ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

Ιούλιος 2021

[01/07/2021] Εκδήλωση της Ευρωομάδας της Αριστεράς LEFT - Festivals in the post-COVID-19 era

Αρχαία θέματα και ήρωες πυροδοτούν τις ευκαιρίες του σήμερα στο πλαίσιο της ψηφιακής και της πράσινης μετάβασης και της Πρωτοβουλίας για το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus.

Μια πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Γεωργούλη

Τα φεστιβάλ έχουν σημαντική συνεισφορά στις τοπικές οικονομίες και αντιπροσωπεύουν καλές πρακτικές υλοποίησης της ευρωπαϊκής πολιτικής πολιτισμού, αλλά και της ενδυνάμωσης της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ποικιλομορφίας και ταυτότητας. Η ενδυνάμωση του ρόλου των φεστιβάλ θα μπορούσε συνεπώς να θεωρηθεί ως μια πολιτιστική ανταπόκριση έναντι της συνολικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία COVID-19, αλλά και να ενισχύσει τις σύγχρονες ευκαιρίες όπως είναι η ψηφιακή και η πράσινη μετάβαση, καθώς επίσης και η Πρωτοβουλία για το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus. Σε αυτό το πλαίσιο αρχαία θέματα και ήρωες μπορούν να πυροδοτήσουν την διεθνή πολιτιστική συνεργασία καθώς ανέκαθεν ενώνουν και εμπνέουν τους καλλιτέχνες σε όλη την Ευρώπη και ανά τους αιώνες, να ξεπερνούν κρίσεις και να προοδεύουν.

RegistrationLink:https://eu01web.zoom.us/webinar/register/WN_AgrD4FqmRImfK7_IVv0Hrw 

Διερμηνεία στα ελληνικά/ γερμανικά / γαλλικά και γραπτοί υπότιτλοι στα αγγλικά

Facebook Event:

https://www.facebook.com/events/1487923451540674/?ref=newsfeed

*Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ολόκληρη ζωντανά στα ελληνικά από τη σελίδα Alexis Georgoulis MEP & στα αγγλικά από τη σελίδα Syriza European Parliament International στο Facebook

Περισσότερες πληροφορίες:

https://alexisgeorgoulis.eu/festival-covid-19/

Programme // Πρόγραμμα

14.00 Introduction to “Festivals in the post-COVID-19 era” // Εισαγωγή: «Τα Φεστιβάλ στην μετά-COVID-19 εποχή»

· Host – Moderation: MEP Alexis Georgoulis (The Left)

14. 10 Opening remarks – Institutional perspective // Άνοιγμα–ΘεσμικήΔιάσταση

· Themis Christophidou, Director-General for Education, Youth, Sport and Culture

· MEP Martina Michels (The Left)

· MEP Hannes Heide (S&D)

14.40 Panel I: The importance of Festivals in the post-COVID-era –Civil Society& Policy Making // Η σημασία των Φεστιβάλ στην μετά-COVID-19 εποχή

· Kathrin Deventer, Secretary General - European Festivals Association

· Niels Righolt, Vice-President - Culture Action Europe

· Manos Vougioukas, Secretary General - European Cultural Tourism Network

15.10 Panel II: Prospects and challenges for Festivals - Best Practices // Προοπτικές και προκλήσεις για τα Φεστιβάλ – Καλές Πρακτικές

· Ilias Chatzichristodoulou, Athens Digital Arts Festival

· Christos Georgiou,Executive Director of International Theatre Institute of Cyprus - International Ancient Greek Drama Festival of Cyprus,

· Nikos Papakostas, Co-founder of Inter Alia - Civic Action Meeting Point

· Eleni Temponera - Director of Marketing & Communications & Chrysa Martini – Head of Premises & Infrastructure, Elevsis 2023, European Capital of Culture

15.50 Q & A // Ερωτήσεις και Απαντήσεις


[07/07/2021] Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Περιστέρι με ομιλητή τον Γραμματέα της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημ. Τζανακόπουλο

Οι Οργανώσεις Μελών Περιστερίου και η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιούν, την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 και ώρα 19.30 ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία Περιστερίου (Δημαρχείου) για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Θα μιλήσει ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.


[07/07/2021] ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ν. ΙΩΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 20.00

Σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στη Νέα Ιωνία θα μιλήσει, σήμερα Τετάρτη 07/07/21 στις 08.00 μμ. ο τ. πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Νίκος Βούτσης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας με θέμα τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις καθώς και την επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά κεκτημένα.
Την εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον τ. πρόεδρο της Βουλής διοργανώνει η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ Νέας Ιωνίας και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του covid-19.
Το Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας βρίσκεται στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας.


[08/07/2021] Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φθιώτιδας και των ΟΜ Βόρειας και Νότιας Λαμίας για τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 στις 8.00 μμ – Πλατεία «ΚΑΡΑΒΙ»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας και των Οργανώσεων Μελών της Βόρειας και Νότιας Λαμίας

Συνεχίζουμε…..

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το τριήμερο 2,3 και 4 Ιουλίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Πανελλαδικής – Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην οποία πήραν μέρος συνολικά 1602 σύνεδροι.

Κατά το κλείσιμο των εργασιών της Κυριακής 4 Ιουλίου ο Γιώργος Σταθάκης, επικεφαλής της επιτροπής των προγραμματικών θέσεων, παρουσίασε το τελικό κείμενο με τις τροπολογίες που είχαν ενσωματωθεί από τις τοποθετήσεις τόσο από την διαδικασία της ολομέλειας όσο και από τα τραπέζια διαλόγου, το οποίο εγκρίθηκε κατά την ψηφοφορία με ποσοστό 97%, με μυστική ψηφοφορία από τους συνέδρους.

Η επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την κοινωνία μετά την Πανελλαδική Προγραμματική Συνδιάσκεψη συνεχίζεται για τη διαρκή επικαιροποίηση των προγραμματικών μας θέσεων, ενός μαχητικού, εναλλακτικού προγράμματος διακυβέρνησης στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών στόχων και αξιών.

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 στις 8.00 μμ στην πλατεία «ΚΑΡΑΒΙ» της Λαμίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας και οι Οργανώσεις μελών της Βόρειας και Νότιας Λαμίας οργανώνουμε ανοιχτή διαβούλευση - συζήτηση των προγραμματικών μας θέσεων.

Ομιλητής: Ο Γιώργος Σταθάκης, επικεφαλής της Επιτροπής των Προγραμματικών Θέσεων.

Παρουσιάζει τη στρατηγική μας πρόταση για την αντιμετώπιση των τριών μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία και τις προτάσεις μας για την επαναφορά στον τόπο μας της δικαιοσύνης στην εργασία, στην οικονομία, στην κοινωνία, στη ζωή. O ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει μια μεγάλη παραγωγική και τεχνολογική στροφή της οικονομίας και μια δίκαιη πράσινη μετάβαση με την κοινωνία παρούσα. Θα ακολουθήσει συζήτηση.


[12/07/2021] Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ρέθυμνο με Αλ. Χαρίτση και Α. Ξανθό

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου και η Ο.Μ. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνδιοργανώνουν πολιτική εκδήλωση-συζήτηση στο Ρέθυμνο, την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 στις 8 μμ, στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την πανδημία, τις επιπτώσεις στην οικονομία και κοινωνία και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για προοδευτική διέξοδο.

Ομιλητές:

· Αλέξης Χαρίτσης, Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

· Ανδρέας Ξανθός, Τομεάρχης Υγείας, Βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν ο συντονιστής της Ν.Ε. Ρεθύμνου Θοδωρής Δουλουμπέκης, ο συντονιστής της Ο.Μ. Ρεθύμνου Βασίλης Γιακουμάκης και τα μέλη της Κ.Ε. και της Κ.Ε.Α. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μανώλης Αυγενάκης, παπά Γιάννης Βάθης, Γιώργος Βλαστός και Γιώργος Τρούλης

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις μελών και συμμετεχόντων.

Της εκδήλωσης θα προηγηθεί σύσκεψη αναπτυξιακών φορέων του νομού με συμμετοχή του Αλ. Χαρίτση, του Α. Ξανθού και της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Θα υπάρξει πρόβλεψη για τήρηση των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας για τον Covid-19.


[12/07/2021] Εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών Αιγίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τα Εργασιακά

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αιγιαλείας, διοργανώνει τη Δευτέρα 12 Ιουλίου και ώρα 20:00μμ , στα ΄΄Σκαλάκια΄΄ της οδού Φιλοποίμενος στο Αίγιο, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Το νέο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά / το νέο νομοσχέδιο για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση».

Ομιλητές θα είναι οι:
α) Ανδρέας Νεφελούδης , πρώην γ.γ του Υπουργείου Εργασίας,
β) Διονύσιος Τεμπονέρας , νομικός –εργατολόγος.
Θα αναλυθούν όλα τα νομικά και όχι μόνο ζητήματα που προκύπτουν από τα δυο ως άνω νομοσχέδια, ενώ μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση και οι ομιλητές θα απαντήσουν στα όποια ερωτήματα τους τεθούν.
Είναι επιβεβλημένη η παρουσία όλων των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, των εμπόρων και των αυταπασχολούμενων, των νέων και γενικά κάθε ενεργού και σκεπτόμενου πολίτη , καθότι οι συνέπειες των δυο αυτών νομοσχεδίων αφορούν τους πάντες, αφού, επί της ουσίας , δίνουν τη χαριστική βολή τόσο στα εργασιακά όσα και στα ασφαλιστικά δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων. Στο χέρι μας είναι να καταργήσουμε και τα δυο νομοσχέδια στην πράξη, στο χέρι μας είναι να πούμε όχι, αφού εναλλακτικές λύσεις, με πυρήνα τον εργαζόμενο και τα δικαιώματά του, υπάρχουν , είναι εφικτές και ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ με τη στήριξη της κοινωνίας μπορεί και θα τις υλοποιήσει.


[12/07/2021] Εκδήλωση της ΝΕ Νότιας Αθήνας και της ΟΜ Νέας Σμύρνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ομιλητή τον Δ. Τζανακόπουλο

 
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας και η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νέας Σμύρνης διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου, στις 19.30, ανοιχτή εκδήλωση στην Πλατεία Νέας Σμύρνης, με ομιλητή τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Στην εκδήλωση ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θα αναφερθεί στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και θα αναλύσει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όπως προέκυψαν από την Προγραμματική Συνδιάσκεψη. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.


[12/07/2021] Eκδήλωση της Ν.Ε. Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα: «Αθλητισμός – η Επόμενη Μέρα και η Προγραμματική Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Αθλητισμός – η Επόμενη Μέρα και η Προγραμματική Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ»., σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ., στην Κεντρική Είσοδο του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο).

Ομιλητές:

Θάνος Μωραΐτης

Ιούλιος Συναδινός

Παναγιώτης Βουτυράκος

Συντονιστής: Θανάσης Λαζαρίδης, δημοσιογράφος

 

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα​


[13/07/2021] Ανοιχτή, δια ζώσης, εκδήλωση – συζήτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Η Απάντηση της Αριστεράς στην Ανατροπή των Εργασιακών Κεκτημένων»

Οι Οργανώσεις Μελών Παραλίας και Βραχνεϊκων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνουν ανοικτή, δια ζώσης, εκδήλωση - συζήτηση την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 και ώρα 8:00 μμ στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας των Εργατικών Κατοικιών Εύας (25ης Μαρτίου και Κρίτζαλη, Παραλία Πατρών) με θέμα: «Η Απάντηση της Αριστεράς στην Ανατροπή των Εργασιακών Κεκτημένων»

Στην εκδήλωση - συζήτηση ομιλητές θα είναι οι:

Ανδρέας Νεφελούδης, πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας.

Γιώργος Κυριακόπουλος, πρώην Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ.

Στη συζήτηση θα παρέμβουν οι Βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.


[15/07/2021] Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας με θέμα: Δικαίωμα στη γνώση - Οι κοινωνικές επιπτώσεις του αποκλεισμού μαθητών από τη τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών και εν όψει της κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων, διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 15/7/2021 στις 8 το βράδυ στο θεατράκι του Αναύρου με κεντρικό προσκεκλημένο τον καθηγητή του Παν. Δυτικής Αττικής και μέλος της ΝΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ερρίκο Βεντούρα.

Από τη φετινή χρονιά το υπουργείο παιδείας άλλαξε το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί.

Θεσπίσθηκε ένα νέο φίλτρο στην εισαγωγή των μαθητών, η ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ), ρύθμιση που δεν θα επιτρέψει να πληρωθούν όλες οι κενές θέσεις πρωτοετών στα πανεπιστήμια, μια και θα λειτουργεί ως κόφτης. Ιδιαίτερα, η συγκεκριμένη ρύθμιση στρέφεται απέναντι και στους πιο ευάλωτους μαθητές. Εκείνους που αναγκάζονται να εργαστούν για να ολοκληρώσουν το λύκειο. Τους υποψηφίους των εσπερινών λυκείων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιεί πιστά τη ατζέντα του νέοσυντηρητισμού, βασιζόμενη στην ιδεοληψία πως οι «κοινωνικές ανισότητες είναι κάτι το φυσιολογικό».
Ανοίγουμε, λοιπόν, τη συζήτηση για να ενημερώσουμε μαθητές και γονείς για τις προβλέψεις για τη φετινή χρονιά και για να κουβεντιάσουμε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τα θέματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τόσο στα ΑΕΙ όσο και στην επαγγελματική εκπαίδευση.


[20/07/2021] Εκδήλωση Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γυναικοκτονίες και έμφυλη βία, Από την Ελένη και την Καρολάιν στη φρίκη της Ηλιούπολης

Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για την έμφυλη και ενδοσυντροφική βία: από τη λεκτική και σωματική κακοποίηση των γυναικών μέχρι τις γυναικοκτονίες - Τρίτη, 20 Ιουλίου στις 18.30 – Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Facebook


Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει την Τρίτη 20 Ιουλίου στις 18.30 διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση και για τα πρόσφατα περιστατικά γυναικοκτονιών που συγκλόνισαν την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, αλλά και για τα κενά της νομοθεσίας τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής που αφήνουν απροστάτευτες τις γυναίκες – θύματα και διαρκώς εκτεθειμένες στην απειλή της κλιμακούμενης έμφυλης, ενδοσυντροφικής και ενδοοικογενειακής βίας.

Ο φόβος πίσω από τις κλειστές πόρτες. Η λεκτική και σωματική κακοποίηση των γυναικών - θυμάτων που εγκλωβίζονται στη σιωπή. Και τέλος οι δολοφονίες τους  που διαπράττονται στο πλαίσιο βαθιά εμπεδωμένων έμφυλων διακρίσεων και πατριαρχικών σχέσεων εξουσίας. Από την Ελένη Τοπαλούδη και την Καρολάιν Κράουτς έως την εφιαλτική υπόθεση κακοποίησης, απαγωγής και σωματεμπορίας  της 19χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη από αστυνομικό - το οδοιπορικό της φρίκης.

Υπάρχει λύση; Τί μπορεί να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι θεσμοί της, οι επιτροπές της αλλά και οι εθνικές κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν αυτή την παγκόσμια μάστιγα της βίας κατά των γυναικών με μοναδικό κριτήριο το φύλο τους;

Παρεμβαίνουν οι:

Δημήτρης Παπαδημούλης,  
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρμόδιος για θέματα ισότητας και διαφορετικότητας, επικεφαλής Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Έλενα Κουντουρά, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) και εισηγήτρια της Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον «Αντίκτυπο της Ενδοοικογενειακής Βίας στις Γυναίκες και τα Παιδιά και τα Δικαιώματα Επιμέλειας» που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειψηφία από τις Επιτροπές FEMM και JURI στις 13 Ιουλίου

Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής και Γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σπύρος Λάππας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ποινικολόγος

Κική Πετρουλάκη, Πρόεδρος Δ.Σ. Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ)

Συμμετέχουν:

Αθανάσιος Χαρμάνης, δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του, στην οποία μεταφέρει το συγκλονιστικό μήνυμα από την μητέρα και τον πατέρα της Καρολάιν Κράουτς: «τα κορίτσια που υποφέρουν να μιλάνε στους γονείς τους, να μη διστάζουν να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες από όσα ζουν»

Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος της 19χρονης, θύματος σεξουαλικής κακοποίησης και κυκλώματος trafficking στην Ηλιούπολη

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν επίσης και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ασχολήθηκαν με αυτά τα θέματα και θα απευθύνουν ερωτήσεις στους παρευρισκόμενους ομιλητές της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook στις παρακάτω σελίδες:

Syriza European Parliament @SYRIZAEP https://www.facebook.com/syrizaep

Δημήτρης Παπαδημούλης @Papadimoulis https://www.facebook.com/papadimoulis

Έλενα Κουντουρά @Kountouraelena https://www.facebook.com/kountouraelena

Την ώρα της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα ερωτήσεων στο κοινό μέσω των σελίδων του Facebook που θα προβάλλουν ζωντανά τη συζήτηση.


[22/07/2021] Πανελλαδική ημέρα δράσης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενάντια στη σχεδιαζόμενη συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζών και τη ραγδαία κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων - Πέμπτη 22.07.2021

Με δικαιολογία και πρόφαση τον ψηφιακό μετασχηματισμό, οι τράπεζες προχωρούν σε κλείσιμο καταστημάτων, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες της κοινωνίας και πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζομένων τους.

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να κλείσουν 96 καταστήματα σε όλη τη χώρα, μια απόφαση που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα:

. στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις ακριτικές, νησιωτικές και ορεινές περιοχές τις οποίες καταδικάζει σε οικονομικό μαρασμό

-στους παραγωγικούς και άλλους τοπικούς φορείς της οικονομίας

-στους εργαζόμενους οι οποίοι καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στην "εξαναγκαστική" εθελούσια έξοδο και την απόλυση

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ήδη φέρει το θέμα της συρρίκνωσης του δικτύου των τραπεζικών καταστημάτων στη Βουλή με δύο ερωτήσεις, όπου η κυβέρνηση μέσα από τα ερωτώμενα Υπουργεία δεν απαντάει τίποτα ουσιαστικά και αφήνει το θέμα στις Διοικήσεις των Τραπεζών. Στην πράξη όμως όλο αυτό το διάστημα κυβέρνηση και διοικήσεις τραπεζών αγνοούν παντελώς τις διαμαρτυρίες τοπικών κοινωνιών (ειδικά σε περιπτώσεις ορεινών, ημιορεινών δήμων, ακριτικών ή/και νησιωτικών περιοχών κ.α.) και την αγωνία των εργαζομένων για την εργασία τους ενώ οδηγούν σε συνεχείς χρεώσεις εκατομμύρια πολίτες μέσα από τις ψηφιακές συναλλαγές καθώς ουσιαστικά με το κλείσιμο καταστημάτων σε αρκετές περιοχές τις καθιστούν ως το μοναδικό μέσο για την υλοποίηση βασικών συναλλαγών.

Στα πλαίσια αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οργανώνει την Πέμπτη 22/7/2021, πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στη σχεδιαζόμενη συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζών και τη ραγδαία κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 


[22/07/2021] Ανοικτή Εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νέας Ιωνίας Βόλου στο Μεταξουργείο προς τιμήν του Γ. Μολοχίδη

Η αυτοδοικητική και πολιτική διαδρομή του Γιάννη Μολοχίδη άφησε ανεξίτηλα τα αποτυπώματά της στην πόλη μας με τους αγώνες του, το έργο, τις προτάσεις, την αλληλεγγύη, την ηθική, τις αξίες της Δημοκρατίας και της Αριστεράς που τον διακατείχαν.

Τα αυτοδιοικητικά του πιστεύω αναγνωρίσθηκαν από όλη την τοπική κοινωνία ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νέας Ιωνίας Βόλου, 4 σχεδόν χρόνια μετά από τον πρόωρο θάνατό του, διοργανώνει προς τιμή του ανοικτή εκδήλωση, την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 8.00μμ. στον προαύλιο χώρο του Μεταξουργείου στην πόλη μας.

Ο Γιάννης Μολοχίδης ζει μες στις καρδιές μας και συνεχίζουμε το όραμά του για μια ανθρώπινη πόλη.

 


[29/07/2021] Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Ρόδο: Παρουσίαση-Συζήτηση «Τόποι και Τρόποι Εγκλεισμού και Δημοκρατίας» στις 29/7

Παρουσίαση-Συζήτηση «Τόποι και Τρόποι Εγκλεισμού και Δημοκρατίας» στις 29/7

Στη Ρόδο οι Καθηγητές του Columbia University, Νένη Πανουργιά και Στάθης Γουργουρής

Η Ομάδα Δικαιωμάτων/Φεμινιστικής Πολιτικής & Φύλου και η Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Δωδεκανήσου καθώς και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου, διοργανώνουν την ανοιχτή Παρουσίαση-Συζήτηση με το επίκαιρο θέμα «Τόποι και Τρόποι Εγκλεισμού και Δημοκρατίας».

Στο πάνελ, οι διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί-συγγραφείς:

-Νένη Πανουργιά, Aνθρωπολόγος, Αναπλ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Columbia, Yπεύθυνη Προγράμματος Σπουδών «Justice in Education»

-Στάθης Γουργουρής, Καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας & Κοινωνικών Σπουδών, Πρόεδρος Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Columbia, ποιητής, δοκιμιογράφος

 

Με αφορμή τα αντίστοιχα πρόσφατα βιβλία τους: «Λέρος, Η Γραμματική του Εγκλεισμού» (εκδ. Νεφέλη) και «Ενδεχομένως αταξίες - Κείμενα ποιητικής και πολιτικής» (εκδ. νήσος)

 

Συντονίζει: Πόλυ Χατζημάρκου, Ιστορικός τέχνης & Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων

 

Ημερομηνία/ώρα: Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, 19.30

 

Χώρος διεξαγωγής: Βιβλιοπωλείο «Το Δέντρο», Θεμ. Σοφούλη 125, Ρόδος

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Νένη Πανουργιά

Η Νένη Πανουργιά είναι ανθρωπολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Columbia, Yπεύθυνη Προγράμματος Σπουδών «Justice in Education» και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Κοινωνίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Πρίνστον, Rutgers, NYU, NSSR, Paris VIII και στο Bard College. Επίσης, είναι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης και έχει αποσπάσει πολυάριθμες βραβεύσεις. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανθρωπολογική και εθνογραφική θεωρία, στην τέχνη και την αρχιτεκτονική, την πολιτική και την κριτική θεωρία αλλά και στη βιοπολιτική.

Το τελευταίο της βιβλίο, από τις εκδόσεις Νεφέλη με τίτλο «ΛΕΡΟΣ - Η γραμματική του εγκλεισμού», καταπιάνεται με τα ενδότερα της ιστορίας και της ανθρωπολογίας του νησιού των Δωδεκανήσων. Από στρατώνας της Ιταλικής Αυτοκρατορίας σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, αναμορφωτήριο ανταρτόπαιδων και ανταρτόπληκτων, τεχνικό σχολείο εφήβων που η φτώχεια έσταζε από πάνω τους, ψυχιατρείο αζήτητων ψυχασθενών και εγκαταλελειμμένων παιδιών με ανήκεστο βλάβη, στρατόπεδο εξορίας αριστερών και στρατοπέδευσης προσφύγων, η «Λέρος» αποτελεί ένα μοναδικό εγχειρίδιο της γραμματικής του εγκλεισμού.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια διαφορετική χαρτογράφηση της ιστορίας του νησιού, αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας σε κρατικά και ιδιωτικά αρχεία, σε επίσημες και ανεπίσημες ιστορίες, με συνεντεύξεις και μαρτυρίες. Μια αφήγηση που ιχνηλατεί μια άλλη Λέρο, πέρα από τα στερεότυπα, η οποία δίνει ιδιαίτερο βάρος σε ένα πλέγμα ιστοριών που αλληλεπιδρούν με την κοινωνική και πολιτική ιστορία του τόπου.

Στάθης Γουργουρής

Ο Στάθης Γουργουρής είναι Καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας & Κοινωνικών Σπουδών, Πρόεδρος Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Columbia, ποιητής, δοκιμιογράφος, μεταφραστής και θεωρητικός. Το επιστημονικό του έργο διακρίνεται κυρίως για τη συνύφανση ποιητικής και πολιτικής φιλοσοφίας, καθώς και για θέματα που αφορούν τις τέχνες (κυρίως τον κινηματογράφο και τη μουσική). Συνεργάζεται επίσης με διάφορα διεθνή και ελληνικά έντυπα και ιντερνετικά ΜΜΕ, κυρίως για θέματα που αφορούν την τρέχουσα πολιτική και τα προβλήματα του πολιτισμού. Έχει βραβευτεί πολλαπλώς για το επιστημονικό του έργο και για την ποίησή του και το έργο του έχει μεταφραστεί στα γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, σερβικά, τουρκικά και εβραϊκά.

Στο πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο «Ενδεχομένως αταξίες», συλλέγοντας κείμενα δημοσιευμένα σε ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες (αλλά και πολλά ανέκδοτα) σε βάθος εικοσιπενταετίας, τα οποία συναντώνται στα σταυροδρόμια της ποιητικής και της πολιτικής, ο Στάθης Γουργουρής παρουσιάζει την Ελλάδα της κρίσης στη μεγάλη της πορεία πέρα από την καταγραφή των γεγονότων που την έφεραν ως εδώ. Αφήνοντας τη γλώσσα της κριτικής να αυτοσχεδιάσει μέσα από τα ενδεχόμενα που τη δημιουργούν, τα κείμενα αυτά δεν αποσκοπούν σε μια ολοκληρωτική θεώρηση αυτής της εικοσιπενταετίας. Αντιθέτως, σαν αναπάντεχοι στίχοι στην τροπή ενός ποιήματος, αφήνουν το ενδεχόμενο να αναδυθούν εικόνες του παρελθόντος μέσα στο ριζικό παρόν πέρα από την ανάμνηση της ιστορίας. Είτε αγγίζοντας τα συμβάντα της ιστορίας απευθείας είτε περιδιαβαίνοντας τις διάφορες ιστορίες της σκέψης που καθιστούν τα συμβάντα ερμηνεύσιμα εξ αναδρομής αλλά και ανιχνεύοντάς τα πέρα από τον ορίζοντα που εκείνα θέτουν, οι «αταξίες» του Γουργουρή μας παρέχουν την ευκαιρία να σκεφτούμε πώς μπορούμε να κατευθύνουμε την ελληνική σκέψη και κριτική μετά την κρίση εκτός των συνόρων, ενώ ταυτόχρονα μας θυμίζουν ότι τα ανοίγματά της πάντα ξεκινούν από την περιπέτεια της ίδιας της ελληνικής γλώσσας.


[30/07/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Οι Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μέλη της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Όλγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μερόπη Τζούφη και Ραλλία Χρηστίδου, διοργανώνουν ανοιχτή δημόσια συζήτηση - διαβούλευση την Παρασκευή 30/7/2021 στις 6:00 μ.μ., ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, με θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων: Πού βρισκόμαστε, τι κάνουμε».

Τη συζήτηση-διαβούλευση θα πλαισιώσουν οι παρακάτω φορείς καταθέτοντας τις απόψεις τους, την εμπειρία τους, την δράση τους αλλά και τις προτάσεις τους για την καταπολέμηση ενός από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, της εμπορίας ανθρώπων:

 

-Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση Εμπορίας Ανθρώπων

-Γιαννόπουλος Κώστας, Πρόεδρος του «To Χαμόγελο του Παιδιού»

-Ζαχάρωφ Χρυσάνθη, Ελληνικό Δίκτυο για τους Πρόσφυγες

-Βαλμπόνα Χυστούνα, Άρσις

-Φαρμακίδη Μαρίνα, Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών “Διοτίμα”

-Ταβλάκη Γεωργία, Α21

 

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά μέσω facebook στις παρακάτω σελίδες:

 

· Αγαθοπούλου Ειρήνη @agathopoulou (https://www.facebook.com/agathopoulou)

· Κατερίνα Νοτοπούλου @Notopoulou.Katerina (https://www.facebook.com/Notopoulou.Katerina)

· Μερόπη Τζούφη @mtzoufi.gr (https://www.facebook.com/mtzoufi.gr)

· Rallia Christidou @ ralliachristidou (https://www.facebook.com/ralliachristidou)

· Left.gr @ left.gr (https://www.facebook.com/left.gr)


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα της υποβολής γραπτών ερωτήσεων στους ομιλητές και τις ομιλήτριες από το κοινό.

 


Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ