ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

08/07/2021

Δ. Τζανακόπουλος: “Πακιστανικά” τηλέφωνα χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι και όχι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι

Δ. Τζανακόπουλος: “Πακιστανικά” τηλέφωνα χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι και όχι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι



Συνέντευξη του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην ιστοσελίδα ethnos.gr (Βούλα Κεχαγιά)

«Εκτός ελέγχου είναι και πάλι η πανδημία, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης», τονίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ethnos.gr και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά.

Για μια ακόμη φορά, σημειώνει, «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στη συνταγή της αποτυχίας: στέλνει μηνύματα εφησυχασμού στους πολίτες ότι δήθεν νίκησε την πανδημία». «Άλλοτε με δημιουργική λογιστική στους εμβολιασμούς για να πανηγυρίσει, άλλοτε καλώντας τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες αγνοώντας την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων ενώ επελαύνει σε ολόκληρο τον πλανήτη η μετάλλαξη “Δέλτα” και άλλοτε με την αδιανόητη ελαφρότητα στο απαραίτητο άνοιγμα του τουρισμού», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το ποιος εξάλλου είναι ο  αρχισαμποτέρ στη διαχείριση της πανδημίας», συνεχίζει, «το επιβεβαίωσε μόλις χθες η Εφημερίδα των Συντακτών: “με εντολή του μεγάλου” και με πακιστανικά τηλέφωνα η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι της, έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία παρακάμπτοντας ελέγχους αθλητών που ήταν θετικοί στον covid». «Πρόκειται για ανατριχιαστική είδηση που αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του λειτουργούν με πρακτικές που δεν ταιριάζουν σε δημοκρατική κυβέρνηση. “Πακιστανικά” τηλέφωνα, ξέρετε, χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι, όχι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι», επισημαίνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και τώρα, προσθέτει, «ο κ. Μητσοτάκης έχει το θράσος να αναγγέλλει κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις περιφερειακών νοσοκομείων», ενώ «διχάζει τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», χωρίς να αναλαμβάνει «την ευθύνη για την αποτυχία στο πρόγραμμα εμβολιασμού που αντί για στόχο 70% τον Ιούνιο μετά βίας περάσαμε το 40% τον Ιούλιο».

Αναφερθείς στην προγραμματική συνδιάσκεψη του κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, τονίζει ότι «δεν ήταν απλώς μια κομματική εκδήλωση αλλά ένας σταθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μια μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη». Το σώμα της συνδιάσκεψης, σημειώνει, ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα, «ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση». «Και την ίδια στιγμή έθεσε ως κύριο στόχο του κόμματος τη συγκρότηση μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας με καθοριστικό το ρόλο της μισθωτής εργασίας, για τη νίκη στις εκλογές και την ανάδειξη μιας προοδευτικής κυβέρνησης για τη χώρα», διαμηνύει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τέλος, σημειώνει ότι «αντικειμενικά ο προεκλογικός κύκλος έχει ανοίξει και το κόμμα μας μπαίνει σε εκλογική ετοιμότητα με στόχο τη νίκη». «Διότι είναι πλέον κοινωνική ανάγκη να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία», καταλήγει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ολόκληρη η συνέντευξη

Κύριε Τζανακοπουλε η πανδημία βρίσκεται και πάλι σε έξαρση και η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα τα οποία χαρακτηρίζετε σπασμωδικά. Γιατί;

H πανδημία κυρία Κεχαγιά δεν βρίσκεται απλώς σε έξαρση αλλά είναι και πάλι εκτός ελέγχου με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας. Και αυτό με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που για δεύτερη χρονιά κάνει τα ίδια ακριβώς λάθη. Για να υποστηρίξει ένα ανόητο success story που υπάρχει μόνο στο μυαλό του, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στη συνταγή της αποτυχίας: Στέλνει μηνύματα εφησυχασμού στους πολίτες ότι δήθεν νίκησε την πανδημία. Άλλοτε με δημιουργική λογιστική στους εμβολιασμούς για να πανηγυρίσει, άλλοτε καλώντας τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες αγνοώντας την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενώ επελαύνει σε ολόκληρο τον πλανήτη η μετάλλαξη «Δέλτα» και άλλοτε με την αδιανόητη ελαφρότητα στο απαραίτητο άνοιγμα του τουρισμού. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κ. Κεχαγιά. Το δυστύχημα όμως είναι ότι την ασύγγνωστη ελαφρότητα και τον ερασιτεχνισμό του κ. Μητσοτάκη δεν τον πληρώνει ο ίδιος αλλά ολόκληρη η κοινωνία που πλέον έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όριά της, απέναντι σε μία κυβέρνηση μπάχαλο.
Κατηγορείτε τον κ. Μητσοτάκη ότι αρνείται να αναλάβει την ευθύνη και ότι σπέρνει τον διχασμό. Στον αντίποδα ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για υγειονομικό σαμποτάζ...

Γιατί; Ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία στο πρόγραμμα εμβολιασμού που αντί για στόχο 70% τον Ιούνιο μετά βίας περάσαμε το 40% τον Ιούλιο; Όχι, απλά διχάζει τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ρίχνοντας το ανάθεμα σε όλους πλην του εαυτού του. Ανέλαβε την ευθύνη για το φιάσκο με το AstraZeneca που τροφοδότησε την αμφιβολία των πολιτών; Όχι, απλά επιχειρεί μία χυδαία προσπάθεια εξαγοράς των νέων που του γυρνούν την πλάτη. Ανέλαβε την ευθύνη για το ότι σε 16 μήνες δεν έχει κάνει ούτε μισή πρόσληψη μόνιμων γιατρών; Όχι, απλά τώρα έχει το θράσος να αναγγέλλει κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις περιφερειακών νοσοκομείων. Ή μήπως ανέλαβε την ευθύνη για το άνοιγμα της εστίασης με αλλοπρόσαλλα μέτρα που μόνο στο μυαλό του μπορούν να εφαρμοστούν;
Αρχισαμποτέρ ο Μητσοτάκης

Το ποιος εξάλλου είναι ο αρχισαμποτέρ στη διαχείριση της πανδημίας το επιβεβαίωσε μόλις χθες η Εφημερίδα των Συντακτών: «με εντολή του μεγάλου» και με πακιστανικά τηλέφωνα η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι της έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία παρακάμπτοντας ελέγχους αθλητών που ήταν θετικοί στον Κόβιντ. Πρόκειται για ανατριχιαστική είδηση που αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του λειτουργούν με πρακτικές που δεν ταιριάζουν σε δημοκρατική κυβέρνηση. «Πακιστανικά» τηλέφωνα ξέρετε χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι, όχι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Ειλικρινά αναρωτιέται κανείς αν παρακολουθεί γκαγκστερική ταινία με αυτά που διαβάζουμε και μαθαίνουμε κάθε μέρα.


Κύριε Τζανακόπουλε, η Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία -η πρώτη μεγάλη κομματική εκδήλωση από την έναρξη της πανδημίας-ενέκρινε τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός σας. Τι σηματοδοτεί αυτή η διαδικασία για τα επόμενα βήματά σας;

Η προγραμματική συνδιάσκεψη που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν απλώς μια κομματική εκδήλωση αλλά ένας σταθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μια μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη. Προηγήθηκε ένα εξάμηνο διαδικτυακής διαβούλευσης στις κομματικές οργανώσεις αλλά και στην κοινωνία με τηλεδιασκέψεις και ανοιχτές εκδηλώσεις και φυσικά προηγήθηκαν οι παρουσιάσεις των θέσεων για την εργασία, την οικονομία, το Ταμείο Ανάκαμψης, τον πολιτισμό, το Περιβάλλον από τον Πρόεδρο του κόμματος. Αυτό ήταν και το υλικό της συνδιάσκεψης μαζί με την τρέχουσα πολιτική ατζέντα. Εκτός από την ανοιχτή εκδήλωση της Παρασκευής, στην διαδικτυακή συνδιάσκεψη οργανώθηκαν 6 Τραπέζια Προγραμματικής διαβούλευσης αλλά και ολομέλεια με τοποθετήσεις των συμμετεχόντων. Συζητήσαμε για τα πάντα: την πανδημία, την οικονομική κρίση και τις αναγκαίες πολιτικές αντιμετώπισης, την εργασία, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, το κοινωνικό κράτος και την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ, τον πολιτισμό, τους θεσμούς και τη δημοκρατία, για ζητήματα στρατηγικής και τακτικής. Ήταν μια πρωτόγνωρη και πρωτοποριακή διαδικτυακή διαδικασία, όχι μόνο για τα δεδομένα της Ελλάδας αλλά και διεθνώς, με συμμετοχή 1500 αντιπροσώπων και με τουλάχιστον 350 παρεμβάσεις και ομιλίες. Μια διαδικασία που ολοκληρώνει το ψηφιακό άλμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά και τις 67 διαδικτυακές νομαρχιακές συνδιασκέψεις στις οποίες θυμίζω συμμετείχαν περίπου 17000 αντιπρόσωποι. Το κύριο όμως είναι ότι το σώμα της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία, σχεδόν ομόφωνα, ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση. Και την ίδια στιγμή έθεσε ως κύριο στόχο του κόμματος την συγκρότηση μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας με καθοριστικό το ρόλο της μισθωτής εργασίας για την νίκη στις εκλογές και την ανάδειξη μιας προοδευτικής κυβέρνησης για τη χώρα.


Το κόμμα σας μπαίνει ουσιαστικά σε μία περίοδο εκλογικής ετοιμότητας ανεξαρτήτως τού εάν ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές;

Το κλείσιμο δύο ετών από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 και με δεδομένη την καταστροφική στην κυριολεξία διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντικειμενικά μας εισάγει στον προεκλογικό κύκλο. Ο κύριος Μητσοτάκης είχε όλο τον αναγκαίο χρόνο και με την στήριξη της αντιπολίτευσης για να αντιμετωπίσει την πρόκληση της πανδημίας και απέτυχε. Όχι μόνο δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την πανδημία αλλά έχει την ευθύνη και για την μεγάλη οικονομική καταστροφή. Και τούτο διότι αξιοποίησε την πανδημία ως ευκαιρία για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και για την επιβολή ενός αυταρχικού καθεστώτος: μειώσεις μισθών, κατάργηση του οχταώρου, αντιπεριβαλλοντικοί νόμοι, ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, εξίσωση των ιδιωτικών Κολλεγίων με τα ΑΕΙ, πλήρης αδιαφορία για το ΕΣΥ και τη στήριξη του, απευθείας αναθέσεις, ωμή κρατική βία, πακτωλός χρημάτων στα μέσα ενημέρωσης με στόχο το λιβάνισμα της κυβέρνησης και την φίμωση της αντιπολίτευσης, κοινοβουλευτικός εκφυλισμός και αυτοκρατορικού τύπου αλαζονεία συνθέτουν την εικόνα των δύο τελευταίων ετών. Μια πολιτική δηλαδή διαρκούς διεύρυνσης των ανισοτήτων που δημιουργεί ένα διάχυτο αίσθημα αδικίας.

Επομένως ναι, αντικειμενικά ο προεκλογικός κύκλος έχει ανοίξει και το κόμμα μας μπαίνει σε εκλογική ετοιμότητα με στόχο την νίκη. Διότι είναι πλέον κοινωνική ανάγκη να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία.


Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία λέτε ότι είστε έτοιμοι και οργανωτικά και πολιτικά για μία ενδεχόμενη πρόκληση εκλογών. Πάτε επομένως για τη νίκη...

Βεβαίως είμαστε έτοιμοι και οργανωτικά και πολιτικά. Διότι παρά το γεγονός ότι η πανδημία μας επιβράδυνε σε καμία φάση δεν αναστείλαμε την πολιτική μας λειτουργία αλλά και την διαδικασία της ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του κόμματος. Μέσα σε δύο χρόνια έχουμε διπλασιάσει τα μέλη μας, έχουμε ολοκληρώσει τις νομαρχιακές μας συνδιασκέψεις, έχουμε επεξεργαστεί το πολιτικό μας πρόγραμμα, έχουμε πραγματοποιήσει εκατοντάδες εκδηλώσεις και συσκέψεις διαδικτυακά αλλά και με ζωντανή παρουσία. Το σύνολο λοιπόν του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος βρίσκεται σε εγρήγορση και σε θέση μάχης. Ήδη προετοιμάζουμε και οργανώνουμε εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Eλλάδας και σε κάθε γειτονιά για τις επόμενες εβδομάδες και προετοιμαζόμαστε για τις κοινοβουλευτικές και κοινωνικές μάχες που έρχονται: Εξάλλου φαίνεται ότι ο αδηφάγος κύριος Μητσοτάκης δεν σταματά: κλείσιμο νοσοκομείων και ιδιωτικοποίηση ασφαλιστικού είναι οι επόμενες καταστροφές που σχεδιάζει. Και εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιπαρατεθούμε σε όλα τα μέτωπα. Και για να απαντήσω στην ερώτηση σας: Αυτονόητα πάμε για την νίκη έστω και με μία ψήφο σε ενδεχόμενο εκλογών γιατί αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για μια προοδευτική διακυβέρνηση, για να φύγει αυτή η ανεκδιήγητη κυβέρνηση.


Ο στόχος που έθεσε ο πρόεδρός σας κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην Συνδιάσκεψη για νίκη και συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης είναι δηλαδή εφικτός;

Χωρίς αμφιβολία ναι! Και τούτο διότι έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει στρατηγικά και στην διαχείριση της πανδημίας αλλά και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Και την ώρα που αποτυγχάνει στο πεδίο της πολιτικής επενδύει τον κοινωνικό διχασμό, ρίχνει την ευθύνη για τις δικές της αποτυχίες στους πολίτες, υιοθετεί συμπεριφορές αλαζονικές και εξοργιστικές: τσάρκες στα δάση και στα νησιά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με έξοδα του δημοσίου, υποκρισία και ψέματα! Πολλά ψέματα! Και όλα αυτά ξέρετε καταγράφονται, προκαλούν μετατοπίσεις, αυξάνουν την κοινωνική δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση του κόσμου. Το θέμα είναι αυτή η δυσαρέσκεια να μετατραπεί σε προοδευτική κοινωνική δύναμη για μια δημοκρατική, προοδευτική, αριστερή στροφή και να μην διοχετευτεί σε αντιδραστικές κατευθύνσεις, σε συνωμοσιολογίες και σε πολιτικές δυνάμεις ακραίες και ανορθολογικές. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία την επόμενη περίοδο.
 
Έχετε πει ότι απαιτείται η συγκρότηση μίας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας. Με ποιους κύριε Τζανακόπουλε;

Προϋπόθεση για την νίκη στις εκλογές και την προοδευτική διακυβέρνηση είναι η μεγάλη κοινωνική συμμαχία. Και την περιγράφουμε με σαφήνεια και στην πολιτική απόφαση της συνδιάσκεψης μας: Μιλάμε για μια κοινωνική συμμαχία με καθοριστικό το ρόλο της μισθωτής εργασίας, με τη νεολαία της επισφάλειας, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, με τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τον κόσμο της αγροτικής παραγωγής αλλά και με τα κινήματα, το γυναικείο κίνημα, το οικολογικό κίνημα, το κίνημα των λοάτκι+. Και το αναγκαίο υπόβαθρο αυτής της συμμαχίας είναι το ριζοσπαστικό μας πρόγραμμα: αύξηση μισθών ως κινητήρας της ανάπτυξης, πράσινη και ψηφιακή μετάβαση χωρίς αποκλεισμούς, νέο κοινωνικό κράτος, διαγραφή ιδιωτικού χρέους και δημοκρατία παντού. Στην πραγματικότητα λοιπόν ένα πρόγραμμα από την κοινωνική πλειοψηφία για την κοινωνική πλειοψηφία που παίρνει σαφή θέση στα σημερινά διλήμματα και αναδεικνύει σε όλο της το εύρος την αντίθεση μεταξύ της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου με την σκληρή νεοφιλελεύθερη και ακραία δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Πολιτικά με ποιους μπορείτε να συνεργαστείτε;

Μπροστά μας έχουμε εκλογές με απλή αναλογική ενώ εμείς επιμένουμε για την ανάγκη μιας προοδευτικής διακυβέρνησης για την χώρα. Επομένως είναι η ίδια η ζωή που θέτει το δίλημμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις: Μια ευρεία προοδευτική συμμαχία ή συμπόρευση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Και σε αυτό το ερώτημα θα κληθούν αργά ή γρήγορα να πάρουν θέση όλες οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροδιορίζονται προοδευτικές. Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τα διλήμματα που βάζει η ζωή, η κοινωνία, η πολιτική. Εμείς έχουμε απαντήσει: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές και διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης με σαφή προγραμματική συμφωνία και στόχους για την ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας.


Η κυβέρνηση φέρνει το ένα μετά το άλλο “βαριά” νομοθετήματα. Για παράδειγμα μετά το εργασιακό έπεται το ασφαλιστικό. Τι επιδιώκει το Μαξίμου;

Όπως σας είπα και πριν ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία ώστε να επιτεθεί σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά δικαιώματα προς όφελος της ολιγαρχίας αλλά και να επιβάλει ένα αυταρχικό καθεστώς. Αυτή ακριβώς είναι η πολιτική του: νεοφιλελευθερισμός και αυταρχισμός συνθέτουν την εικόνα της διακυβέρνησης. Και είναι ακριβώς που επιτίθενται διαρκώς στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους αλλά και στις κατακτήσεις δεκαετιών: Δείτε για παράδειγμα τον κύριο Σκέρτσο που προχτές μας είπε με θράσος ότι στην Ελλάδα είμαστε όλοι τεμπέληδες και ζούμε από επιδόματα και με μαύρα επειδή δήθεν οι επιχειρήσεις δεν βρίσκουν εργαζόμενους. Την καλύτερη απάντηση όμως την πήρε avant la lettre όχι από κανέναν αριστερό ριζοσπάστη αλλά από τον ίδιο τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών: «αν θέλετε να βρείτε εργαζόμενους πληρώστε τους καλύτερα». Είναι τόσο απλό.


Θεωρείτε ότι η κοινωνία θα αντιδράσει σε τέτοιο βαθμό που να προκληθούν και πολιτικές εξελίξεις;

Η κοινωνία δεν παρακολουθεί σιωπηλή τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Παρά την πανδημία και τους περιορισμούς είδαμε φοιτητικές και εργατικές κινητοποιήσεις αλλά και μια ομοθυμία ως προς την ανάγκη στήριξης του κοινωνικού κράτους και ιδιαίτερα του ΕΣΥ. Όμως και νέοι τρόποι αντίδρασης και αντιπαράθεσης ανακαλύπτονται και αξιοποιούνται κυρίως μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Είναι ακριβώς η συλλογική ευφυία εν δράσει που απέτρεψε το σκάνδαλο του σκοιλ ελικίκου, που ανέδειξε το σκάνδαλο Λιγνάδη, που επαιξε καθοριστικόρόλο στην κινητοποίηση του κόσμου του πολιτισμού, που ανέδειξε την κρατική βία στη Νέα Σμύρνη. Ταυτόχρονα ένα κίνημα νεολαίας αρχίζει να διαμορφώνεται. Ή ίσως θα έπρεπε να πω πολλά κινήματα, που ανοίγουν δρόμους, βαδίζοντας στην ίδια δημοκρατική κατεύθυνση: απέναντι στην κρατική βία και τον αυταρχισμό, απέναντι στην πατριαρχία, το σεξισμό και την ομοφοβία, απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό και κάθε είδους ανισότητες.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η κοινωνία βρίσκεται σε κίνηση και ότι βρισκόμαστε σε περίοδο κοινωνικών διεργασιών που προετοιμάζουν πολιτικές ανακατατάξεις. Αρκεί ξαναλέω η δυσαρέσκεια να πάρει πρόσημο προοδευτικό. Και αυτό είναι το μεγάλο καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.


Το πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής καταδεικνύει πως εξατμίστηκε η κατηγορία εις βάρος του κ. Παππά για δωροληψία. Όλα γίνονται από τη ΝΔ με στόχο να πληγεί ο αντίπαλος;

Όλη αυτή η υπόθεση εξελίχτηκε όπως είχαμε προβλέψει σε ένα μεγάλο κυβερνητικό φιάσκο. Η στοχοποίηση του Νίκου Παππά με ανύπαρκτα στοιχεία ήταν απλώς μια παρωδία που σκηνοθέτησε η κυβέρνηση για να ξεπληρώσει γραμμάτια στους καναλάρχες που ήθελαν τη ρεβάνς από το ΣΥΡΙΖΑ επειδή αναγκάστηκαν να πληρώσουν επί της διακυβέρνησής μας για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια που είχαν βρει το μήνα που τρέφει τους έντεκα. Τώρα βεβαίως τον ξαναβρήκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ