08/03/2021

Κ. Νοτοπούλου: Απόδειξη της στρατηγικής επιλογής της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επενδύσει στην κρατική καταστολή τα όσα έγιναν στη Ν. Σμύρνη - βίντεο

Σημεία συνέντευξης της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α` Θεσσαλονίκης

«Όσα έγιναν χθες στο πάρκο της Νέας Σμύρνης είναι η τρανή απόδειξη της στρατηγικής επιλογής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να επενδύσει στην κρατική καταστολή» δήλωσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στα όσα απροκάλυπτα ανέφερε η κ. Βούλτεψη αποφεύγοντας να καταδικάσει την ωμή αστυνομική βία και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ , η Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε:

Από τη ζαρντινιέρα της Θεσσαλονίκης το 2006 στη Νέα Σμύρνη το 2021, ένας ξυλοδαρμός δρόμος. Πέρασαν 15 χρόνια και οι θύλακες του αυταρχισμού στην Ελληνική Αστυνομία δεν πτοούνται. Η κοινωνική συνοχή γι’ ακόμη μια φορά απειλείται από τους ίδιους τους φρουρούς της. Σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται από τις αλλοπρόσαλλες και χωρίς σχέδιο αποφάσεις της κυβέρνησης, η αστυνομική βία, που ενθαρρύνεται από συγκεκριμένες πολιτικές, είναι το κερασάκι στην τούρτα της παρακμής και της οπισθοδρόμησης. Ο τρόμος επιβάλλεται με γκλομπ και καταστολή και όχι η ασφάλεια. Τρομοκρατούν τους πολίτες. Κάθαρση τώρα από τους κήρυκες του «βαράτε στο ψαχνό». Οι… «άριστοι» έχασαν κάθε έλεγχο. Καμιά ανοχή σε όσους υπονομεύουν τη Δημοκρατία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφερόμενη στα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με αποκορύφωμα όσα συνέβησαν την Κυριακή το μεσημέρι στο πάρκο της Νέας Σμύρνης και απαντώντας στους ισχυρισμούς της κ.Βούλτεψη που έδωσε άλλοθι ουσιαστικά στην αστυνομική αυθαιρεσία επικαλούμενη την κόπωση των αστυνομικών δυνάμεων, υπογράμμισε πως «Γινόμαστε μάρτυρες αδιανόητων περιστατικών. Δέρνετε τον κόσμο και μιλάτε; Δίνετε άλλοθι σε αστυνομικούς που τραμπουκίζουν. Μια συγνώμη θα ζητήσετε από τους πολίτες»; τόνισε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ η κ. Βούλτεψη αποφεύγοντας να αναλάβει ευθύνες κατά τη συνήθη πρακτική της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σέρνεται πίσω από κάθε παρανομία.