11/02/2021

Τμήμα Βιομηχανίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανησυχούμε για τη συνεχιζόμενη αποβιομηχάνιση της χώρας, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης

Το Τμήμα Βιομηχανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανησυχεί για τη συνεχιζόμενη αποβιομηχάνιση της χώρας, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης. Κάθε μονάδα παραγωγής που κλείνει, αφήνει πίσω της κοινωνική αποδιάρθρωση, οικονομική συρρίκνωση, αεριοποίηση ανθρώπινης γνώσης και εμπειρίας και μια δυσαναπλήρωτη μαύρη τρυπά στην αλυσίδα αξίας που ανήκει, με δύσκολο προσδιορισμό των επιπτώσεων στις άλλες παραγωγικές μονάδες της.

Η ανακοίνωση του κλεισίματος της PIPLIFE ΕΛΛΑΣ ΑΕ, από τη μητρική Αυστριακή πολυεθνική, είναι ένα άλλο συμβάν στην αλυσίδα της συρρίκνωσης της παράγωγης στη χώρα μας και ένα πίσω γύρισμα στη παραγωγική διαδικασία ανάκαμψης. Η άποψη του τμήματος είναι ότι πρέπει να επεμβαίνει και να πολεμά κάθε περίπτωση αποβιομηχάνισης , μικρής η μεγάλης και να συμβάλει θετικά μαζί με τη κοινοβουλευτική ομάδα στις συνομιλίες που άρχισαν για τη τύχη της μονάδας.

Δεν πρέπει να αφήνουμε στη τύχη του τίποτα, η λύση είναι προγραμματισμός και σωστές προτάσεις, για την έξοδο από τη παγίδα και το αδιέξοδο της κρίσης.