26/02/2009

Δηλώσεις Αλ.Αλαβάνου σχετικά με το με ποια όπλα πρέπει να πάει ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες εν όψει της Συνόδου Κορυφής

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το με ποια όπλα πρέπει να πάει ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες εν όψει της Συνόδου Κορυφής, τόνισε:

Νομίζω ότι, η Ελλάδα χρειάζεται έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος θα είναι παρών και όχι να δηλώνει απλώς την παρουσία του. Που σημαίνει ότι πρέπει να βάλει μια σειρά σημαντικά ζητήματα.

To πρώτο ζήτημα είναι, τέλος με το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Τέλος με τον εκφοβισμό και τον εκβιασμό να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες του δημοσίου, για να μην ξεπεράσουμε τα όρια του Συμφώνου Σταθερότητας -τα οποία δεν κατάφεραν τίποτα- για να μην φτάσουμε στη σημερινή κρίση η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρώπη.

Δεύτερον. Πρέπει να διεκδικήσει, με τον ίδιο τρόπο που η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχθηκε τη στήριξη των χρεοκοπημένων τραπεζικών κολοσσών, οι οποίοι βούλιαζαν μέσα στην αμαρτία, να συμβάλλει στην ενίσχυση των χωρών μελών. Κυρίως στα θέματα του δανεισμού είτε μέσω ευρωομολόγων είτε μέσω Ειδικού Ταμείου, είτε με άλλες παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να σταματήσουν αυτά τα άγρια κερδοσκοπικά επιτόκια, που σήμερα επιβάλλονται απέναντι σε χώρες όπως η Ελλάδα, που έχει προβλήματα χρέους ή ελλειμμάτων.