06/09/2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Και οι ένστολοι εργαζόμενοι είναι κομμάτι του λαού μας που βρίσκονται απέναντι σε μια πρωτοφανή επίθεση, την επίθεση των νέων μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ΄ εντολή της τρόικας που στόχο έχει την εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων και τη μετατροπή της χώρας μας σε μπανανία, σε μια χώρα που θα έχει βιοτικό επίπεδο πολύ χαμηλότερο απ΄ αυτό που είχαμε τα τελευταία 30 χρόνια, ίσως συγκρίσιμο με το επίπεδο χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η αντίσταση σ΄ αυτή την επίθεση πρέπει να είναι συντονισμένη και το μήνυμα που πρέπει να εκπέμπει το λαϊκό κίνημα θα είναι μήνυμα ενωτικό και ελπιδοφόρο.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των ενστόλων. Πόσο δε μάλλον όταν αντιλαμβανόμαστε πως η δημόσια ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι ένα δημόσιο αγαθό. Δεν μπορεί ένας αστυνομικός που βρίσκεται από το πρωί ως το άλλο πρωί στο δρόμο με κίνδυνο της ζωής του να  παίρνει 540 ευρώ. Δεν μπορεί ένας πυροσβέστης που δίνει μάχη με κίνδυνο τη ζωή του με απαξιωμένα μέσα να είναι εξαθλιωμένος και να παίρνει 500 ?. Υπάρχουν ειδικά μισθολόγια γι αυτόν ακριβώς το λόγο, γιατί υπάρχουν κάποιες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων με κοινωνική υπεραξία.

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται, και ο κ. Στουρνάρας ιδιαίτερα, ως ένας απλός λογιστής που δεν κατανοεί την κοινωνική βαρύτητα των επιλογών του. Και φυσικά η εγχώρια τρόικα προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους. Η κοινωνική οργή, όμως, θα είναι τόσο δυνατή που κανείς δεν θα μπορεί πλέον να κρυφτεί από αυτήν.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα, θεωρούμε ότι πρέπει να ενταχθούν μέσα σε ένα ευρύτερο μέτωπο. Και πιστεύουμε ότι οι κινητοποιήσεις των ένστολων μπορεί να αποτελέσουν και το κρίσιμο εφαλτήριο για την αφύπνιση του λαϊκού κινήματος και να αποτελέσουν και την αρχή του τέλους αυτού του πέπλου της σιωπής που έχει επικαθίσει πάνω στα πολιτικά πράγματα. Η αρχή του τέλους μιας πολιτικής απαξίωσης της κοινωνίας. Η αρχή του τέλους μιας κυβέρνησης που θέλει να μας οδηγήσει στον κοινωνικό όλεθρο.

- Πως θα κρίνατε τη σημερινή κινητοποίηση των αστυνομικών έξω από την εγκατάσταση των ΜΑΤ αλλά και το γεγονός της αποστολής τόσων ισχυρών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη…

Νομίζω ότι ήταν μία συμβολική  κίνηση που αναδεικνύει ότι οι ένστολοι, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, είναι κομμάτι του λαϊκού  κινήματος και αγωνίζονται για να μπορέσουμε να σταματήσουμε όλοι μαζί αυτή την κατηφόρα. Και δεν μπορεί να υπάρχουν δυνάμεις που θα έχουν εντολή να σταματήσουν, να καταστείλουν τις λαϊκές αντιδράσεις. διότι οι λαϊκές αντιδράσεις είναι πια πάνδημες. Και αυτό συμβολίζει αυτή η κίνηση.

Από κει και πέρα θα βρισκόμαστε όλοι στη Θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας όχι ενάντια στην κυβέρνηση, σ΄ αυτή την πολιτική αν θέλετε και φυσικά τους εκφραστές της. Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσουν πιο νηφάλιες σκέψεις και δεν θα υπάρξει καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων και των λαϊκών αντιδράσεων. Πολύ απλά γιατί αυτοί που μέχρι χθες αποτελούσαν τα όργανα της καταστολής δεν είναι πια διατεθειμένοι να παίζουν το ρόλο της καταστολής απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό. Ο αστυνομικός που σήμερα βάλλεται, που σήμερα εξαθλιώνεται, όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τον διαδηλωτή, βρίσκεται αντιμέτωπος με την οικογένειά του, με τον αδελφό του, τον συνάδελφό του ενδεχομένως που εκείνη την ώρα  δεν βρίσκεται σε υπηρεσία και διαδηλώνει για να υπερασπίσει το συμφέρον του. Ας το συνειδητοποιήσουν αυτό. Και τουλάχιστον ας συνειδητοποιήσουν ότι  τα σύγχρονα μέσα καταστολής, όπως οι μάνικες νερού, δεν μπορούν να σβήσουν την μεγάλη κοινωνική πυρκαγιά που έχει ανάψει αυτή η πολιτική.

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡ. (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων) - Μπροστά στην καταστροφική λαίλαπα που έρχεται για τους ενστόλους και όπως μας ανακοινώθηκε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχαμε υποχρέωση να συναντηθούμε σήμερα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Τσίπρα.

Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε για να περισώσουμε την αξιοπρέπειά μας. Θα αγωνιστούμε μαζί με τους συμπολίτες μας ενάντια σ΄ αυτόν τον όλεθρο. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Θα πρέπει να υπάρξει όμως αντίσταση. Κι αυτό τον αγώνα της αντίστασης τον ξεκινήσαμε ήδη, αλλά μας ενθαρρύνει προς αυτή την κατεύθυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρό του και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτές τις διαβεβαιώσεις είχαμε από πλευράς του προέδρου για να στηρίξει τον αγώνα σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες και για τους ενστόλους και για τη χώρα μας.