική αυτή ενέργεια της ακραία νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης αποτελεί «βόμβα» για το μέλλον της χώρας, η οποία θα λειτουργήσει προς όφελος μιας χούφτας ιδιωτικών συμφερόντων, καταστρέφοντας υποδομές, δημόσια περιουσία και το στρατηγικότερο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που μετατρέπουν την χώρα σε οικονομική και παραγωγική «έρημο» θα στραφούν οι αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, οι αγώνες ολόκληρου του ελληνικού λαού, ο οποίος είναι ο πραγματικός «δημιουργός» της ΔΕΗ και ο μοναδικός ιδιοκτήτης της.

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο της Πέμπτης έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ για να ακυρωθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για ακρωτηριασμό-ξεπούλημα της ΔΕΗ.


ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ! ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ! ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!





[04/07/2014-06/07/2014] 18ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ // Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια

antiracistfestival.gr


[14/07/2014] ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΛ. ΚΥΨΕΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8μμ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΑΘΗΝΑΣ

Θέμα: Στο σφυρί η Δημόσια Περιουσία και τα Δημόσια Αγαθά
( Ενέργεια-Νερό-Δάση-Αιγιαλός)
ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ.ΚΥΨΕΛΗΣ-ΠΛ.ΑΜΕΡΙΚΗΣ

[16/07/2014] Ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού του ΣΥΡΙΖΑ με κοινωνικές οργανώσεις και φορείς για τις ακτές και τον αιγιαλό -Ομιλία του Αλ. Τσίπρα - Τετάρτη 16 Ιουλίου, 7.30 μμ στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη

Οι ακτές και ο αιγιαλός αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό φυσικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της χώρας, πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και προόδου. Στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων και με σειρά πρόσφατων νομοθετημάτων, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας.

Οι σχεδιασμοί αυτοί αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες.  Παράλληλα, απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με «κατεπείγουσες» αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους ενεργούς κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς στη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου για να αποκρούσουμε από κοινού αυτές τις πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον αλλά και την βιώσιμη οικονομία.

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 και ώρα 7.30 μμ στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε μια ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού κοινωνικές οργανώσεις και δίκτυα, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, πολιτικές δυνάμεις και κόμματα. Οι εργασίες θα ανοίξουν με ομιλία του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ         


[17/07/2014] ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΖ
(Εργοστάσιο Σερρών)

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών διοργανώνει, την Πέμπτη 17/7/2014 9 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λευκώνα (πίσω από το Δημαρχείο), εκδήλωση με θέμα:

«Εργοστάσιο Ζάχαρης Σερρών: το μέλλον του εργοστασίου, το μέλλον του τόπου μας και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ»

 
Εισηγήσεις από:
1. Αφροδίτη Σταμπουλή, Βουλευτίνα Σερρών
2. Λίτσα Αμμανατίδου, Βουλευτίνα Β΄Θεσ/νίκης
3. Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βουλευτίνα Α΄Θεσ/νίκης (Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»)
4. Γιώργο Αρχοντόπουλο, Πρόεδρο Εργαζομένων ΕΥΑΘ (Πρώην υποψήφιο ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ)

[23/07/2014] 9ο Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Όπως κάθε χρόνο, από το 2005, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το δίκτυο transform! Europe διοργανώνουν το Θερινό Πανεπιστήμιο που συγκεντρώνει νέους και νέες ακτιβιστές και ακτιβίστριες, καθώς και μέλη κομμάτων και κοινωνικών κινημάτων, για μια πολυήμερη συζήτηση πάνω στα τρέχοντα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Στο Θερινό Πανεπιστήμιο γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Στα εργαστήρια και τα σεμινάρια, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες συζητούν προτάσεις πολιτικής και κινηματικές πρωτοβουλίες για μια άλλη Ευρώπη. Φέτος το Θερινό Πανεπιστήμιο θα πραγματοποιηθεί στο Werbellinsee 60 χμ. έξω από το Βερολίνο.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται γύρω από τους άξονες της Ειρήνης, της Ευρώπης και της Οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο θα αναζητηθούν απαντήσεις σε ζητήματα όπως: Πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών; Πώς θέλουμε να σχεδιάσουμε την Ευρώπη, μια Ευρώπη που είναι σε κρίση; Πώς θα αντιπαλέψουμε τη διαχείριση της κρίσης όπως αυτή ασκείται από την Ε.Ε.; Πώς μπορούμε να απαντήσουμε στην αντιπαράθεση μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη δεξιά στροφή που συντελείται στην Ευρώπη;

Τα ζητήματα αυτά θα αναδειχθούν καταρχήν σε ανοιχτές συζητήσεις, ενώ στη συνέχεια θα αναλυθούν εκτενέστερα σε παράλληλα σεμινάρια και θεματικά εργαστήρια. Και βέβαια θα υπάρχει χώρος για χαλαρές συζητήσεις, διασκέδαση και χαλάρωση σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Οι γλώσσες εργασίας είναι οι ακόλουθες: γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά και ρωσικά.

Εγγραφή:

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που βρίσκεται στο σάιτ του Θερινού Πανεπιστημίου http://elsummeruniversity2014.wordpress.com/

και να την αποστείλουν στο elsu2014@die-linke.de. Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Παρακαλείσθε να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 13 Ιουνίου.

Κόστος:

Το κόστος συμμετοχής ξεκινά από τα 100 ευρώ και περιλαμβάνει μετάβαση από το Βερολίνο στο Werbellinsee, συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες και διαμονή σε 5κλινα δωμάτια. Υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και σε άλλα δωμάτια με πρόσθετη χρέωση.

Μεταφορά:

Μπορείτε να φτάσετε στο Βερολίνο αεροπορικώς είτε μέσω του αεροδρομίου Tegel είτε μέσω του αεροδρομίου Schönefeld. Από εκεί θα υπάρχουν λεωφορεία για μετάβαση στο Werbellinsee, ενώ λεωφορεία θα υπάρχουν και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (Hauptbahnhof). Όσοι/ες επιθυμούν να ταξιδέψουν αυτόνομα μπορούν να πάρουν το τοπικό τρένο από το Hauptbahnhof με κατεύθυνση το Eberswalde και από εκεί να πάρουν λεωφορείο.

Πρόγραμμα:

Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του Θερινού Πανεπιστημίου:

http://elsummeruniversity2014.wordpress.com/



[25/07/2014] Πρόσκληση Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ σε Συνέντευξη Τύπου

Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου του Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εξαγγελθείσα εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, την Παρασκευή 25/7/2014 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος). Αντικείμενο της συνέντευξης θα είναι συνολικά το θέμα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και η ανάγκη μίας νέας “σεισάχθειας”, στον αντίποδα του διαρκούς περιορισμού της προστασίας των δανειοληπτών, υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων.

Παρεμβαίνουν με εισηγήσεις:

· Σταύρος Κοντονής, Δικηγόρος, Βουλευτής, μέλος της ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

· Ξανθή Παπαδοπούλου, Δικηγόρος, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Συντονιστικού του Τμ. Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ

καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων αλληλεγγύης:

· Κατερίνα Κνήτου, Δικηγόρος, "ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"

· Βίκτωρας Τσιαφούτης, Δικηγόρος, ΕΚΠΟΙΖΩ


Το Συντονιστικό του Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ





[28/07/2014] Μεγάλη συναυλία για τις καθαρίστριες με την Χάρις Αλεξίου


Ο ρ/σ Στο Κόκκινο και η "Αλληλεγγύη για όλους" διοργανώνουν μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών με την Χάρις Αλεξίου. Ο ρ/σ Στο Κόκκινο και η "Αλληλεγγύη για όλους" διοργανώνουν μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών με την Χάρις Αλεξίου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 στις 28 Ιουλίου στη πλατεία Συντάγματος.

Οι 595 απολυμένες καθαρίστριες συνεχίζουν τον αγώνα τους για την επαναπρόσληψή τους εδώ και 10 μήνες. Στις 28 Ιουλίου θα είμαστε όλοι εκεί για να τις στηρίξουμε!!

stokokkino.gr





[29/07/2014] Πρόσκληση της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και του Τμήματος Οικολογίας σε δημόσια εκδήλωση - διαβούλευση για τα θέματα του ν/σ για την ιδιωτική πολεοδόμηση, τους Οικοδομικούς συνεταιρισμούς και τα Δάση

Η Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Οικολογίας - περιβάλλοντος - Χωρικού σχεδιασμού διοργανώνουν δημόσια εκδήλωση διαβούλευση για τα θέματα  του ν/σ για την ιδιωτική πολεοδόμηση, τους Οικοδομικούς συνεταιρισμούς και τα Δάση


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ  και ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Διαβούλευση-εκδήλωση  για το Νομοσχέδιο «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ- ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ»

Τα Δασικά Οικοσυστήματα  αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για το περιβάλλον της χώρας, για την διατήρηση της βιοποικιλότητας, για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η όποια επέμβαση στις δασικές περιοχές δεν πρέπει να διαταράσσει την συνέχεια του οικοσυστήματος, γι΄ αυτό το σύνταγμα της χώρας με τα άρθρα 24 και 117 προστατεύουν τα δασικά οικοσυστήματα από ασύμβατες αστικές και άλλες χρήσεις και δραστηριότητες. Με το υπό συζήτηση στο θερινό τμήμα νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ  με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να παρακάμψει την συνταγματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

 Ο χωροταξικός – πολεοδομικός σχεδιασμός έχει στρατηγικό χαρακτήρα και οι προβλέψεις του νομοτελειακά θα πρέπει να λειτουργούν ευνοϊκά, όχι μόνο για το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας στο οποίο η αναμενόμενη ανάπτυξη θα αποφέρει τα οικονομικά οφέλη, αλλά για όλο το κοινωνικό σύνολο. Η ιδιωτική πολεοδόμηση που προωθείται  από την κυβέρνηση παραδίδει τον  σχεδιασμό στην υπηρεσία ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

 Με τον  χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό με τον σχεδιασμό διαχείρισης και προστασίας των  φυσικών οικοσυστημάτων η γη θα πρέπει να αντιμετωπίζεται κατ΄ αρχή ως Δημόσιο Αγαθό και όχι ως εμπορεύσιμο είδος .

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς σε συζήτηση με στόχο  την ενημέρωση και ενεργοποίηση των πολιτών ενάντια σε  πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, τα δημόσια κοινά αγαθά.  

Την Τρίτη 29 Ιουλίου, στις 6.30μμ, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, (Πανεπιστημίου/ Ελ. Βενιζέλου 52, Αθήνα) η Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) ΥΠΕΚΑ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Οικολογίας- Περιβάλλοντος –  Χωρικού σχεδιασμού της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ  καλούν σε ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού κοινωνικές οργανώσεις και δίκτυα, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικές δυνάμεις και κόμματα.

 Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.


ΕΕΚΕ ΥΠΕΚΑ της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

Τμήμα Οικολογίας - Περιβάλλοντος - Χωρικού σχεδιασμού





[30/07/2014] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Ηρκαλείου Κρήτης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Η ΟΜ Μασταμπά-Ατσαλένιου και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου σας προσκαλούμε στην εκδήλωση με θέμα:   

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΧΩΡΑ και ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ! - ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

την Τετάρτη 30 Ιούλη, στις 7:30μμ, στην πλατεία Νικαίας (Ακαδημίας & Σμπώκου)

θα μιλήσουν οι: Βάνα Σφακιανάκη, Μιχάλης Κριτσωτάκης & εκπρόσωπος εργαζομένων ΔΕΗ

Θα ακολουθήσει συναυλία με το «Κάλεσμα της φύσης» - Μουδάτσος, Ξυδάκης κλπ


Δεν δικαιούνται να πουλάνε κάτι που δεν τους ανήκει!

Οι αιγιαλοί, οι ακτές, τα δάση, η δημόσια περιουσία, ο πολιτισμός και οι μνήμες δεν πωλούνται.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταστρέφει τα πάντα Παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία προσπαθώντας ότι προλάβουν να το ξεπουλήσουν, να το χαρίσουν, να το διαλύσουν. Να παραδώσουν την κοινωνία εξουθενωμένη ως όμηρο και μία χώρα «έρημο», στα μεγάλα ελληνικά και ξένα, ιδιωτικά και κρατικά συμφέροντα, προς όφελος πάντα, των κοινωνικά και οικονομικά ισχυρών.

Διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και εξανεμίζουν τις συντάξεις, καταστρέφουν την παιδεία και την υγεία, ξεπουλάνε ακτές και δάση , λιμάνια και αεροδρόμια, εγκαταστάσεις και υποδομές (όπως της ΔΕΗ)  …..  τον αέρα που ανασαίνουμε.

Ξέρουμε το στόχο τους. Θέλουν να στερήσουν από το λαό και τη νέα αριστερή προοδευτική κυβέρνησή του, όλα τα πολύτιμα εργαλεία για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας και της οικονομίας, για τη σωτηρία των ανθρώπων.

Πρέπει να τους διώξουμε γρήγορα.

Σας καλούμε να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη μέρα.

Η παρουσία, οι ερωτήσεις, η κριτική και οι προτάσεις σας, θα συμβάλουν αποφασιστικά στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, να απαντήσει στα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα της περιοχής μας, της χώρας μας και του λαού μας.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, να τους διώξουμε, να σταματήσουμε την καταστροφή, να χτίσουμε ένα μέλλον αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας.


ΣΥΡΙΖΑ
Ο.Μ. Μασταμπά-Ατσαλένιου
Νεολαία Ηρακλείου



[31/07/2014] Κάλεσμα Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο σημερινό (31/7) συλλαλητήριο για τη Γάζα


Ο στρατός του Ισραήλ συνεχίζει το έγκλημα κατά των κατοίκων της Γάζας με αμείωτη ένταση. Οι θηριωδίες του ισραηλινού στρατού εις βάρος αμάχων έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Πρόκειται για την προσπάθεια να εξοντωθεί ένας ολόκληρος λαός, να σβηστεί η ανάμνησή του από την Ιστορία.


Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι μόνοι όμως. Έχουν ήδη πληθύνει σε όλο τον κόσμο οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη σφαγή στη Γάζα, με τον τόνο να τον δίνουν τα μαζικά και δυναμικά συλλαλητήρια στο ίδιο το Ίσραήλ. Οι λαοί ενώνονται με την αλληλεγγύη, την ίδια στιγμήπ ου οι κυβερνήσεις προσπαθούν να επιβάλλουν τη σιωπή.


Η σφαγή των Παλαιστίνιων που εντείνεται με την επέμβαση στη Γάζα πρέπει να σταματήσει τώρα. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ενώνει τη φωνή της με όλα αυτά τα κινήματα και με τους ανθρώπους που σε όλο τον κόσμο φωνάζουν: Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία!


Καλούμε στη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 19.00. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών, ας το χρησιμοποιήσουμε, για να σταματήσει αυτό το έγκλημα!


Γραφείο Τύπου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ