27/03/2015

Συνάντηση του Θανάση Πετράκου με Τον Υπ. Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας Και Τουρισμού Γιώργο Στάθηκα για Ολύμπια Οδό & το πρόβλημα με την δακοκτονία

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπους του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Μεσσηνίας, συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη.

Α) Ολύμπια Οδός

Ο κ Σταθάκης διαβεβαίωσε τον κ. Πετράκο, ότι το τμήμα Πάτρα – Πύργος θα επαναδημοπρατηθεί σε 3 μήνες, σε 2 τμήματα με πιο συμφέροντες όρους για το Δημόσιο και τους χρήστες.

Ο Θανάσης Πετράκος ζήτησε επίσης να ενημερωθεί, για το που βρίσκεται η υπόθεση του τμήματος Καλού Νερού – Τσακώνα. Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Πετράκο ότι με βάση το έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας των Δημοσίων Έργων, εκκρεμεί η δημοπράτηση των υποστηρικτικών μελετών (τεχνικά, αποχέτευση-αποστράγγιση, σήμανση, ηλεκτρομηχανολογικά). Συνεπώς είναι αδύνατη η δημοπράτηση του τμήματος στην παρούσα φάση χωρίς τις υποστηρικτικές μελέτες.

Ο κ. Πετράκος ζήτησε να δημοπρατηθούν άμεσα οι ανωτέρω υποστηρικτικές μελέτες, ώστε να καταστεί ώριμο για δημοπράτηση.

Ο κ Σταθάκης δεσμεύτηκε να υπάρξει νέα συνάντηση άμεσα, παρουσία και των Υπηρεσιακών παραγόντων ώστε να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις και για το θέμα αυτό.

Β) Δακοκτονία

Ο κος Πετράκος ζήτησε από τον κο Σταθάκη την εκ νέου άμεση παρέμβαση του για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν με την δημοπράτηση των έργων της δακοκτονίας. Μετά από παρέμβαση του κου Σταθάκη την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να επιλυθούν και τα τελευταία προβλήματα που προέκυψαν στο θέμα αυτό ώστε να μπορέσουν αν δημοπρατηθούν τα έργα της δακοκτονίας.

Το Γραφείο Τύπου