Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου 2021, το Τμήμα Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνουν ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο:

"3η Δεκεμβρίου 2021 Παγκόσμια Ημέρα Αναπήρων -

που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 7.00 μ.μ. διαδικτυακά με τη χρήση της πλατφόρμα τηλεδιάσκεψη ZOOM.

Στην εκδήλωση - συζήτηση ομιλήτριες θα είναι οι:

Στη συζήτηση θα παρέμβει ο Αντώνης Χαροκόπος, Περιφερειακός σύμβουλος ΠΔΕ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ), Πρόεδρος Δ.Σ. της ΠΟΜΑμεΑ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑμεΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ), 3ος Αντιπρόεδρος ΕΣΑμεΑ (ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ με ΑΝΑΠΗΡΙΑ).

Επίσης στη συζήτηση προσκλήθηκαν και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Την εκδήλωση – συζήτηση θα συντονίσει ο Μαρκέτος Γρηγόρης, Υπεύθυνος του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και μέλος του συντονιστικού του Τμήματος Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση από τη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ στο Facebook: https://www.facebook.com/syrizaaxaias

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου 2021, το Τμήμα Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο:

3η Δεκεμβρίου 2021 Παγκόσμια Ημέρα Αναπήρων

και θέμα:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανοίγει την συζήτηση με την κοινωνία και τις ανάγκες της στην πρώτη γραμμή"

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης – συζήτησης έχει ως εξής:

7.00 Καλωσόρισμα-Χαιρετισμός του συντονιστή της εκδήλωσης

7.05 Θεανώ Φωτίου, Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθήνας, Αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

7.30 Καίτη Θεοχάρη, Συντονίστρια τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής

7.45 Μαργαρίτα Καραγιώργου-Λάζαρη, Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ, Πρόεδρος Ε.Ε. ΠΟΜΑμεΑ, Μέλος Γραμματείας τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θέμα: "Η διπλή μάχη των γυναικών με την αναπηρία"

8.00 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΧΑΙΑΣ

Αντώνης Χαροκόπος, Περιφερειακός σύμβουλος ΠΔΕ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ), Πρόεδρος Δ.Σ. της ΠΟΜΑμεΑ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑμεΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ), 3ος Αντιπρόεδρος ΕΣΑμεΑ (ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ με ΑΝΑΠΗΡΙΑ.

8.05 Παρεμβάσεις - Ερωτήσεις άλλων κοινωνικών φορέων

8.30 Απαντήσεις- Συζήτηση (Ομιλητές)

8.45 Λήξη Εκδήλωσης (Συντονιστής)

[08/12/2021] Εκδήλωση της ΟΜ Νίκαιας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Η δημόσια υγεία στην εποχή και στα χρόνια της πανδημίας

Στα πλαίσια  των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ η οργάνωση μελών της ΝΙΚΑΙΑΣ διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση–συζήτηση την Τετάρτη 08/12/2021 ώρα 19:00 Με θέμα : Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
1. Κεντρική ομιλήτρια

Δώρα Αυγέρη ( Αναπληρώτρια τομεάρχης υγείας ΣΥΡΙΖΑ).

2. Γιώργος Αντύπας : πρ. Υποδιοικητής 2ης ΥΠΕ. Πρ. Όρθ/κος δ/ντης νοσοκομείου Νίκαιας και πρ.  μέλος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου.( Κατέχει καλά  τόσο την πρωτοβάθμια υγεία λόγω της θεσμικής του ιδιότητας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα προβλήματα των  νοσοκομείων και από την ιδιότητα του σαν δ/ντης κλινικής, και σαν πρώην  υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ   )

3. Γιώργος Ντουνιάς. (Γιατρός) Συντονιστής Νομαρχιακής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

4. Προκοπή Σωτηρία ( Ρούλα): Υπεύθυνη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κρατικού, προϊσταμένη παραϊατρικου προσωπικού νοσοκομείου Νίκαιας και μέλος  του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας.  (Κατέχει καλά όλα τα προβλήματα του φ νοσοκομειου και μέσα από τον θεσμικό της ρόλο στο συλλογο εργαζομένων και σαν προϊσταμένη παραϊατρικου τομέα )

5. Παντέλης Τάκης : Μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, μέλος ΟΜ  ΣΥΡΙΖΑ και νοσηλευτής στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας.

Επιπρόσθετα θα  γίνουν αναφορές  για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, για την μονοθεματικη τους διαχείριση λόγω covid και τα προβλήματα που δημιουργεί στα περιστατικά non covid. Θα δώσουν έμφαση στις έλειψες της πρωτοβάθμιας υγείας (κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ) και πως με την  σημαντική ενίσχυσή τους  θα μπορούσαν να βελτιώσουν την νοσηλεία των σοβαρών περιστατικών κάθε ειδικότητας, αλλά και για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα εμβόλια. Επίσης  θα  προταθούν   δράσεις για την βελτίωση των παροχών υγείας  των κατοίκων - ασθενών της περιοχής.