ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

Μάρτιος 2023

[01/03/2023] ΑΝΑΒΟΛΗ - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας για την ισότητα των φύλων

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής σας προσκαλεί στην Ανοιχτή Εκδήλωση –Συζήτηση με θέμα: «Η Γυναίκα στην πρώτη γραμμή, Ισότητα στην πράξη. Οι Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου και ώρα 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας στη Σπάρτη, με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η ισότητα των φύλων αφορά όλες και όλους. Είναι μία δύναμη αλλαγής που θα αποβεί προς όφελος όλης της κοινωνίας. Αγωνιζόμαστε για Παγκόσμια Ειρήνη και για ένα βιώσιμο αύριο. Διεκδικούμε Ισόρροπη εκπροσώπηση φύλου σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων 50-50. Βάζουμε τέλος στις έμφυλες διακρίσεις και στα στερεότυπα.

Ομιλήτριες:

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΥΒΕΛΑ, Συντονίστρια τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αντιστράτηγος ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας

Χαιρετισμοί:

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μέλος Επιτροπής FEMM

ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, Βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αν. Τομεάρχης Δικαιοσύνης

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ, Βουλευτής Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης

Συντονίζει η ΣΟΦΙΑ ΔΟΥΜΑΝΗ, δικηγόρος, μέλος της ΝΕ Λακωνίας, συντονίστρια του τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής της ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής


[01/03/2023] ΑΝΑΒΟΛΗ - Ανοικτή πολιτική εκδήλωση της ΟΜ Βύρωνα με ομιλητές τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Διονύση Τεμπονέρα

Ανοικτή εκδήλωση με θέμα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την Οικονομία, την Κοινωνική Ασφάλιση και τους πλειστηριασμούς, διοργανώνει η ΟΜ Βύρωνα, με ομιλητές τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος και υποψήφιο βουλευτή στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Πάνο Σκουρλέτη και τον Τομεάρχη Κοινωνικής Ασφάλισης, εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023, στις 6:30 το απόγευμα, στον Δημοτικό κινηματογράφο Νέα Ελβετία (πρώην Λουίζα), Νέας Ελβετίας 34, Βύρωνας.

 


[04/03/2023] ΑΝΑΒΟΛΗ - Εκδήλωση Τμήματος Υγείας και ΕΠΕΚΕ Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

​Εκδήλωση Τμήματος Υγείας και ΕΠΕΚΕ Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το Τμήμα Υγείας (Ομάδα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων) της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η ΕΠΕΚΕ Υγείας πραγματοποιούν ανοιχτή εκδήλωση* με θέμα: «Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. για τις εξαρτήσεις», το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 ​και ώρα 9:30-14:30 στο κτήριο ΕΚΠΑ "Κωστής Παλαμάς" (Ακαδημίας 48, Αθήνα).

*Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και με απευθείας σύνδεση (live streaming) μέσω της ιστοσελίδας του Left στο Facebook.

 

 


[08/03/2023] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας​

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση συζήτηση με θέμα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τους Μικρομεσαίους και τις συντάξεις.

Ομιλητές ο Νίκος Σκορίνης μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και τομεάρχης Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας και Επιμελητηρίων και ο Διονύσης Τεμπονέρας μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και τομεάρχης Κοινωνικής Ασφάλισης. Χαιρετισμό θα απευθύνει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τάνια Ελευθεριάδου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 19.30 στο Ξενοδοχείο GALAYI Airotel.


[10/03/2023] Ανοιχτή συζήτηση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγ. Παύλου - Πλ. Βάθης | Παρασκευή 10 Μαρτίου

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αγίου Παύλου - Πλ. Βάθης διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση, την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 19:00, στο Καφέ Ροζαλίνο (Αγίου Παύλου 21) στην πλ. Αγίου Παύλου, με θέμα:

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ

με την κοινωνία στο προσκήνιο

Στις ερωτήσεις μας απαντούν:
ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΟΣ, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


[10/03/2023] Εκδήλωση Ν.Ε Νότιας Αθήνας και Ο.Μ Σύριζα-ΠΣ Γλυφάδας Παρασκευή 10 Μαρτίου ώρα 7.00μμ ΚΑΠΗ Άνω Γλυφάδα Σοφίας Βέμπο 18 (εξ αναβολής εκδήλωση)

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 7.00μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα
“Ενέργεια-Ακρίβεια και ο ρόλος της ΔΕΗ” στο ΚΑΠΗ της Άνω Γλυφάδας που βρίσκεται Σοφίας Βέμπο 18 στην περιοχή Καραχάλιου - Καραπάνου.
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Ευρωβουλευτής του Σύριζα - ΠΣ Πέτρος Κόκκαλης και ο τέως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.
Την εκδήλωση διοργανώνει η Ν.Ε Νότιας Αθήνας και η ΟΜ Σύριζα - ΠΣ Γλυφάδας. 

Η ΟΜ Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
http://syrizaglyfadas.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/SyrizaGlyfadasOfficial


[12/03/2023] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ"

Tην Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στις 11.30, στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας ( Φουρίκη Π. 17, Σαλαμίνα ), θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σαλαμίνας με θέμα: "ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ".

Εισηγητής ο Διονύσης Τεμπονέρας, Εργατολόγος, Μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


[21/03/2023] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου: «Οικονομία και κοινωνική δικαιοσύνη»

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου Αττικής διοργανώνει  σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 18.30,  εκδήλωση στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου με θέμα:
Οικονομία και Κοινωνική Δικαιοσύνη

Ομιλητές θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Αννέτα Καββαδία, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.


[22/03/2023] Tμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Πολιτισμός ή Βαρβαρότητα οι προτάσεις μας για την επόμενη μέρα

Το Τμήμα Πολιτισμού Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Πολιτισμός ή Βαρβαρότητα οι προτάσεις μας για την επόμενη μέρα"
 
Την Τετάρτη 22 Μαρτίου ώρα 7μμ στο Θέατρο Από Μηχανής, Ακαδήμου 13, Αθήνα

Θα μιλήσουν οι υποψήφιες βουλεύτριες στην Α` Αθήνας

Τζένη Αρσένη σκηνοθέτης
Άννα Ελεφάντη ηθοποιός
Μαρία Κανελλοπούλου ηθοποιός

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ρήγας Αξελός

Χαιρετισμό θα απευθύνει η συντονίστρια του Τμήματος Πολιτισμού Άννα Χατζησοφιά​


[22/03/2023] Εκδήλωση με προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση διοργανώνει το Τμήμα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της της Νομαρχιακής Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει την Τετάρτη 22η Μαρτίου 2023 και ώρα 7:00 μμ το απόγευμα στον ΣΥΝΔΕΤΗΡΑ (Αλ. Υψηλάντου 146, Πάτρα), προβολή του ντοκιμαντέρ του Θοδωρή Χονδρόγιαννου “ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΨΑΡΙΑ”, παραγωγής του VICE και συζήτηση σχετικά με τη μόλυνση του υδάτινου περιβάλλοντος από τα μικροπλαστικά με τις:

·Χρυσή Καραπαναγιώτη, Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών και
·Σταυρούλα Κορδέλλα, Περιβαλλοντολόγο – Ωκεανογράφο, PhD .

 


[22/03/2023] Ανοιχτή Εκδήλωση της ΟΜ Παπάγου - Χολαργού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Η 22 Μαρτίου είναι η παγκόσμια μέρα νερού. Μια μέρα πριν, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει για ψήφιση στη Βουλή ένα καταστροφικό νομοσχέδιο το οποίο περιέχει 264 άρθρα που αφορούν σε κρίσιμες ρυθμίσεις για τα νερά, τα δάση, τη βιοποικιλότητα, τα απορρίμματα, τις ΑΠΕ, την ενέργεια, ενώ ο χρόνος διαβούλευσης ήταν σχεδόν ανύπαρκτος.

Παρά τις συνεχείς καταστροφές και τη διακήρυξη για τη σπουδαιότητα της πράσινης πολιτικής στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζει ακάθεκτη να σαρώνει τις δημόσιες υποδομές και τα δημόσια κοινά αγαθά που έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα. Χρέος δικό μας να τους σταματήσουμε.

Με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που ως κορωνίδα έχει το ότι ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του υπέρτατου αγαθού, του νερού μεταθέτοντας την αρμοδιότητα εποπτείας υδάτων και αποβλήτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η ΟΜ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση  με ομιλητές:  

Τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΑΜΕΛΛΟ, πρώην υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και νυν Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., και τον HΛΙΑ ΚΟΡΛΟ, πρόεδρο του επιστημονικού συλλόγου και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στα γραφεία της ΟΜ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, Κεραμεικού 2 και Βεντούρη, απέναντι από το εμπορικό κέντρο του Χολαργού.

Σας περιμένουμε όλες και όλους.

Το συντονιστικό της ΟΜ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


[22/03/2023] Εκδήλωση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χαλανδρίου: Δικαιοσύνη στην Οικονομία-Νέο Αναπτυξιακό και Παραγωγικό πρότυπο

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Χαλανδρίου διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση αύριο Τετάρτη  22/3/2023, στις 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Χαλανδρίου Στρ. Παπάγου 7 Χαλάνδρι, με θέμα ‘Δικαιοσύνη στην Οικονομία-Νέο Αναπτυξιακό και Παραγωγικό πρότυπο’.

Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσουν τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με το παραπάνω θέμα που επηρεάζει καθοριστικά το παρόν και το μέλλον των πολιτών. Την συζήτηση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ Νίκος Ξυδάκης. Θα γίνουν παρεμβάσεις θεσμικών φορέων και θα ακολουθήσει συζήτηση.


[24/03/2023] Πολιτική Εκδήλωση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βάρης Βούλας Βουλιαγμενης:Δημόσιες Υποδομές και νεοφιλελεύθερες επιλογές

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Βάρης Βούλας Βουλιαγμενης, διοργανώνει τη Παρασκευή 24/3 στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θεατρική Βάρης (Αττιδος 27) ανοικτή πολιτική εκδήλωση με θέμα:

«Δημόσιες Υποδομές και νεοφιλελεύθερες επιλογές»

Ομιλητές:

Τον τομεάρχη Υποδομών Μεταφορών και δικτύων του Κόμματος, βουλευτή Νίκο Παππα

και

Τον πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης  προσωπικού έλξης ,Κώστα Γενιδουνια.

 


[27/03/2023] ​Εκδήλωση της Ν.Ε. Ανατολικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Ανατολικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Επιτροπές Πολιτισμού και Δικαιωμάτων) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ανισότητες και Έμφυλη Βία».

Η 8η Μάρτη δεν είναι γιορτή αλλά φεμινιστική απεργία, είναι υπενθύμιση του αγώνα που συνεχίζεται για την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη των διακρίσεων και των στερεοτύπων που η πατριαρχία μας επέβαλλε.

Από τον Μάρτη του 1857 στη Νέα Υόρκη με τις εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας που πάλευαν για καλύτερες συνθήκες εργασίας έως σήμερα που ο αγώνας των γυναικών έχει διευρυνθεί με την εξάλειψη της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας, τα αιτήματα παραμένουν επίκαιρα.

Η 8η Μάρτη είναι ημέρα απολογισμού και προγραμματισμού αλλά και απόδοσης τιμής στις πρωτοπόρες του αγώνα για την άρση των δεινών που προκαλούν οι έμφυλες διακρίσεις αλλά και για την κατάρριψη των στερεοτύπων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους <The Noir Project> του Γρηγόρη Βαρδαρινού.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Γκασούκα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υποψήφια Βουλεύτρια Βόρειου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αννέτα Καββαδία και η Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης Νίκη Ρουμπάνη.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κυριακή Διαμάντη, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αθήνας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ, Εθν. Αντιστάσεως 41 (συνέχεια Όλγας) στη Δάφνη, τη Δευτέρα, 27-3-2023, στις 6:30μ.μ.


[28/03/2023] Εκδήλωση Ο.Μ. Άνω Πόλης - Βαρδαρίου (Πλατεία Δημοκρατίας): Ασφαλιστικό – Μικρές & πολύ μικρές επιχειρήσεις : Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Oι Ο.Μ. Άνω Πόλης – Βαρδαρίου (Πλατεία Δημοκρατίας) σας καλούν την Τρίτη 28/03/2023 και ώρα 19:00 στον Πολυχώρο Ένεκεν (Προξένου Κορομηλά 37), σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα :

‘’Ασφαλιστικό – Μικρές & πολύ μικρές επιχειρήσεις : Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ’’.

Εισηγητές:

Νίκος Σκορίνης: Συγγραφέας, Τομεάρχης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Διονύσης Τεμπονέρας : Δικηγόρος-Εργατολόγος,Τομεάρχης Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χαιρετίζει :

Χρήστος Ρόκος : Μεταποίηση τροφίμων, Ιατρός, Μέλος Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Παρεμβαίνουν :

Δρόσος Δρόσος : Φοροτεχνικός, Μέλος ΕΦΕΕΘ

Ιωάννης Μανδρίνος : Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού & Ναυτιλίας

Γιώργος Καλανδρέας : Σύμβουλος Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης

Συντροφικά

Ο.Μ. Άνω Πόλης

Ο.Μ. Βαρδαρίου (Πλ.Δημοκρατίας)

 


[28/03/2023] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης με θέμα: Ασφαλιστικό – Μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις: Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Ασφαλιστικό – Μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις: Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» διοργανώνουν οι Οργανώσεις Μελών Άνω Πόλης και Βαρδαρίου (Πλατεία Δημοκρατίας) του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 19:00 στον Πολυχώρο Ένεκεν (Προξένου Κορομηλά 37).

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι οι:
Νίκος Σκορίνης, συγγραφέας, τομεάρχης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Διονύσης Τεμπονέρας, δικηγόρος-εργατολόγος, τομεάρχης Κοινωνικής Ασφάλισης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χαιρετίζει:

Χρήστος Ρόκος, μεταποίηση τροφίμων, γιατρός, μέλος Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Παρεμβαίνουν:

Δρόσος Δρόσος, φοροτεχνικός, μέλος ΕΦΕΕΘ
Ιωάννης Μανδρινός, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού & Ναυτιλίας
Γιώργος Καλανδρέας, σύμβουλος Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

 


[29/03/2023] Ανοιχτή Εκδήλωση των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Ηλιούπολης Θέμα: Δικαιοσύνη ΠΑΝΤΟΥ Υπόσχεση και Χρέος μας στη Νέα Γενιά

Ανοιχτή Εκδήλωση των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Ηλιούπολης

Θέμα: Δικαιοσύνη ΠΑΝΤΟΥ Υπόσχεση και Χρέος μας στη Νέα Γενιά

Ανοιχτή Εκδήλωση των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Ηλιούπολης με θέμα «Δικαιοσύνη ΠΑΝΤΟΥ Υπόσχεση και Χρέος μας στη Νέα Γενιά» την Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 7μ.μ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στην Μαρίνου Αντύπα και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Εισηγούνται:

Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Τομεάρχης Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Βουλευτής Δράμας

Μαρία Κουβέλη: μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Υποψήφια βουλεύτρια Α’ Αθήνας

Οι Συντονιστικές Επιτροπές των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Ηλιούπολης

 

 

 


[29/03/2023] Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για την ανώτατη εκπαίδευση και την έρευνα

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Ανώτατη Εκπαίδευση και Έρευνα: προτάσεις για την επόμενη μέρα» διοργανώνουν η Οργάνωση Μελών Πανεπιστημιακών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 18:30 το απόγευμα στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Συζητούν:

Ιφιγένεια Καμτσίδου

αν. καθ. Νομικής ΑΠΘ, μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συντονίστρια Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Κώστας Γαβρόγλου

ομ καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην υπουργός Παιδείας

Επαναπροσδιορίζοντας το δημόσιο πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα

Γιώργος Στάμου

ομ καθηγητής ΑΠΘ, πρώην πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Πανεπιστημιακή έρευνα

Αγγελική Παπαδοπούλου

φοιτήτρια Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΤΗΜΜΥ) ΑΠΘ

Φοιτητικό κίνημα και διεκδικήσεις

 

Live streaming στο facebook:

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης, https://www.facebook.com/syrizathessalonikis

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’ Θεσσαλονίκης, https://www.facebook.com/syrizabthessalonikis

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, https://el-gr.facebook.com/youthsyrizathess


[29/03/2023] ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Αθήνας: Παρουσίαση του βιβλίου «Με την πλάτη στον τοίχο» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/3 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΥΚΗΣ, ώρα 19:00 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

«ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ» ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2015-2019

Επιμέλεια βιβλίου Ευκλείδης Τσακαλώτος με πρόλογο του Αλέξη Τσίπρα

Θα μιλήσουν για το βιβλίο Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης και θα συντονίσει η Αννέτα Καββαδία.


[30/03/2023] Εκδήλωση του Τμήματος Πολιτισμού και της Ο.Μ. Βριλησσίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα: «Πολιτισμός ή Βαρβαρότητα: οι προτάσεις μας για την επόμενη μέρα»

Επειδή όλα είναι ζήτημα Πολιτισμού και επειδή ο Πολιτισμός και η Τέχνη σώζουν, το Τμήμα Πολιτισμού και η ΟΜ Βριλησσίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα "Πολιτισμός ή Βαρβαρότητα οι προτάσεις μας για την επόμενη μέρα" Πέμπτη 30/3 στις 7 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων, Κισσάβου 11.

Στη συζήτηση μετέχουν:

Κώστας Γαβρόγλου ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών-πρώην υπουργός Παιδείας

Μαρία Κανελλοπούλου ηθοποιός-υποψήφια βουλεύτρια Α Αθήνας

Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθέτης- πρώην βουλευτής

Άννα Χατζησοφιά ηθοποιός-συγγραφέας - υποψήφια βουλεύτρια Β1 Βόρειου Τομέα Αθήνας.

 


[30/03/2023] Εκδήλωση Ο.Μ. Χαλανδρίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Ο.Μ. Χαλανδρίου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 και ώρα 7:00μ.μ., στον κινηματογράφο ¨"ΑΘΗΝΑ" (Σολωμού 18 Χαλάνδρι), διοργανώνει την 3η Θεματική εκδήλωση/συζήτηση με θέμα: "Δικαιοσύνη στην εργασία - Προστασία της εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης".

Εισηγητές

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Διονύση Τεμπονέρα, μέλος ΠΓ και τομεάρχης Κοινωνικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ.

Παρέμβαση θα κάνει ο σ. Νίκος Κορφιάτης, Μηχανολόγος Μηχανικός σε εταιρεία κατασκευής έργων ενέργειας.

Τη συζήτηση θα διευθύνει ο δημοσιογράφος Άγγελος Τσέκερης

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει ένας ενδιαφέρον διάλογος για τις θέσεις του κόμματος μας τόσο για τα εργασιακά θέματα, καθώς και για την ασφάλεια στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση, που τα τελευταία 4 χρόνια συνεχώς καταπατούνται τα εργασιακά δικαιώματα και οι συνθήκες εργασίας γίνονται όλο και πιο επισφαλείς και το δικαίωμα στην σύνταξη των νέων εργαζομένων τίθεται εν αμφιβόλω με τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σας περιμένουμε όλους και όλες για να ενημερωθούμε και για ένα γόνιμο διάλογο

 


[30/03/2023] Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση των Οργανώσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Αθήνας

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου οι Οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία της Βόρειας Αθήνας, Μαρούσι Ανατολικά και Μαρούσι Δυτικά διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση με θέμα Πολιτική Επικαιρότητα – Πολιτική Αλλαγή με ομιλητές τους Κ. Ζαχαριάδη, Α. Καββαδία και Δ. Σακελλάρη.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 18:00 στην Πλατεία Κασταλίας στο Μαρούσι.

 


[31/03/2023] Θεματική δικαιωμάτων της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Δημοκρατία, Εκτροπή και Κράτος Δικαίου: Ευρωπαϊκό κεκτημένο και ελληνική πραγματικότητα

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις 7.00 μ.μ. στο πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4)η θεματική δικαιωμάτων της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσκαλεί σε ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Δημοκρατία, Εκτροπή και Κράτος Δικαίου: Ευρωπαϊκό κεκτημένο και ελληνική πραγματικότητα»

Θα εισηγηθούν, ο Κώστας Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλος της επιτροπής LIBEτου Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, βουλευτής Α΄ Αθήνας, πρώην υπουργός Επικρατείας και ο Σπύρος Δανέλλης, συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής πολιτικής της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρώην βουλευτής.

Μετά την όλο και πιο βίαιη αντιμετώπιση της κοινωνικής οργής από την Κυβέρνηση σε κάθε έκφραση διαμαρτυρίας, με τελευταίο παράδειγμα την καταστολή των διαδηλώσεων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, μετά την κοινωνική βιαιότητα που πρεσβεύουν ο νέος πτωχευτικός νόμος, ο νέος εργασιακός νόμος, τα νομοσχέδια για την παιδεία και την υγεία καθώς και ο νόμος για την αστυνομία στα πανεπιστήμια, μετά «τη λίστα Πέτσα», ήρθε να προστεθεί η παρακολούθηση πολιτειακών παραγόντων, ανώτατων στρατιωτικών, δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων, που έβαλε τη χώρα σε ένα σκοτεινό μονοπάτι ανασφάλειας, καχυποψίας και καταπάτησης κάθε έννοιας Δημοκρατίας και Δικαίου .Παράλληλα σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς δε βρίσκουν το δρόμο για τη δικαιοσύνη.

Επίσημοι Ευρωπαϊκοί θεσμοί και διεθνείς οργανώσεις-παρατηρητήρια προάσπισης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Δημοκρατίας δημοσιεύουν αλλεπάλληλες καταδικαστικές εκθέσεις. Αποκαλυπτική είναι και η τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κατακεραυνώνει την Ελλάδα. Η χώρα είναι πλέον φανερό ότι οδεύει με ταχείς ρυθμούς στην παγίωση μιας συγκεντρωτικής, ανελεύθερης, αδιαφανούς, αυταρχικού τύπου Δημοκρατίας, όπου μια Ελίτ «αρίστων» θα «διαφεντεύει» τα πάντα δίχως να δίνει λόγο σε κανέναν. Ακόμα και οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν πέσει θύμα της καθεστωτικής αντιδημοκρατικής νοοτροπίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τι λέει το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα και κυρίως η κυβέρνηση για όλα αυτά;

Με φόντο όλες αυτές τις δυσοίωνες εξελίξεις, που συνιστούν ξεκάθαρα Εκτροπή από το Δημοκρατικό πλαίσιο, συζητάμε για το επίπεδο του Κράτους Δικαίου, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και την προοπτική-τις προϋποθέσεις μιας προοδευτικής αλλαγής σελίδας για τη χώρα και την κοινωνία.

 

 


[31/03/2023] Ανοιχτή εκδήλωση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Πράσινη Μετάβαση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ανοιχτή εκδήλωση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέμα “Πράσινη Μετάβαση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση” με κεντρικό ομιλητή τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πέτρο Κόκκαλη.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νομαρχιακής Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Παρασκευή 31η Μαρτίου 2023 και ώρα 7:00 μμ το απόγευμα στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, πλατεία Γεωργίου Α 25, στην Πάτρα με θέμα:

«Πράσινη Μετάβαση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

με κεντρικό ομιλητή τον Πέτρο Κόκκαλη, Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Παρεμβαίνουν:

Γιώργος Κανέλλης, Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.)

Δημήτρης Παπαδόπουλος, Συντονιστής της δημοτικής παράταξης “ΩΡΑ Πατρών”.


Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ