20/09/2023

Ε. Αχτσιόγλου: Να μην αναπαραχθούν παθογένειες του παρελθόντος

Σημεία συνέντευξης της βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιας Προέδρου του κόμματος στο “OPEN”

«Είναι μία απολύτως ανοιχτή μάχη, μπορώ να κερδίσω αυτόν τον γύρο και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής αλλάζει. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι εξαιρετικά σημαντική και δείχνει την ανάγκη των πολιτών να υπάρξει μία ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “OPEN”.

Η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημείωσε ότι έχει παρουσιάσει «ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει ως κεντρικούς άξονες την εργασία, την οικονομία, το κράτος και τα δικαιώματα, με το περιεχόμενο που πρέπει να έχουν, και μία συγκεκριμένη οργανωτική πρόταση για αλλαγές εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Είναι ένα σχέδιο πάνω στο οποίο μπορούν να οικοδομηθούν κοινωνικές συμμαχίες, είναι ένα σχέδιο που μπορεί να νικήσει τη δεξιά κυβέρνηση, γιατί αυτός είναι ο στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο συνυποψήφιός μου δεν έχει πολιτικό σχέδιο -τουλάχιστον δεν μας το έχει παρουσιάσει και δεν έρχεται να συζητήσουμε αν και τον κάλεσα- και δεν μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη».

Αναφέρθηκε, επίσης, στις «συκοφαντικές επιθέσεις από συγκεκριμένα μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα, οι οποίες συχνά αναπαράγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» και ζήτησε «να μην υπάρχει προσωπική στοχοποίηση και ανθρωποφαγία εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δεν γίνεται ένα κόμμα να πορεύεται με αυτόν τον τρόπο και πολύ περισσότερο να διεκδικεί την εξουσία. Να μην αναπαραχθούν παθογένειες του παρελθόντος. Ο Παύλος Πολάκης στοχοποιεί προσωπικά, όχι μόνο εμένα και τον Νίκο Παππά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, είναι μία μόνιμη τακτική η οποία πρέπει να τελειώσει, να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο. Γι’ αυτό ζήτησα από τον Στέφανο Κασσελάκη -τον οποίο ο κ. Πολάκης στηρίζει από την πρώτη μέρα με εντελώς εμφατικό τρόπο, είναι ο άνθρωπος στο πλευρό του- να καταδικάσει αυτές τις προσωπικές, συκοφαντικές επιθέσεις. Θα ήταν ένα ελάχιστο δείγμα πολιτικού πολιτισμού».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «από τη πλευρά μου και με τη διαδρομή μου εγγυώμαι την ενότητα του χώρου. Το ζήτημα είναι να υπάρξει απάντηση από την άλλη πλευρά, γιατί από εκεί προκύπτουν οι συκοφαντικές επιθέσεις που δημιουργούν την τοξικότητα και την ανθρωποφαγία. Είμαι στρατιώτης αυτού του χώρου από διάφορες θέσεις. Το κρίσιμο είναι να υπάρχει ένα πολιτικό πλαίσιο και ένας στοιχειώδης πολιτικός πολιτισμός. Το διακύβευμα είναι αν μετά την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να εγγυηθεί στους πολίτες αυτού του τόπου ότι θα έχει μία σοβαρή, δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Επισήμανε, τέλος, ότι «ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τη στάση της σιωπής και έμεινε συνεπής σε αυτή, γιατί θεώρησε ότι οποιαδήποτε παρέμβασή του θα ήταν επικαθοριστική για τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Αυτό που δεν είναι σωστό είναι να εργαλειοποιείται η σιωπή του από την πλευρά του συνυποψηφίου μου για να αποκομίσει οφέλη».