ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

29/01/2022

​Θ. Τζάκρη: Θα φύγετε όπως έφυγε ο Τραμπ στην Αμερική

​Θ. Τζάκρη: Θα φύγετε όπως έφυγε ο Τραμπ στην Αμερική



Ομιλία της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεοδώρας Τζάκρη, στην Βουλή κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε σήμερα στην Βουλή κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση για την καταστροφική διαχείρισης της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και της ακριβείας και της πανδημίας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση απέτυχε οικτρά για μια ακόμη φορά στην πραγματική ζωή, αλλά τα κατάφερε περίφημα στην δημοσκοπική χειραγώγηση, με την εμφάνιση δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του ως δήθεν εθνικό κεφάλαιο της χώρας, μολονότι απέτυχαν παταγωδώς, και το ΚΙΝΑΛ ίσα με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και γενικά με την επικοινωνιακή διαχείριση των ζοφερών ημερών που διάγουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην άλλη καταπληκτική επίδοση της διακυβέρνησης των δυόμισι ετών της ΝΔ που συμπεριλαμβάνει μια ακόμη «κατραπακιά» για όλους τους Έλληνες πολίτες, εφόσον κατάφερε να καταστήσει το ηλεκτρικό ρεύμα είδος πολυτελείας, ενώ καταγράφεται ήδη ρεκόρ ανατιμήσεων σε βασικά τρόφιμα και γενικά σε ό,τι χρειάζεται ένα λαϊκό νοικοκυριό για να περάσει το μήνα.

Τέλος αναφέρθηκε στην καταστροφική διαχείριση της πανδημίας με την εφαρμογή από την κυβέρνηση της ΝΔ στην πράξη της πολιτικής της «ανοσίας της αγέλης» και παρουσίασε στοιχεία στην Βουλή από τα οποία προκύπτει ότι είμαστε πρώτη στην Ευρώπη σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο (1881 νεκροί ανά εκατομμύριο στην Ευρώπη-2.232 νεκροί ανά εκατομμύριο στην χώρα μας) και ότι η θνητότητα στην χώρα μας καταγράφει εβδομαδιαίο μέσο όρο με 750 νεκρούς, που συνιστά νέο πανελλήνιο ρεκόρ θνητότητας, με προηγούμενο ρεκόρ εφταημέρου τους 707νεκρούς που σημειώθηκε κατά τις 2 Δεκέμβρη του 2020.

Η κ. Τζάκρη έκλεισε την ομιλία της λέγοντας χαρακτηριστικά «Θα φύγετε όπως ακριβώς έφυγε και ο Τραμπ στην Αμερική μέσα στην αρρώστια και τον θάνατο, συμπαρασύροντας όμως μαζί σας, πρώτα από όλα αυτούς που χειροκροτούν τον Βορίδη να λέει, χωρίς καμία αιδώ, ότι καμία αξία δεν έχει πλέον η συζήτηση για τα θύματα της πανδημίας».

Το πλήρες κείμενο της Ομιλίας της κ. Τζάκρη έχει ως εξής:

«Κύριε Μητσοτάκη κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά δημοσκοπική παραφροσύνη!

Για άλλη μία φορά αποτύχατε οικτρά στην πραγματική ζωή, αλλά τα καταφέρατε περίφημα στην δημοσκοπική χειραγώγηση. Κάθε φορά που καίτε, πνίγετε ή βυθίζετε στο χάος την χώρα, με ένα δεκαχίλιαρο, τόσο κοστίζει μια ντροπιαστική δημοσκόπηση, πιστεύετε ότι θα καθαρίσετε!

Ωστόσο, έχετε καταλάβει κι εσείς ότι ο Ελληνικός λαός σας έχει καταλάβει, και ότι πλέον μετράτε μέρες!

Δεν εξηγείται αλλιώς η σπουδή σας να εμφανίζεστε ενώ είστε ο πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός και η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση, ως μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο.

Προβάλετε βέβαια και το γελοίο επιχείρημα ότι παρά τις μεγάλες καταστροφές και το χάος που προκλήθηκε από την κυβερνητική σας ανεπάρκεια δεν είχαμε νεκρούς.

Οι 110 νεκροί την ημέρα από την πανδημία εξαιτίας της κυβερνητικής σας ανικανότητας τι είναι;

Κάθε μέρα ξεκληρίζεται το ισοδύναμο ενός χωριού και εσείς διατείνεστε ότι όλα βαίνουν ομαλά, ότι η χώρα προοδεύει. Και καμώνεστε ότι είστε μια επιτυχημένη κυβέρνηση.

Δηλαδή κύριε Μητσοτάκη και κυρίες και Κύριοι Υπουργοί πως θα ήταν μια αποτυχημένη κυβέρνηση;

Τι άλλο δηλαδή θα έπρεπε να γίνει για να βγείτε ευθαρσώς και να πείτε ότι υποκλέψατε την ψήφο του ελληνικού λαού με ψεύτικα και παχιά λόγια;

Ότι είστε μια κυβέρνηση σκορποχώρι και ότι δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε ακόμη και στο απλό έργου του συντονισμού.

Κάψατε την χώρα από άκρη ως άκρη με συνθήκες άπνοιας. Βυθίσατε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο σκοτάδι με μια χιονόπτωση, γνωρίζοντας μέρες πριν την ύπαρξη του ακραίου καιρικού φαινομένου.

Αλλά κατά τα άλλα προβαίνετε σε απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων, οι οποίες από ότι φαίνεται, πιάνουν τόπο μόνο στις τσέπες των κυβερνητικών σας φίλων.

Χθες ο πρωθυπουργός στην συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κ. Σακελλαροπούλου μας είπε ότι «οφείλουμε να μαθαίνουμε από την διαχείριση των κρίσεων».

Θέλω να μας πείτε τι ακριβώς μάθατε από την διαχείριση της παρούσας κρίσεως και τι ακριβώς δεν γνωρίζατε μέχρι την προηγούμενη Κυριακή που χρειάστηκε να ακινητοποιηθεί ολόκληρη η χώρα για μια ολόκληρη εβδομάδα για να αντιμετωπίσετε μια χιονόπτωση.

Τι είναι δηλαδή αυτό που δεν ξέρατε και έπρεπε να συμβεί αυτή η καταστροφή για να το μάθετε;


Κυρίες και Κύριοι της κυβέρνησης νομίζω ότι πλέον δεν μπορείτε να σταθείτε πουθενά .

Και είναι προφανές ότι βρίσκεστε σε πανικό προκειμένου να διαχειριστείτε επικοινωνιακά, έστω και την τελευταία στιγμή, τις ζοφερές ημέρες που βιώνει το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Και σας καλώ εδώ και τώρα να σταθείτε ενώπιον του ελληνικού λαού και να του εξηγήσετε πόσο στοιχίζει να δίνετε στο ΚΙΝΑΛ, ίδια ποσοστά με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πόσο στοιχίζουν αυτές οι ψεύτικες δημοσκοπήσεις που κατά καιρούς εμφανίζετε;

Να μας πει και εμάς ο κ. Γεράκης, που τα χειρίζεται αυτά από το Μέγαρο Μαξίμου, που βρίσκει αυτές τις καταπληκτικές εταιρείες δημοσκοπήσεων για να βρούμε και εμείς μια, για να εμφανίσουμε τον Βελόπουλο 10 μονάδες πάνω από την ΝΔ.

Δεν ντρέπεστε κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης;

Είναι αυτό δημοκρατικό πνεύμα; Είναι αυτοί δημοκρατικοί θεσμοί μιας σύγχρονης δημοκρατικής χώρας;

Ούτε οι ίδιοι του ΚΙΝΑΛ δεν σχολίασαν την επαίσχυντη χειραγώγηση την οποία επιβάλατε.

Γιατί αν την πίστευαν θα ήθελαν και αυτοί να πάμε σε εκλογές.

Και οι ίδιοι μέσα τους γελάνε στην προσπάθειά σας να παρουσιάσετε ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης ως κόμμα μείζονος αντιπολίτευσης.

Και είναι προφανείς οι λόγοι.

Κύριοι της Συμπολίτευσης

Η καταπληκτική σας όμως θητεία των δυόμιση ετών συμπεριλαμβάνει μία ακόμη κατραπακιά για τους Έλληνες πολίτες και αυτούς που κάηκαν και αυτούς που πνίγηκαν και όλους.

Καταφέρατε να κάνετε είδος πολυτελείας το ρεύμα, κατατάσσοντας την Ελλάδα στη πρώτη τριάδα των πιο ακριβών χωρών σε τιμές ρεύματος. Και βέβαια το μαγικό χέρι του κ. Μητσοτάκη δεν έχει ακουμπήσει μόνο αυτή την οικονομική πτυχή. Ήδη έχουμε αρχίσει να σπάμε και το αρνητικό ρεκόρ στα τρόφιμα και σε οτιδήποτε χρειάζεται ένα λαϊκό νοικοκυριό για να περάσει το μήνα.

Και βέβαια όταν οι αγαπητοί σας φίλοι οι δημοσκόποι, οι καναλάρχες και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα σας εγκαταλείψουν τότε θα ανοίξει και το καπάκι του υπονόμου και θα εμφανιστεί όλη η δυσωδία της κυβέρνησης σας από τα οικονομικά σκάνδαλα, την χειραγώγηση της δικαιοσύνης, την κυβερνητική ανεπάρκεια και την πραγματική επιστροφή της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές

Ας εξετάσουμε λοιπόν το θέμα της πανδημίας που περισσότερο από κάθε άλλο σας έφθασε μέχρι εδώ. Η κυβέρνηση κατηγορείται για πολλά: Ατελής προετοιμασία, αμεριμνησία, απ’ ευθείας αναθέσεις ακόμη και για τον Μεγάλο Περίπατο, ψεύδη για τις ΜΕΘ, αυταρχικές ρυθμίσεις μέσα στην καραντίνα, πολιτική ιδιοτέλεια και στοχοποίηση του πολιτικού αντιπάλου στο θεωρητικώς εθνικό θέμα της πανδημίας, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση όχι απλώς την απόρριψη της πρότασης για κοινή πολιτική υγείας και υπουργό κοινής εμπιστοσύνης, αλλά και την αντιμετώπιση του κ. Τσίπρα με δόλιες προβοκάτσιες.

Μέχρι εκεί κρυβόσασταν πίσω από την ελπίδα του εμβολίου που θα έδινε λύση και πίσω από συγκρίσεις με τις χώρες που είχαν χτυπηθεί άσχημα στον αρχικό αιφνιδιασμό και πίσω από την προπαγάνδα της μιντιοκρατίας που έλεγε ότι «ευτυχώς που δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα ήμασταν ακόμη χειρότερα».

Τι άλλαξε τώρα; Άλλαξαν βέβαια τα αντικειμενικά στοιχεία. Η θνητότητα τρέχει με 107 νεκρούς την ημέρα και με μέσο όρο 750 νεκρούς την εβδομάδα. Απολύτως πρωτοφανές, με προηγούμενο ρεκόρ εφταημέρου τους 707 νεκρούς κατά τις 2 Δεκέμβρη του 2020. Να σας θυμίσω ότι το πανελλήνιο ρεκόρ καταγράφηκε ακριβώς τον μήνα που πανηγυρίζατε το τέλος της πανδημίας για μια φορά ακόμη. Είναι προφανές ότι ο τρέχων μήνας θα είναι ο χειρότερος των δύο ετών της πανδημίας, αφήνοντας δεύτερο χειρότερο τον προηγούμενο, τον Δεκέμβριο δηλαδή, με 2.633 απώλειες.

Βλέπετε απαθείς ότι το δίμηνο Δεκέμβρη-Γενάρη η θνητότητα θα αγγίξει τους 5.500 νεκρούς. Μάλιστα ο υπουργός εργασίας ισχυρίστηκε ότι είμαστε «στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προσθέτοντας το πλήγμα του αρχικού αιφνιδιασμού σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία. Η τεράστια θνητότητα όμως στην χώρα μας σημειώνεται μετά την απόλυτη επάρκεια εμβολίων καθώς άλλοι τόσοι πέθαναν από τον Ιούνιο. Έχουμε δηλαδή ακόμη 11.500 θύματα ΜΕΤΑ. Οπότε δεν φθάσαμε απλώς τον Νοέμβρη τον Μ.Ο της Ευρωζώνης αλλά τον έχουμε υπερβεί κατά πολύ.

Συγκεκριμένα κύριε Χατζηδάκη μου η Ευρωζώνη των 341 εκατομμυρίων έχει 642.000 νεκρούς ή 1881 ανά εκατομμύριο. Ξέρετε λοιπόν κύριοι του ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ πόσους έχει η Ελλάδα: 2.232 νεκρούς ανά εκατομμύριο. Δηλαδή 20% περισσότερους από τις χώρες που χτυπήθηκαν σκληρά όχι δύο χρόνια μετά αλλά στην αρχή, όταν ο κ Μητσοτάκης έλεγε για τους Ιταλούς ότι δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους;

Καμία απολογία δεν άκουσα από όσους εφαρμόζουν από την Άνοιξη την πολιτική της ανοσίας της αγέλης, παρότι σας είχε προειδοποιήσει από το βήμα της Ακαδημίας Αθηνών, κατά τον πλέον επίσημο τρόπο ο κ Τσιόδρας. Δεν αγνοήσατε μόνο την «αγνοούμενη εργασία» αλλά και την προειδοποίηση του για κίνδυνο «συνδρόμου Χιλής».

Παραδώσατε την χώρα στους ΜΗ ΣΩΣΟΥΝ που κατέλαβαν στον ανασχηματισμό και το Υπουργείο Υγείας, έστω κι ως αυτοφωράκηδες του Μαξίμου. Τους είδατε να προτάσσουν με κυνισμό το πολιτικό τους κόστος και να μην παίρνουν κανένα σοβαρό μέτρο τα Χριστούγεννα, προκαλώντας παγκόσμιο ρεκόρ διασποράς με 850. 000 κρούσματα μέσα σε έναν μήνα από την παραμονή Χριστουγέννων

Κι όταν το κύμα πήγε να σβήσει το αναζωπύρωσε η εμμονική κα Κεραμέως, μη αναβάλλοντας το άνοιγμα των σχολείων κατά μια εβδομάδα. Σήμερα η βραδυπορία της αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων είναι έργο Κεραμέως. Σήμερα οι επιστήμονες εύχονται να έχει το κλείσιμο λόγω κακοκαιρίας την ευεργετική επίδραση που η Κεραμέως απέτρεψε.

Κύριοι βουλευτές, με την υιοθέτηση της πολιτικής ανοσίας αγέλης το παιγνίδι άλλαξε πίστα γιατί δεν σας κατηγορούν πλέον οι ψηφοφόροι σας μόνο για μικρότητα και ιδιοτέλεια, αλλά για συνειδητές αποφάσεις που οδηγούν στο χαμό τους.

Θα φύγετε όπως έφυγε ο Τραμπ στην Αμερική μέσα στην αρρώστια και τον θάνατο συμπαρασύροντας μαζί σας πρώτα από όλα αυτούς που χειροκροτούν τον Βορίδη να λέει, χωρίς καμία αιδώ, ότι καμία αξία δεν έχει πλέον η συζήτηση για τα θύματα της πανδημίας».

Φωτογραφία:  ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ