Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

[07/03/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών Ανατολικής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Οργάνωση Μελών Ανατολικής Ξάνθης
του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα
«Η γυναίκα στον καιρό της πανδημίας»
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021, στις 18:30
Ομιλήτριες:
Φωτεινή Κούβελα, π.Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων, μέλος του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οικονομολόγος, πτυχιούχος του Πανεπιστήμιου Πειραιά (ΑΒΣΠ).
Φανή Καρανάτσιου, φοιτήτρια τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, μέλος του Δικτύου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ισότητα των Φύλων «Είμαστε μαζί».

Σύνδεση μέσω της πλατφόρμας zoom: 846 2154 1043 και σύνδεσμος

Passcode: 12345
Παράλληλη μετάδοση της εκδήλωσης μέσω της ιστοσελίδας http://www.xanthileft.gr/
ή του facebook στον σύνδεσμο:  https://www.facebook.com/xanthileft/

Οργάνωση Μελών Αν. Ξάνθης
syriza.anatoli@gmail.com

[07/03/2021] ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσσαλονίκη: ΕΚΔΗΛΩΣΗ Έμφυλες ανισότητες στον οπτικοακουστικό χώρο: Εμπειρίες και παραστάσεις

Στο πλαίσιο της Φεμινιστικής Απεργίας για την 8η Μάρτη, τoΤμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Α’ Θεσσαλονίκης διοργανώνει πολιτική διαδικτυακή εκδήλωσημε θέμα

"Έμφυλες ανισότητες στον οπτικοακουστικό χώρο:  Εμπειρίες και παραστάσεις"

Την  Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, 19:00 - 21:00

Συζητούν οι

Χριστίνα Αδάμου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ

Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτης- εκπαιδεύτρια στα οπτικοακουστικά.

Συντονίζουν οι Χρ. Τζελέπη και Ν. Ραψομανίκη

Η συμμετοχή στην συζήτηση θα γίνεται από τον σύνδεσμο

https://us02web.zoom.us/j/84303157349?pwd=YVIzSjhsMEVzYWdnTXJFRVFxelp0UT09και η παρακολούθησή της σταLIVE: @syrizathessalonikis (https://www.facebook.com/syrizathessalonikis ) και Left.gr

[07/03/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση του τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης για τις έμφυλες ανισότητες στον οπτικοακουστικό χώρο

Στο πλαίσιο της Φεμινιστικής Απεργίας για την 8η Μάρτη, τo Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης διοργανώνει πολιτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

"Έμφυλες ανισότητες στον οπτικοακουστικό χώρο: Εμπειρίες και παραστάσεις"

Την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, 19:00 - 21:00

Συζητούν οι:

- Ρέα Βαλντέν, θεωρητικός κινηματογράφου, πρόεδρος του WIFT GR (Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση - Ελλάδα)

- Χριστίνα Αδάμου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ

- Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτης- εκπαιδεύτρια στα οπτικοακουστικά

Συντονίζουν οι Χρ. Τζελέπη και Γ. Γρηγορίου- Κουτσογιάννη.

Η συμμετοχή στην συζήτηση θα γίνεται από τον σύνδεσμο:

και η παρακολούθησή της σταLIVE: @syrizathessalonikis (https://www.facebook.com/syrizathessalonikis) και Left.gr

[09/03/2021] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Κράτος Δικαίου και Οριακές Καταστάσεις - Τρίτη 9/3/2021

Προωθείται ο σεβασμός του κράτους – δικαίου στην Ελλάδα; Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να γίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους; Ποιες είναι οι τάσεις που επικρατούν στην Ευρώπη προκειμένου να παρέχεται η βάση για εποικοδομητικό διάλογο για την Δημοκρατία στα κράτη – μέλη;
Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστα Αρβανίτη, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ και Μέλος της Επιτροπής για την Αποτροπή των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT), Ιφιγένεια Καμτσίδου, τον Τομεάρχη και τέως Υπουργό Εξωτερικών, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Δικηγόρο και Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμη Σοφό.
Τρίτη 9 Μαρτίου στις 16.00 - Θα μεταδοθεί ζωντανά  μέσω της σελίδας της Ευρωομάδας  ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο Facebook.

Την έκτη κατά σειρά διαδικτυακή εκδήλωση για την Δημοκρατία και το κράτος – δικαίου  καθώς και τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, διοργανώνει η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την Τρίτη 9 Μαρτίου στις 16.00 με τίτλο «Κράτος Δικαίου και Οριακές Καταστάσεις».
Με αφορμή τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη την Ευρώπη καθώς και τον κανόνα της αιρεσιμότητας, δηλαδή της σύνδεσης του κράτους – δικαίου με την χρηματοδότηση στα κράτη - μέλη, η εκδήλωση – συζήτηση έχει στόχο να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα της επικαιρότητας που σχετίζονται με τον σεβασμό του κράτους – δικαίου αλλά και τις τάσεις που επικρατούν στην Ευρώπη προκειμένου να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους και να αντιμετωπίζονται χωρίς διακρίσεις με πραγματική ισότητα απέναντι στον νόμο.
Στην εκδήλωση θα παρέμβει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), Κώστας Αρβανίτης,  η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου και Μέλος της Επιτροπής για την Αποτροπή των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT), Ιφιγένεια Καμτσίδου. Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το κράτος – δικαίου  θα συζητήσουν ο Τομεάρχης και τέως Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος με τον Δικηγόρο και Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμη Σοφό.
Στη συζήτηση θα παρέμβουν και οι δημοσιογράφοι Φωτεινή Λαμπρίδη (TVXS), Γιάννης Ανδρουλιδάκης (Αυγή/Στο Κόκκινο) και Σωτήρης Πολύζος (Τηλεόραση TRT), οι οποίοι θα θέσουν ερωτήματα για όλα τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας που σχετίζονται με τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τις παραβιάσεις του κράτους – δικαίου.
Η συζήτηση θα προβληθεί ζωντανά μέσω Facebook στις παρακάτω σελίδες:
Syriza European Parliament @SYRIZAEP: https://www.facebook.com/syrizaep
Κώστας Αρβανίτης @Arvanitiskosta: https://www.facebook.com/arvanitiskosta
Την ώρα της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα ερωτήσεων στο κοινό μέσω των σελίδων του Facebook που θα προβάλλουν ζωντανά τη συζήτηση.
Μπορείτε να βρείτε εδώ το event της εκδήλωσης εδώ:

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αρχείο εκδηλώσεων