16/02/2023

​Κ. Μάλαμα: Τι σηματοδοτεί η αναζήτηση τεχνικού συμβούλου για το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στις φυλακές Κασσάνδρας;

Το 2014 η τότε κυβέρνηση​ της Νέας Δημοκρατίας πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ δύο οικόπεδα, συνολικού εμβαδού 900 στρεμμάτων, τα οποία ανήκαν στις φυλακές Κασσάνδρας.

Έκτοτε, υπήρξαν διάφορες εξαγγελίες και μεγαλοστομίες, αρχικά περί δημιουργίας γηπέδου golf, και στη συνέχεια περί τουριστικής αξιοποίησης των ακινήτων. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε και μια επιχείρηση υποβάθμισης του έργου των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας, με τις διαδοχικές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας να εποφθαλμιούν την αγροτική γη ή τη γη που στεγάζει εγκαταστάσεις των φυλακών.

Πριν από μερικές ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι αναζητά τεχνικό σύμβουλο για να προχωρήσει στην πώληση των οικοπέδων. Και το ερώτημα είναι τι σκοπεύει να κάνει το ΤΑΙΠΕΔ με το συγκεκριμένο ακίνητο; Γιατί καταφεύγει σε μια διαδικασία real estate, την ώρα που η περιοχή των φυλακών Κασσάνδρας μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης για το σύνολο της Χαλκιδικής;

Γιατί παραδίδει ακόμα ένα φιλέτο στα κοράκια της κερδοσκοπίας των ακινήτων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές και παραγωγικές ανάγκες, αλλά και την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της πρότυπης αξιοποίησης της αγροτικής γης των φυλακών Κασσάνδρας.