12/03/2024

Συνάντηση του Αλ. Μεϊκόπουλου με δικαιούχους που ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις από τις εκρήξεις στην 111ΠΜ

Συνάντηση με πολίτες της Νέας Αγχιάλου που εντάσσονται στους δεκάδες δικαιούχους αποζημιώσεων από τις εκρήξεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) που οχτώ μήνες μετά ακόμα περιμένουν να λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται πραγματοποίησε στη Ν. Αγχίαλο ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

«Δύο μέχρι σήμερα Ερωτήσεις έχουμε καταθέσει προς τον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις παλινωδίες που παρατηρούνται στην διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους της Ν. Αγχιάλου από τις εκρήξεις στην 111ΠΜ. Περίπου ενενήντα (90) πληγέντες πολίτες της περιοχής, που είδαν τις περιουσίες τους παθαίνουν εκτεταμένες ζημιές από τις εκρήξεις, ενώ αρχικά εντάσσονταν στις αποζημιώσεις με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου να προχωρά σε καταγραφή των ζημιών τους, στη συνέχεια και όλως αιφνιδίως ενημερώθηκαν ότι αποκλείονται … λόγω εισοδηματικών κριτηρίων!!», ανέφερε ο Βουλευτής.

Οι πληγέντες περιέγραψαν στον Βουλευτή τον ξεκάθαρο εμπαιγμό που υφίστανται εκ μέρους τόσο του Υπουργείου όσο και του Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση που είχαν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, ο αποκλεισμός λόγω εισοδηματικών κριτηρίων προκύπτει από τη χρήση ενός νόμου από το 1973! Τις τελευταίες ημέρες το γραφείο του Υφυπουργού αρμόδιου για το χαρτοφυλάκιο της Αρωγής σπεύδει να ενημερώσει ότι το πρόβλημα με την εν λόγω διάταξη λύθηκε και μπορούν να προσφεύγουν στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους. Μόλις προσέρχονται ωστόσο στο Δήμο ενημερώνονται ότι το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί καθώς από τον Υφυπουργό το μόνο που έχει αποσταλεί προς την αρμόδια Υπηρεσία είναι μία Επιστολή που μεταθέτει την επίλυση του ζητήματος στο μέλλον και σε μελλοντική τροπολογία!

«Δεν έχετε απορριφθεί, απλά δεν σας πληρώνουμε», είναι η τελευταία ενημέρωση που έλαβαν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Οι πολίτες της Ν. Αγχιάλου υπέστησαν σημαντικές ζημίες σε σπίτια και επιχειρήσεις από τις πρωτοφανείς εκρήξεις στην 111ΠΜ το περασμένο καλοκαίρι. Η επιπρόσθετη ταλαιπωρία και ο εμπαιγμός τους σε σχέση με την καταβολή των αποζημιώσεων τους αποτελεί το επιστέγασμα της ανεπάρκειας αλλά και του σκιώδη τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη».

Δεσμεύτηκε στους παρευρισκόμενους ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί τη δίκαιη ικανοποίηση των αιτημάτων τους με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα.