ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

Σεπτέμβριος 2021

[03/09/2021-03/03/2021] Ανοιχτή, δια ζώσης, εκδήλωση – συζήτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα «Αντιμέτωποι με τον κορονοϊό, την οικολογική καταστροφή και την οικονομική κρίση - Προτάσεις για δημοκρατική διέξοδο»

Ανοιχτή, δια ζώσης, εκδήλωση – συζήτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Αντιμέτωποι με τον κορονοϊό, την οικολογική καταστροφή και την οικονομική κρίση - Προτάσεις για δημοκρατική διέξοδο».

Η Οργάνωση Μελών Καλαβρύτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει ανοικτή, δια ζώσης, εκδήλωση - συζήτηση την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 8:00 μμ στην πλατεία Πετμεζαίων στα Καλάβρυτα (μπροστά από το Πέτρινο κτήριο) με θέμα:
«Αντιμέτωποι με τον κορονοϊό, την οικολογική καταστροφή και την οικονομική κρίση – Προτάσεις για δημοκρατική διέξοδο»

Στην εκδήλωση - συζήτηση ομιλητής θα είναι ο:
Νίκος Φίλης, Βουλευτής Α Αθήνας, Τομεάρχης Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργός Παιδείας.

Στη συζήτηση θα παρέμβουν οι Βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της διάδοσης του κορονοϊού.


[08/09/2021] Εκδήλωση ΟΜ Θερμαϊκού για τον Μίκη Θεοδωράκη


[09/09/2021] Εκδήλωση με θέμα: Η νέα φάση της πανδημίας και η αναγκαιότητα υγειονομικής στρατηγικής

Παρατηρώντας την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων από τα μέσα Ιουλίου, τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης διέδιδε πως θα ζήσουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι, αντιλαμβανόμαστε πως είναι εξαιρετικά πιθανό να βιώσουμε ένα πολύ δυσκολότερο χειμώνα συγκριτικά με τον περσινό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία συνεχίζει να διεκδικεί τα αυτονόητα, παρά την εμμονική άρνηση της ΝΔ:
​Ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ
Θέσπιση των απαραίτητων μέτρων δημόσιας υγείας σε χώρους δουλειάς, μέσα μεταφοράς και σχολεία
Άρση των αμφιβολιών όσων πολιτών δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
Ακύρωση των κυβερνητικών σχεδιασμών για κλείσιμο ή συγχώνευση νοσοκομείων και κλινικών, καθώς και για την ακύρωση των σχεδίων για αναστολές και απολύσεις προσωπικού

Στο πλαίσιο των παραπάνω την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθούν την πόλη του Βόλου ο πρώην Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Υγείας Σ. Βαρδαρός, και θα πραγματοποιήσουν σειρά συναντήσεων σε
Κ.Υ. Βόλου στις 11:00 π.μ.
Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου 12:00 μμ, όπου θα συναντηθεί με τη διοίκηση του νοσοκομείου και σωματεία εργαζομένων και γιατρών.
ΤΟΜΥ Ιωλκού 1:30 μ.μ.

Στις 20:00 στον προαύλιο χώρο του Μεταξουργείου της Ν. Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση παρουσία των Α. Ξανθού, Σ. Βαρδαρού και του καθηγητή πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κ. Γουργουλιάνη με τίτλο:

 

«Η νέα φάση της πανδημίας και η αναγκαιότητα υγειονομικής στρατηγικής»


Όσο και να προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να διχάσει την κοινωνία με την ακροδεξιά πολιτική του στην υγεία, αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε με αλληλεγγύη και με εμπιστοσύνη στην επιστήμη.

 

 


[13/09/2021] «Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στη Θεοφάνειο Σχολή: ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου , στις 8 το βράδυ στη Θεοφάνειο Σχολή, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Πρέβεζας διοργανώνει εκδήλωση για τη Δημόσια Παιδεία.
Την ημέρα που ανοίγουν όλα τα σχολεία της χώρας με πλήθος προβλημάτων, με 27 παιδιά στην τάξη, με επισφάλεια και ανασφάλεια λόγω της πανδημίας, λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων απόφοιτων των Λυκείων της χώρας από τα Πανεπιστήμια εξ αιτίας της Ε.Β.Ε(Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής) που καθιέρωσε η Νέα Δημοκρατία αφήνοντας 500 περίπου θέσεις κενές από τις πανεπιστημιακές σχολές της Ηπείρου, μαζί και εκείνες του τμήματος λογιστικής και χρηματοοικονομικών σπουδών της Πρέβεζας,
Σας καλούμε στην εκδήλωση «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ», με ομιλητές:
-την ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ,αν.τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και βουλευτή Ιωαννίνων
-τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΕΛΟΒΙΤΗ, Πρόεδρο ΕΛΜΕ Πρέβεζας, υπ.Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Πρέβεζας

Χαιρετίζει : ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ, βουλευτής Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, τ. υφυπουργός εργασίας

Συντονισμός:BHΣΣΑΡΙΩΝ ΜΙΧΑΣ, συντονιστής Ν.Ε Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, κατά της διάδοσης του covid-19.


[15/09/2021] Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς για τη νέα φάση της πανδημίας και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υγειονομική στρατηγική με κεντρικό ομιλητή τον Α. Ξανθό

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στο Δημοτικό πάρκο (Κήπος Κιλκίς) την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19.00

με θέμα: "H NEA ΦAΣH THΣ ΠANΔHMIAΣ KAI H ΠPOTAΣH TOY ΣYPIZA-ΠΣ ΓIA THN YΓEIONOMIKH ΣTPATHΓIKH" στην οποία θα μιλήσει ο Α. Ξανθός

Θα απευθύνει χαιρετισμό η βουλευτρια Κιλκίς και αναπληρώτρια τομεάρχισσα δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ε. Αγαθοπούλου.

Επίσης, θα τοποθετηθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο δ/ντής του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Γ.Ν. Κιλκίς, Π. Παππάς, και το μέλος του Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων Γ.Ν. Κιλκίς και μέλος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, Π. Μασούρας.


[15/09/2021] Εκδήλωση με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία και γυναικεία κακοποίηση» στο Ηράκλειο

Ενδοοικογενειακή βία και γυναικεία κακοποίηση είναι το θέμα ειδικής εκδήλωσης - συζήτησης που διοργανώνει την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στο Ανοιχτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ, στο Ηράκλειο, η Ομάδα Εργασίας Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Οι αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες που έχουν συγκλονίσει τους τελευταίους μήνες όλη τη χώρα, τα υπερπολλαπλάσια περιστατικά κακοποίησης γυναικών, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βλέπουν καν το φως της δημοσιότητας, καθώς και τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, που έχουν οξυνθεί υπέρμετρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των lockdown, θα εξεταστούν και θα συζητηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

- Λάμπρος Βαμβακάς, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, πρόεδρος τς περιφερειακής επιτροπής ισότητας των φύλων Κρήτης

- Ρένα Παπαδάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

- Γιώργος Νικολακάκης, αναπληρωτής καθηγητής κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

- Ραλλία Χρηστίδου, βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Νοτίου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ

Τις εισηγήσεις των ομιλητών και τον ανοιχτό διάλογο που θα ακολουθήσει με τους παρευρισκόμενους θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σπυριδάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – συζήτησης θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης της πανδημίας και καλούνται οι συμμετέχοντες να τα εφαρμόζουν με ευλάβεια.


[21/09/2021] Συζήτηση Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Επικαιρότητα στον απόηχο της κρίσιμης Ολομέλειας και της ΔΕΘ

Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση επικαιρότητας μετά την κρίσιμη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στον απόηχο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Αύριο, Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου στις 18.00 – Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Facebook

Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει αύριο,Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 18.00, διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση ύστερα από την κρίσιμη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στον απόηχο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Λίγες μέρες μετά την ετήσια ομιλία «Για την Κατάσταση της Ένωσης» από τηνΠροέδρο της Κομισιόν, UrsulaVonderLeyenη Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανοίγει τη συζήτηση για τους στόχους που η ίδια έθεσε για την επόμενη μέρα της Ευρώπης.Την ίδια ώρα στρέφουμε το βλέμμα καιστην ελληνική επικαιρότητα, στον απόηχο της πολιτικής εβδομάδας στη ΔΕΘ, με τις μνήμες μας ακόμη νωπές από τις καταστροφικές πυρκαγιές που συγκλόνισαν την Ελλάδα και την κλιματική αλλαγή που βιώνει ολόκληρη η ευρωπαϊκή ήπειρος, τις συνθήκες γέννησης μιας νέας προσφυγικής κρίσης λόγω των γεγονότωνστο Αφγανιστάν, ενώ φέρνουμε στην πρώτη γραμμή τους λόγους που ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες.

Είναι αρκετά τα μέτρα που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την κλιματική αλλαγή; Πως συνδέεται η κλιματική αλλαγή με τις πρόσφατες πυρκαγιές που συγκλόνισαν τη χώρα μας; Ποια είναι η στρατηγική της ΕΕ σε μια πιθανή νέα προσφυγική κρίση που είναι προ των πυλών και ύστερα από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου για τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων ασύλου από Αφγανούς πρόσφυγες; Πως θα κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες; Τι μέτρα συζητά η ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση και τι σημαίνει στην πράξη η αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων στην e-food που επιχείρησε η εταιρεία;

Παρεμβαίνουν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

· Κώστας Αρβανίτης, μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE)& Απασχόλησης – Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL)

· Πέτρος Κόκκαλης, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI)

 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα απευθύνουν ερωτήσεις στους Ευρωβουλευτές.


Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook στις παρακάτω σελίδες:

· Syriza European Parliament @SYRIZAEP

(https://www.facebook.com/syrizaep)

· Κώστας Αρβανίτης @Arvanitiskosta

(https://www.facebook.com/arvanitiskosta)

· Πέτρος Κόκκαλης @KokkalisPetros

(https://www.facebook.com/KokkalisPetros)

 

Την ώρα της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα ερωτήσεων στο κοινό μέσω των σελίδων του Facebook που θα προβάλλουν ζωντανά τη συζήτηση.

 

Μπορείτε να βρείτε το event της εκδήλωσης στο Facebook εδώ:

https://www.facebook.com/events/537320374039384/?ref=newsfeed


[22/09/2021] Ανοιχτή Εκδήλωση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ στις 22 Σεπτεμβρίου με θέμα «Εκπαίδευση & Εργασιακές Συνθήκες: Οι προκλήσεις του ψηφιακού περιβάλλοντος»

Ανοιχτή Εκδήλωση της Ν.Ε. Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ, του Τμήματος Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ, του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left & μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη & της Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τετάρτη 22/9 και ώρα 19:00, με θέμα:

«Εκπαίδευση & Εργασιακές Συνθήκες: Οι προκλήσεις του ψηφιακού περιβάλλοντος»

• Ποιο είναι το μέλλον της εργασίας στην εκπαίδευση;
• Τι αλλαγές φέρνει η ψηφιακή μετάβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία;
• Ποια μαθήματα πήραμε από την εκπαίδευση την εποχή του COVID-19;
• Σε ποιες κατευθύνσεις προσανατολίζεται η ΕΕ για την εκπαίδευση και ευρύτερα τα εργασιακά;
Την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, και ώρα 19.00, η Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ, το Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/ The Left Κώστας Αρβανίτης και η Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση (με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον covid-19) στον Πολυχώρο Σπούτνικ (Κεραμεικού 46 & Μυλλέρου) με θέμα:
«Εκπαίδευση & Εργασιακές Συνθήκες: Οι προκλήσεις του ψηφιακού περιβάλλοντος»
Ομιλητές:
Κώστας Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία/The Left
Νίκος Φίλης, Τομεάρχης Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, πρ. Υπουργός Παιδείας
Αντώνης Μπόγρης, Μέλος Συντονιστικού του Τμήματος Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία
Πατρίτσια Κυπριανίδου, Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, πρ. Γ.Γ.Ε.Τ.
Νεκτάριος Κορδής, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ
Ζήσης Καπράνας, Ειδικός Γραμματέας ΔΟΕ

Θα υπάρξει live-streaming της εκδήλωσης από:
• το left.gr,
• το κανάλι του Κώστα Αρβανίτη στο YouTube &
• τη σελίδα του στο Facebook
Το event στο Facebook: https://fb.me/e/1H6DO6qtx


[24/09/2021] Ανοιχτή συζήτηση των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Εξαρχείων και Νεάπολης με ομιλητή τον Δ. Παπαδημούλη

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας για την επαφή του κόμματός με την κοινωνία, οι Οργανώσεις Μελών Εξαρχείων και Νεάπολης διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 18:30, στο θεατράκι του πάρκου Αγ. Νικολάου στη Νεάπολη Εξαρχείων.

Εισηγητής θα είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Συζητάμε ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

για τα μεγάλα προβλήματα,
για την εναλλακτική μας πολιτική
για ένα καλύτερο μέλλον


[24/09/2021] Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας για τη δημόσια παιδεία

Το τμήμα Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας σας καλεί στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει, με θέμα: Διάλογος για την Δημόσια Παιδεία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του 7ου Δημοτικού σχολείου, στον Φάρο της Παναγίας, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 19.00 με εισηγητές τους:

Μερόπη Τζούφη βουλευτής Ν. Ιωαννίνων, Πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας

Τάνια Ελευθεριάδου, βουλεύτρια Καβάλας

Τάκης Εμμανουηλίδης, πρώην βουλευτής Καβάλας


[27/09/2021] Εκδήλωση των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Αττικής, Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού και Ν. Ιωνίας με ομιλητή το Ν. Φίλη για τη δημόσια παιδεία

Την Δευτέρα 27 Σεπτέμβρη και ώρα 7 μ.μ.. Θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, Ηλέκτρα Αποστόλου, στο Νέο Ηράκλειο.

με θέμα ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, με εισηγητή το Νίκο Φίλη, Βουλευτή Α` Αθήνας και τομεάρχη παιδείας.

Διοργάνωση οργανώσεις μελών:

Ηρακλείου Αττικής

Νέου Ψυχικού - Φιλοθέης - Ψυχικού

Νέας Ιωνίας

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα υγειονoμικά πρωτόκολλα κατα της διάδοσης του COVID 19.


[28/09/2021] Ανοιχτή συζήτηση των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιστορικού Κέντρου και Κουκακίου - Τρίτη 28/9

Ανοιχτή συζήτηση των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ιστορικού Κέντρου και Κουκακίου - Τρίτη 28/9


Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας για την επαφή του κόμματός με την κοινωνία, οι Οργανώσεις Ιστορικού Κέντρου και Κουκακίου διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στο πάρκο Περιβολάκι στο Κουκάκι.
Εισηγητής θα είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και βουλευτής Α` Αθήνας.

Συζητάμε ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
για τα μεγάλα προβλήματα,
για την εναλλακτική μας πολιτική
για ένα καλύτερο μέλλον


[29/09/2021] Ανοιχτή συζήτηση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παγκρατίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας για την επαφή του κόμματός με την κοινωνία, η Οργάνωση Μελών Παγκρατίου διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι.
Εισηγητής θα είναι ο Νίκος Βούτσης, βουλευτής Α` Αθήνας.

Συζητάμε ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
για τα μεγάλα προβλήματα,
για την εναλλακτική μας πολιτική
για ένα καλύτερο μέλλον


[30/09/2021] Ανοιχτή Συζήτηση των Ο.Μ.1 & 2 Ιλίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α` Αθήνας για την επαφή του κόμματός με την κοινωνία, οι Οργανώσεις Μελών 1 & 2 Ιλίου διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στην κεντρική πλατεία του Δήμου Ιλίου.

Εισηγητές:

· Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

· Ανδρέας Νεφελούδης, π. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας

Συζητάμε ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
για τα μεγάλα προβλήματα,
για την εναλλακτική μας πολιτική
για ένα καλύτερο μέλλον


[30/09/2021] Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δίνει το λόγο στις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις

Στο πλαίσιο της ανοικτής διαβούλευσης της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα: «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο οικογενειακό δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος πολιτικού γάμου για όλους και προσαρμογή της νομοθεσίας», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου “ΣΠΟΥΤΝΙΚ” (Κεραμεικού 46, Αθήνα).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, με τη συμμετοχή όλων των ΛΟΑΤΚΙ+ Οργανώσεων που έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ θα μιλήσουν οι ευρωβουλευτές, Δημήτρης Παπαδημούλης (Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πρόεδρος της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα, Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία), Κώστας Αρβανίτης (Μέλος της Επιτροπής LIBE για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις και της Επιτροπής EMPL για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις) και η Κωνσταντίνα Παντελή (Μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Υπεύθυνη Επιτροπής Φύλου και Σεξουαλικότητας). Τον συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος.

Λόγω περιορισμών στην παρακολούθηση εκδηλώσεων, θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων διά ζώσης, θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Zoom). Τη διαδικτυακή κάλυψη της εκδήλωσης έχει αναλάβει το left.gr, ενώ η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το Facebook ( https://www.facebook.com/events/620540775778860/ ) και από το κανάλι YouTube ( https://youtu.be/oibvJE_XM8A ) ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης και τη διαβούλευση έχουν αναλάβει η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του Τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέλος της Ευρωομάδας της Αριστεράς/The Left και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

 


Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ