08/10/2013

Eρώτηση Χρ.Καραγιαννίδη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων: Σχετικά με τη μη πρόσληψη καθηγητών ειδικοτήτων στο ΕΠΑΣ της Δράμα

Η μη πρόσληψη καθηγητών για τη διδασκαλία των ειδικοτήτων Βοηθών Σχεδιαστών, Βοηθών Κομμωτικής, Βοηθών Αισθητικής, Βοηθών Φυσιοθεραπευτών και Βοηθών Φαρμακείων αποτελεί εμπόδιο για την συνέχιση της διδασκαλίας των συγκεκριμένων ειδικοτήτων στο ΕΠΑΣ Δράμας και κατά συνέπεια σηματοδοτεί το αιφνίδιο τέλος των σπουδών των μαθητών που έχουν ξεκινήσει να παρακολουθούν τις ειδικότητες από την περασμένη χρονιά.

Σημειώνεται ότι για την επαρκή λειτουργία των ειδικοτήτων είναι απαραίτητη η συμπλήρωση εικοσιπέντε διδακτικών ωρών την εβδομάδα για κάθε τμήμα/ειδικότητα. Μέχρι στιγμής οι ώρες που συμπληρώνονται ανα ειδικότητα είναι οι εξης:

Βοηθών Σχεδιαστών 16/25 ώρες
Βοηθών Κομμωτικής 18/25 ώρες
Βοηθών Αισθητικής 16/25 ώρες
Βοηθών Φυσιοθεραπευτών 8/25 ώρες
Βοηθών Φαρμακείων 0/25 ώρες

Επειδή λοιπόν οι πολιτικές του μνημονίου στην εκπαίδευση θέτουν υπό αμφισβήτηση το μέλλον των νέων ανθρώπων που έχουν μόλις ξεκινήσει τις σπουδές τους,

Επειδή η τεχνική εκπαίδευση αφήνεται στην τύχη της με αποτέλεσμα να οδηγείται στην εξαφάνιση της,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-          Ποιες πρωτοβουλίες θα λάβει ώστε να δρομολογηθούν οι προσλήψεις των καθηγητών/τριών των αντίστοιχων ειδικοτήτων και να γίνει δυνατή η συνέχιση της σχολικής χρονιάς;

-          Σε περίπτωση που δεν γίνουν προσλήψεις διδακτικού προσωπικού τι πρόκειται να γίνει με τους σπουδαστές των ειδικοτήτων που φοιτούν ήδη ένα χρόνο;

Ο ερωτών Βουλευτής

Καραγιαννίδης Χρήστος