17/03/2022

Μεϊκόπουλος - Παππάς: Αδύνατη η εκτέλεση των μεταφορών από πολλά φορτηγά της Μαγνησίας λόγω κόστους

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

ΘΕΜΑ: Αδύνατη η εκτέλεση των μεταφορών από πολλά φορτηγά της Μαγνησίας λόγω κόστους
Καθηλωμένα παραμένουν τα 200 από τα 730 φορτηγά μεταφορών της Μαγνησίας σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Αυτοκινητιστών Εθνικών και Διεθνών Μεταφορών Ν. Μαγνησίας και τον τοπικό τύπο εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης του κόστους μετακίνησης.
Οι εκπρόσωποι του Νομού, αναφέρουν ότι η άναρχη αύξηση της τιμής των καυσίμων το τελευταίο δεκαπενθήμερο, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελεστούν μεταφορές, καθώς οι μεταφορείς δεν έχουν τη δυνατότητα να ζητούν αυξήσεις καθημερινά από τους πελάτες τους.
Πέρα από τη ραγδαία αύξηση του κόστους των καυσίμων, σε διαρκή άνοδο είναι και το κόστος χρήσης των φορτηγών αυτοκινήτων. Λάδια και ελαστικά, βρίσκονται πλέον σε πολύ υψηλές τιμές με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες, να έχουν καθηλώσει τα αυτοκίνητά τους και να μην μπορούν να κάνουν μεταφορές.
Οι 200 επαγγελματίες οδηγοί στη Μαγνησία βρίσκονται ουσιαστικά σε αναστολή της εργασίας τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη σημαντική οικονομική τους επιβάρυνση και την έμπρακτη δυσκολία στην καθημερινότητά τους.
Σημαντικές είναι και οι επιπτώσεις στο ίδιο το πεδίο των μεταφορών εντός και εκτός του Νομού, καθώς η καθήλωση τόσο μεγάλου αριθμού φορτηγών μεταφορών έχει άμεσο αντίκτυπο στην ίδια την ευχέρεια και την ταχύτητα του δικτύου των μεταφορών.
Οι εκπρόσωποι των Αυτοκινητιστών Εθνικών και Διεθνών Μεταφορών Ν. Μαγνησίας ζητούν τη θέσπιση σταθερής τιμής στα καύσιμά τους, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην καλπάζουσα αύξηση των τιμών αλλά και την ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ για την έμπρακτη και άμεση διευκόλυνσή τους.
Επειδή, Καθηλωμένα παραμένουν τα 200 από τα 730 φορτηγά μεταφορών της Μαγνησίας εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης του κόστους μετακινήσεων.
Επειδή, Οι 200 επαγγελματίες οδηγοί στη Μαγνησία βρίσκονται ουσιαστικά σε αναστολή της εργασίας τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη σημαντική οικονομική τους επιβάρυνση.
Επειδή, σημαντικές είναι και οι επιπτώσεις στο ίδιο το πεδίο των μεταφορών εντός και εκτός του Νομού.
Επειδή, οι εκπρόσωποι των Αυτοκινητιστών Εθνικών και Διεθνών Μεταφορών Ν. Μαγνησίας ζητούν τη θέσπιση σταθερής τιμής στα καύσιμά τους, αλλά και την ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Προτίθεται να υιοθετήσει τις προτάσεις των εκπροσώπων των Αυτοκινητιστών Εθνικών και Διεθνών Μεταφορών Ν. Μαγνησίας που ζητούν τη θέσπιση σταθερής τιμής στα καύσιμά τους, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην καλπάζουσα αύξηση των τιμών αλλά και την ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ για την έμπρακτη και άμεση διευκόλυνσή τους;
2. Πως αλλιώς προτίθεται να παρέμβει, ώστε να ενισχύσει οικονομικά και να διευκολύνει έμπρακτα τον κλάδο των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών μεταφορών, που τις τελευταίες μέρες βλέπουν το κόστος μετακίνησης και συντήρησης των οχημάτων τους να αυξάνεται δραματικά με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να καθηλώνουν τα φορτηγά τους και να αναστέλλουν την εργασία τους;
Οι ερωτώντες βουλευτές

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος