14/09/2022

Ανακοίνωση Τομέα ​ Άμυνας για εξαγγελίες πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων

Ο κ. Μητσοτάκης και στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων αυτό που εφαρμόζει είναι αυτό που λέει η γνωστή λαϊκή ρήση “κάνει μνημόσυνα με ξένα κόλυβα”.

Ειδικότερα κατά την ομιλία του στην 86ης Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε δράσεις που αποτελούν μέτρα στήριξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε, προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους, τα στελέχη των ΕΔ λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές. Κάθε μέτρο που ανακοίνωσε έχει νομοθετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει υλοποιηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ.

· Η επέκταση της μάχιμης πενταετίας νομοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση του ν. 4609/19 (Α΄ 67), καθορίσθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 11 και στη συνέχεια εκδόθηκε διευκρινιστική οδηγία (ΥΣ 1931//26-6-19/ΑΝΥΕΘΑ). Εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς κανένα λόγο δεν υλοποιεί το νόμο.

· Η χορήγηση ειδικής αποζημίωσης έχει νομοθετηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ με την Παρ.Δβ.Αρθ.127 του Ν.4472/2017 – ΦΕΚ 74/Α και η οποία ανέρχεται στα 2,77 ευρώ ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης και απομένει μόνο η έκδοση ΚΥ από τα συναρμόδια υπουργεία. Κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και 3 χρόνια που είναι κυβέρνηση η ΝΔ.

Τρία χρόνια διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ δεν υπήρξε καμία μέριμνα για το προσωπικό, στρατιωτικό και πολιτικό. Τρία χρόνια χωρίς κανένα μέτρο για το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη και οι οικογένειες τους, ειδικά στις ακριτικές περιοχές. Τρία χρόνια χωρίς καμία πρόβλεψη στήριξης των σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών.

Τρία χρόνια χωρίς καμία μέριμνα για το στρατεύσιμο προσωπικό, για τους νέους που κάνουν τη θητεία τους.

Αντί λοιπόν ο κ.Μητσοτάκης να εξαγγέλλει μέτρα που ήδη υπάρχουν και δεν εφαρμόζει η κυβέρνηση του, καλό θα ήταν να δει σοβαρά τα πραγματικά προβλήματα των στελεχών των ΕΔ, να αντιληφθεί πως Άμυνα δεν είναι μόνο οι εξοπλισμοί αλλά και τα στελέχη και όλο το προσωπικό των ΕΔ και οι οικογένειες τους. Εξάλλου το προσωπικό των ΕΔ είναι ο σημαντικότερος πολλαπλασιαστής ισχύος.

Τομέας Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ