Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

[18/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση της ΕΠΕΚΕ Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των Ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρβανίτη-Κουντουρά με θέμα: Τροποποίηση Οικογενειακού Δικαίου, Ηχώ από το Παρελθόν

Μια ακόμη ευκαιρία για μια χρήσιμη μεταρρύθμιση μετατρέπεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε μια επίδειξη κυβερνητικής αλαζονείας με ένα άκρως προβληματικό νομοσχέδιο.

Οι πολυδιαφημισμένες αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο όχι μόνο δεν δικαιώνουν τους εισηγητές τους στην Κυβέρνηση, αλλά συναντούν τόσο σφοδρή αντίδραση που δημιουργείται ρήγμα ακόμη και στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης.

Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο Τσιάρα; Ποια είναι τα επίμαχα σημεία; Γιατί οι αλλαγές αυτές συναντούν τόσο έντονες αντιδράσεις; Ποια είναι τα «συμφέροντα και οι διαφημίσεις με πολύ χρήμα υπέρ του νομοσχεδίου», για τα οποία κάνουν λόγο κυβερνητικοί βουλευτές; Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να μετατρέψει ακόμη μια αναγκαία μεταρρύθμιση σε πισωγύρισμα;

Για όλα αυτά η ΕΠΕΚΕ Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και οι ευρωβουλευτές του κόμματος Κώστας Αρβανίτης & Έλενα Κουντουρά συζητούν δημόσια, σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου στις οκτώ το βράδυ, σε μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Τροποποίηση του Οικογενειακού Δικαίου: Ηχώ από το Παρελθόν»

Συμμετέχουν:

Έλενα Κουντουρά, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία/The Left, Μέλος της Επιτροπής FEMM του Ε/Κ

Κώστας Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία /The Left της Επιτροπής LIBE του Ε/Κ

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Βουλευτής Δράμας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Τομεάρχης Δικαιοσύνης

Ειρήνη Αγαθοπούλου, Βουλεύτρια Κιλκίς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Αναπλ. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, αρμόδια για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Ισότητας

Σπύρος Λάππας, Βουλευτής Καρδίτσας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Μέλος ΕΠΕΚΕ Δικαιοσύνης

Κατερίνα Παπαθεοδώρου, Συντονίστρια στο Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το left.gr, το κανάλι του Κώστα Αρβανίτη στο YouTube και τις σελίδες των Βουλευτών, Ευρωβουλευτών & του Τμ. Φεμ. Πολιτικής/Φύλου ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ στο Facebook:

https://www.facebook.com/kountouraelena https://www.facebook.com/arvanitiskosta

https://www.facebook.com/theofilos.xanthopoulos https://www.facebook.com/lappasspiridon https://www.facebook.com/agathopoulou

[19/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις Αχαρνές διοργανώνουν την Τετάρτη 19.05.2021 και ώρα 20:30 διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή των Ιστορικών Βλάση Αγτζίδη και Θεοδόση Κυριακίδη.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Θυμόμαστε, περιγράφουμε και αναλύουμε τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες και την τραγική απώλεια που στιγμάτισε ένα ολόκληρο Έθνος. 353.000 αθώα θύματα της θηριωδίας που πραγματοποίησε ο τουρκικός εθνικισμός, Νεότουρκων και Κεμαλικών.

Η 19η Μαΐου δεν αφορά μόνο στο παρελθόν, αφορά κυρίως στο παρόν και το μέλλον, γιατί το βάρος της δικαίωσης των θυμάτων αποτελεί την ύψιστη ευθύνη μας, αλλά και το ιστορικό καθήκον. Ευθύνη όλων των Ελλήνων.

Στο δρόμο των Ελλήνων του Πόντου που παρά τη βαρβαρότητα που βίωσαν, κατάφεραν να ξαναστήσουν τις μνήμες, τα ήθη και τα έθιμα του ιστορικού Πόντου, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, συνεχίζουμε.

Στον ενιαίο αγώνα του Ποντιακού Ελληνισμού που συντονισμένα και με κάθε θεμιτό μέσο διεκδικεί τη διεθνή αναγνώριση είμαστε παρόντες.

[19/05/2021] Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για όλα τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας

Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση για όλα τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας (Ταμείο Ανάκαμψης, Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, Άνοιγμα Τουρισμού, Παλαιστινιακό) με τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Πέτρο Κόκκαλη

​Αύριο, Τετάρτη 19 Μαΐου στις 16.00 - Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Facebook

Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση για όλα τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας (Ταμείο Ανάκαμψης, Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, Άνοιγμα Τουρισμού, Παλαιστινιακό) διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 19 Μαΐου στις 16.00, η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Πέτρος Κόκκαλης.

Η συζήτηση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της κρίσιμης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με αφορμή τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας που είναι μεταξύ άλλων, το πρόσφατο άνοιγμα του τουρισμού και η άρση της πατέντας για τα εμβόλια, που αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την παγκόσμια υγεία και οικονομία. Στόχος να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που σχετίζονται με την δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια, εργαλεία και θεραπείες κατά της COVID-19 και τον εκτιμώμενο χρόνο και τον τρόπο διάθεσης προς την Ελλάδα των ευρωπαϊκών κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης που ξεκίνησε επίσημα στις 9 Μαΐου, καθώς και στο Παλαιστινιακό με αφορμή την πρόσφατη ανάφλεξη του ζητήματος και τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η συζήτηση θα προβληθεί ζωντανά μέσω Facebook στις παρακάτω σελίδες:

· Syriza European Parliament @SYRIZAEP https://www.facebook.com/syrizaep)

· Δημήτρης Παπαδημούλης @Papadimoulis (https://www.facebook.com/papadimoulis)

· Πέτρος Κόκκαλης @KokkalisPetros (https://www.facebook.com/KokkalisPetros)

Την ώρα της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα ερωτήσεων στο κοινό μέσω των σελίδων του Facebook που θα προβάλλουν ζωντανά τη συζήτηση.

[20/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση των Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Γαλατσίου για τα Εργασιακά

Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 στις 7 μ.μ., οι Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας & Γαλατσίου διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο "Εργασιακός Μεσαίωνας στον 21ο Αιώνα". Θα μιλήσουν: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ανδρέας Νεφελούδης και Διονύσης Τεμπονέρας. Θα συντονίσει ο Πέτρος Λινάρδος-Ρυλμόν.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα μας `ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου` στο Facebook:

[20/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αττικής με θέμα: «Κοινωνικό Κράτος και Ανισότητες στην Ελλάδα της πανδημίας»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής οργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση, την Πέμπτη 20 Μαΐου στις 8.00 το απόγευμα, με θέμα:

«Κοινωνικό Κράτος και Ανισότητες στην Ελλάδα της πανδημίας»

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι:

Θεανώ Φωτίου, Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας, Αν. Τομεάρχης για την Κοινωνική Πρόνοια και Κοινωνική Αλληλεγγύη

Γιώργος Τσίπρας, Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Αν. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας

Με την πανδημία να ακολουθεί την δεκαετή οικονομική κρίση, έγιναν ακόμη πιο ορατές οι μεγάλες ανισότητες που αποτυπώνονται στην Ελλάδα και ευρύτερα. Πώς καθορίζεται το κοινωνικό κράτος, ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες του σύμφωνα με την πρόταση τού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και ποια είναι η δράση του στους τομείς της κοινωνίας και οικονομίας, είναι κάποιοι από τους άξονες που θα αναλυθούν στην εκδήλωση.

Στην διαδικτυακή συζήτηση θα συμμετέχουν κοινωνικοί λειτουργοί, φορείς και εκπρόσωποι από κέντρα φροντίδας και άλλων κοινωνικών δομών.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από:

LEFT: https://www.facebook.com/left.gr/

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αττικής: https://www.facebook.com/syrizadytikisattikis

Επίσης θα αναμεταδίδεται, μεταξύ άλλων, από τις σελίδες των ομιλητών και των υπόλοιπων οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αττικής.

Τα ερωτήματα των πολιτών μπορούν να υποβάλλονται στο email της Νομαρχιακής Επιτροπής: syrizadytikisattikis@gmail.com.