14/11/2022

Ν. Φίλης: Η παραμονή αυτής της κυβέρνησης είναι πηγή πολιτικής αποσταθεροποίησης! Ενορχηστρωτής των υποκλοπών ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Ο Νίκος Φίλης στο Κόκκινο για υπόθεση Δένδια και παραμονή ΝΔ στην κυβέρνηση

•     Η παραμονή αυτής της κυβέρνησης είναι πηγή πολιτικής αποσταθεροποίησης!
  •     Ενορχηστρωτής των υποκλοπών ο ίδιος ο πρωθυπουργός
  •     Καραμπινάτη κατασκοπία η υπόθεση Δένδια - γιατί δεν έχει ακόμα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ο υπουργός Εξωτερικών;

Από τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου που δεν διαψεύστηκαν από την κυβέρνηση, προκύπτει ότι ο ενορχηστρωτής του σκανδάλου των υποκλοπών είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Το Μαξίμου παρήγγειλε το predator το οποίο εγκαταστάθηκε μέσα στην παρά-ΕΥΠ, στην Αγία Παρασκευή. Και επέβαλε τη συσκότιση του σκανδάλου με το περιβόητο απόρρητο... Όμως οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος των υποκλοπών δεν θα γλιτώσουν, θα κληθούν στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο ηθικός αυτουργός, ο Μητσοτάκης, θα πληρώσει στις εκλογές. Ο λαός ανεβάζει και κατεβάζει τις κυβερνήσεις και όχι τα μεγάλα συμφέροντα με τις συμμαχίες και τις αντιμαχίες τους.

Από όσα ονόματα δημοσιεύθηκαν ότι παρακολουθούνται, ξεχωρίζω την περίπτωση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια. Η κυβέρνηση δεν διέψευσε το δημοσίευμα αυτό. Είπε ότι αποτελεί «παράνοια»…! Η υποκλοπή των συνομιλιών του υπουργού Εξωτερικών είναι καραμπινάτη κατασκοπία διότι εκείνος χειρίζεται απόρρητα κρατικά μυστικά. Περιμένω από τον κ. Δένδια να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά όπως έπραξαν οι Σπίρτζης, Γεροβασίλη, Ανδρουλάκης. Η προκαταρκτική εξέταση που έχει ξεκινήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αφορά ακόμα τη διαδικασία αποκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών και όχι καθαυτό το σκάνδαλο.

Η κυβέρνηση θα πέσει για την αισχροκέρδεια, τη διαφθορά, τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος για τις αναθέσεις σε φίλους, την αποτυχία στην πανδημία, τις παρεμβάσεις στη δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ, τον κρατικό αυταρχισμό, την απάνθρωπη μεταχείριση στο προσφυγικό. Αλλά θα πέσει και από την ενεργό παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Γιατί αυτή είναι αναγκαία ώστε η εναλλακτική προοδευτική κυβέρνηση να μπορέσει να ακολουθήσει πρόγραμμα υπέρ των συμφερόντων των πολλών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα καταστήσουν ακόμα πιο αξιόπιστη και δεσμευτική την πολιτική του παρέμβαση, όπως πχ. νομοσχέδιο για την τιμαριθμική αναπροσαρμογή, αλλά και την αύξηση στη φορολόγηση των πλουσίων. Χτες στην Καθημερινή διαβάσαμε ότι στη Γερμανία συζητείται η αύξηση στη φορολόγηση των ανώτερων στρωμάτων.

Όσο μένει αυτή η κυβέρνηση είναι πηγή πολιτικής αποσταθεροποίησης​!