Νεφελούδης Ανδρέας

Εκλογική περιφέρεια Δυτικής Αττικής

Νεφελούδης Ανδρέας

Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα.
Γιος του Παύλου Νεφελούδη, ιδρυτικού στελέχους του ΚΚΕ Εσωτερικού , ανιψιός του αγωνιστή Βασίλη Νεφελούδη, βουλευτή της ΕΔΑ και παλιότερα Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ . Συμμετείχε στη εξέγερση του Πολυτεχνείου και υπήρξε ο νεότερος εξόριστος της χούντας στη Γυάρο.Μέχρι το 2014 υπηρέτησε πολιτικά ως αιρετός, επιστημονικά και επαγγελματικά, τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το 2015 διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πραγματοποίησε πάνω από 700 τριμερείς συναντήσεις με σωματεία και εργοδοτικούς φορείς λύνοντας κρίσιμα θέματα συγκρούσεων στον χώρο της εργασίας. Χειρίστηκε θέματα για την προάσπιση της εργασίας στα Ναυπηγεία Σύρου, στη Χαλυβουργική, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην υπόθεση Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου κ.α.
Το ίδιο διάστημα διετέλεσε πρόεδρος στο Συμβούλιο Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ)
Από το 2019 μέχρι το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μέλος του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.
Στο 3ο συνέδριο εκλέχθηκε μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.